12 dagen
Aantal dagen
8-16 personen
Aantal personen
Jordanië
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen)
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Jordanië | Comfortabele groepsrondreis Jordanië

Met deze 12-daagse actieve rondreis ontdekt u Jordanië op een bijzondere manier. Jordanië staat bekend om de historische stad Petra, de uitgestrekte Wadi Rum woestijn, de Dode Zee en de heerlijke stranden aan de Rode Zee. Maar dit kleinste land van het Nabije Oosten heeft zoveel meer te bieden. Deze 12-daagse actieve rondreis zal u verrassen! Laat u betoveren door het mysterieuze verleden van Jordanië, verbaas u over de grote geografische contrasten, ontdek de afwisselende ecosystemen en natuurlijk de uitermate vriendelijke bevolking.

Jordanië staat vol met archeologische schatten, waar de tijd heeft stilgestaan. Zo bezoeken wij, behalve het bekende Petra en het bijbelse Mount Nebo, onder andere ook Jerash, de beste bewaarde Romeinse stad buiten Italië. En er staan nog veel meer onontdekte plekjes op de agenda, zoals de warmwaterbronnen El Himma in het hoge noorden en de kruisvaarderskastelen in het westen. Stuk voor stuk plekken die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Onderweg naar al dit moois zullen we bedoeïenenstammen ontmoeten en genieten van het prachtige landschap met zijn ontelbare kloven en wadi’s, groene paradijselijke slingers die de steile bergen doorsnijden.

Actief reizen maar ook volop ontspanning
Deze reis begint in de hoofdstad Amman en we maken daar direct kennis met de heerlijke keuken van het Midden-Oosten. De eerste dagen nemen we uitgebreid de tijd voor de vele historische bezienswaardigheden van de stad. Aansluitend betreden we te voet het achtergelegen natuurgebied en de oude stad Petra, bekend om zowel zijn natuur als cultuur. Ook ‘Klein Petra’, eveneens onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed, komt aan bod. We trekken door de fraaie woestijn van Wadi Rum, waar we bij bedoeïenen overnachten. De vele indrukken van de reis kunnen bezinken tijdens twee dagen relaxen in een comfortabel hotel aan de Rode Zee, waar je voor de deur kunt snorkelen of duiken bij ongerepte koraalriffen. Nog niet genoeg van de zee? We verblijven ook nog een nachtje aan de Dode Zee, waar je eindeloos in het zoute water van de Dode Zee kunt drijven en je lichaam van top tot teen kunt insmeren met heilzame modder. Voordat we terugkeren naar Amman, nemen we nog een duik in de bronnen van Mai’n, een van de meest adembenemende woestijnoases ter wereld.

Wilt u verrast worden door dit bijzondere land en houdt u niet van standaard reizen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Het is ons doel om u op de meest bijzondere plekken te laten komen én om de bekende plekken op een bijzondere manier te ontdekken

Accommodaties
Tijdens deze reis verblijft u in de volgende hotels in een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

HOTEL  Categorie STAD KAMER TYPE   AANTAL NACHTEN
The Compass Hotel 3* AMMAN Classic Room L/O 5
Petra Palace Hotel 3* PETRA Standard Room L/O 3
Captain Camp Overnachting woestijn WADI RUM Deluxe Tent L/O/D 1
La Costa Hotel 4* AQABA Standard Room L/O 1
Dead Sea Spa Hotel 4* DODE ZEE Deluxe Room L/O 1

Maaltijden
Tijdens deze reis zijn er 6 heerlijke lunches en diners inbegrepen. Al deze maaltijden zijn altijd op bijzondere locaties, zo hebben we een lunch in een dorp waar een groep vrouwen zich verenigd hebben en een restaurant hebben geopend. Ook hebben we twee maal een kookworkshop waar we de Jordanese keuken tot ons kunnen nemen.  Deze maaltijden maken daardoor deze reis ook bijzonder.  Voor de overige lunches en avondmaaltijden staat het iedereen vrij om in een lokaal restaurant te eten. Zo kan je alleen op pad gaan of met meerdere mensen uit de groep. Jordanië is een veilig land en de bevolking is zeer gastvrij! Uit eten gaan is over het algemeen goedkoper dan in Nederland, behalve in de luxe hotel. De Jordaanse keuken is heel gevarieerd en heeft invloeden van veel landen uit het midden-oosten. Er wordt veel rijst, dadels, kip, vis, lamsvlees, nootjes, falafel (onder andere gemaakt met kikkererwten) en salade gegeten. In de maaltijden worden veel specerijen gebruikt, zoals kardemom, za’atar en komijn waardoor het eten zeer smaakvol is!

Visa
De visa kosten zijn inclusief bij deze reis mits u ons een kopie van uw paspoort ten minste drie weken voor vertrek toestuurt. Wij dienen deze kopie naar ons visumbureau te sturen en zij zorgen dat we dan in Amman snel door de controle kunnen. Wilt u ons geen kopie sturen of boekt u deze ris korter dan 3 weken voor vertrek dan dient u bij aankomst in Amman uw visa te regelen, u dient er rekening mee te houden dat u dan ongeveer € 50,- bij de Jordanese douane moet betalen!

Zakgeld
Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is max € 250,- per persoon. Dit is hoofdzakelijk voor de maaltijden en drankjes. Vrijwel alle excursies en entreegelden zijn bij deze reis al inbegrepen waardoor er voor u vrijwel geen extra kosten zijn. Natuurlijk is uw eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend.

Wilt u deze reis alleen boeken?
De prijs die u ziet staan is per persoon o.b.v. twee personen. Het is mogelijk om deze reis te boeken met een éénpersoonskamer, echter moet u rekening houden met een toeslag van € 400,- en is afhankelijk van de bezetting en van de accommodatie die wij in de gewenste periode kunnen gebruiken.

Vertrekdata

07/05/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 2695.00
11/06/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 2695.00
08/10/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 2695.00
09/11/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 2695.00
1

Dag 1

Aankomst in Amman.
De reisleider reist met de groep mee. Bij aankomst in Amman worden de visa vlot voor ons afgehandeld, hierna worden we naar ons hotel in de stad gebracht.
2

Dag 2

Amman en omgeving
We starten met een bezoek aan de oude stad, het Archeologisch Museum in de citadel, het Romeinse Theater en het Folkloristisch Museum. Na dit bezoek genieten we van een heerlijke lokale lunch met Humus, platbrood en Falafel. Na deze lunch rijden we in een half uur naar de stad As-Salt, die gebouwd is op drie heuvels: Jada’a, Qala’a en Salalem. Het historische centrum, met zijn fraaie Ottomaanse architectuur van gele zandsteen, smalle steegjes en trapsgewijze doorgangen is uniek in Jordanië. ‘s avonds genieten we gezamenlijk van een heerlijk diner in een lokaal restaurant. (O/L/D)
3

Dag 3

Um Qais, Ajlun en Jerash
Na een rustig ontbijt rijden we in circa twee uur naar het onbekende groene noorden van Jordanië voor een bezoek aan Um Qais. Hier bezoeken we de opgravingen van de Romeinse stad Gedara. Van daar hebben we een prachtig uitzicht op het meer van Galilea, het laagst gelegen zoetwatermeer ter wereld.
In circa een uur tijden we verder naar het bijzondere 12e Eeuwse kasteel van Ajlun. Na dit te hebben bekeken gaan we naar een bijzondere plek om te lunchen waar lokale vrouwen een bijzonder restaurant runnen. Van daaruit rijden we naar Jerash, één van de beroemdste oude Romeinse steden, die eeuwen onder het zand verborgen lag en gedurende de afgelopen zeventig jaar wordt uitgegraven en gerestaureerd.
Aan het begin van de avond komen we terug bij ons hotel in Amman. ‘s avonds genieten we weer van een heerlijk maaltijd. (O/L/D)
4

Dag 4

Bezoek aan de woestijnkastelen en wijnproeverij
Vanochtend rijden we in twee uur naar de curieuze woestijnkastelen, die in de 7e en 8e Eeuw gebouwd werden in opdracht van de kaliefen van de Omajjaden, de eerste islamitische dynastie. De functie van deze kastelen liepen uiteen: van vesting, jachtpaviljoen met badhuis (Quseir Amra) en karavanserai tot ontmoetingsplaats tussen de kalief en de lokale bedoeïenenleiders. De kastelen zijn een mooi voorbeeld van de vroege islamitische kunst en architectuur. Hun fijne mozaïeken, fresco’s, stucwerk en illustraties, geïnspireerd door Perzische en Grieks-Romeinse tradities, verhalen van het leven in de 8e Eeuw.
Na dit bezoek rijden we terug naar Amman voor een bijzondere wijnproeverij. Ontdek meer dan veertig hand-geplukte druivensoorten, die worden verwerkt tot meer dan twintig soorten uitstekende Jordanese wijn. Deze wijnen worden geproduceerd in de basaltwoestijn van Jordanië, een van de meest kenmerkende terroirs ter wereld. (O)
5

Dag 5

Mount Nebo, Madaba en Karak
Na het ontbijt checken we uit en rijden in een uur naar Mount Nebo, de berg vanwaar Mozes over het Beloofde Land zou hebben uitgekeken, maar er niet naar binnen mocht. Het uitzicht over het lager gelegen ruige woestijnlandschap is prachtig.
Hiervandaan rijden we door naar Madaba, dat bekend staat om zijn indrukwekkende mozaïeken. De belangrijkste is wellicht de plattegrond van het oude Palestina in de St. Georgekerk.
Volgende stop is Karak, een stad die wordt gedomineerd door een historisch kruisvaarderskasteel, een van de drie kastelen die het land rijk is. Dit populaire kruisvaardersbolwerk ligt binnen de muren van de oude stad op negenhonderd meter boven de zeespiegel. Na dit bezoek rijden we verder naar Petra, waar we vroeg in de avond inchecken in ons hotel en later op de avond genieten van een heerlijk diner. (O/D)
6

Dag 6

Petra
Na het ontbijt bezoeken we het UNESCO-erfgoed Petra, de rode rozenstad en de grootste attractie van Jordanië. Petra werd meer dan 2.400 jaar geleden de hoofdstad van de Nabateeërs, een semi-nomadisch volk dat besloot zich onder andere in het huidige Petra te vestigen. De legende zegt dat de verloren stad Petra met hulp van magie is gebouwd. Oordeel zelf! We wandelen door spectaculaire smalle kloven, waar diverse bijzondere gebouwen en graven uit de rotsen zijn gehouwen. Er is ruim voldoende tijd om alles te bewonderen.
Na dit bezoek gaan we door naar Little Petra, ook bekend als Siq al-Barid, letterlijk ‘de koude kloof’. Net als Petra is dit een Nabateese site, met gebouwen die in de wanden van de zandstenen ravijnen zijn uitgehouwen. Little Petra is kleiner dan zijn grote broer en bestaat uit drie grote open gebieden, die door een kloof van 450 meter met elkaar verbonden zijn.
Tenslotte rijden we verder naar het Ammarin bedoeïenenkamp, waar we tijdens een workshop een traditionele maaltijd leren bereiden. Na het eten rijden we terug naar ons hotel in Petra. (O/L)
7

Dag 7

Petra
Vandaag heeft u alle tijd om Petra in uw eigen tempo te bezoeken. Wilt u de drukte omzeilen, dan raden we aan om Petra via de achteringang te betreden. Houdt u van wandelen? Dan kun u na een stevige klimt het indrukwekkende klooster, het grootste gebouw van Petra, bezoeken. Of maak een rustige wandeling naar het uitkijkpunt bij de Hoge Offerplaats. (O)
8

Dag 8

Wadi Rum
We checken uit en rijden naar Wadi Rum, het grootste en mooiste woestijnlandschap van Jordanië. Ter plekke maken we een tocht met een jeep door de overweldigende woestijn, waar rozerood zand en zwarte rotspartijen elkaar op sublieme wijze afwisselen. Sommige van de bergkammen zijn wel duizend meter hoog en worden bekroond met koepels. die door de woestijnwinden zijn uitgesleten. Geologen menen dat Wadi Rum is ontstaan uit een grote scheur in het aardoppervlak. Het gebied is al bewoond sinds de prehistorie.
We nemen onze intrek in het kamp Khashem Al Hisani, waar we tijdens een kookles Maqluba gaan maken, een traditioneel gerecht dat zowel in Irak, Libanon, Palestina, Syrië als Jordanië wordt geserveerd. Het bestaat uit vlees, rijst en gebakken groenten in een pot, die ondersteboven wordt gedraaid bij het opdienen, vandaar de naam maqluba, wat letterlijk ‘ondersteboven’ betekent.
Na de lunch maken we een woestijnwandeling onder leiding van een lokale bedoeïenengids, waarbij we de Zeven Zuilen van Wijsheid, de Alameleh Nabatian inscripties, ‘de kleine brug’ en ‘de grote brug’ zullen bezoeken. ‘s Nachts kunt u volop genieten van een magnifieke sterrenhemel! (O/L/D)

9

Dag 9

Aquaba
Na het uitchecken uit het kamp rijden we in een uurtje naar de havenstad Aqaba aan de Rode Zee in het zuidelijkste puntje van Jordanië. Geniet van de zee en bergen, die samen het hele jaar door zorgen voor een aangenaam klimaat.
Voor duikliefhebbers heeft Aqaba enkele van de meest ongerepte koraalriffen in de Rode Zee. Maar ook snorkelen stelt u al in staat in het warme kristalheldere water volop te genieten van het kleurrijke zeeleven. Met een beetje geluk ziet u zelfs een groep dolfijnen voorbij zwemmen. En het contrast met het dorre woestijnlandschap aan land kan niet groter zijn! ()/L/D)
10

Dag 10

Van de Rode Zee naar de Dode Zee
Als we zijn uitgecheckt rijden we richting de rivier de Jordaan en de plek waar Johannes de Doper zich aan de overkant vestigde in Bethanië en waar hij volgens overlevering Jezus heeft gedoopt.
We rijden vervolgens door naar het laagste punt van Jordanië, de Dode Zee op 400 meter onder zeeniveau. Zoals de naam al doet vermoeden, is de zee verstoken van elke vorm van leven door het extreme hoge gehalte aan zout en mineralen. Dit zijn echter ook de elementen die de Dode Zee haar geneeskrachtige werking geven. Een ideale plek om te kuren en voor medische behandelingen. En wat vooral leuk is: door het hoge zoutgehalte kun je hier zonder moeite in het water blijven drijven en zelfs een boek lezen! Ons hotel staat pal aan zee en de rest van de dag kunt u dit zelf ervaren. ‘s avonds hebben we weer een gezamenlijk diner
11

Dag 11

Dode Zee – Amman
In de ochtend kunnen de liefhebbers nog even genieten van de Dode Zee. Later in de ochtend rijden we naar de stad Mukawir om de ruïnes te bezoeken, waar Johannes de Doper gevangen zat.
We rijden vervolgens naar de bronnen van Mai’n. De 109 warme en koude bronnen op 264 meter onder de zeespiegel vormen een van de meest adembenemende woestijnoases ter wereld. Bezoekers komen hier naar toe om te genieten van het mineraalrijke water van de hyperthermische watervallen, die afkomstig zijn van de winterse regenval op de hoogvlakten van Jordanië. Dit water wordt verwarmd tot temperaturen van 63 graden door ondergrondse scheuren. Ontspan zelf in de mineraalrijke warmwaterbronnen van Hammamat Ma’in en ervaar de helende eigenschappen. We rijden tenslotte naar ons hotel in Amman en genieten van een laatste gezamenlijke avondmaal. (O/L/D)
12

Dag 12

Terugreis
Na het ontbijt komt er helaas een einde aan onze reis in Jordanië en worden we naar het vliegveld gebracht. U kunt uw verblijf eventueel verlengen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. (O)

O= ontbijt
L= Lunch
D= Diner
Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Overnachtingen in hotels en woestijnkamp (Wadi Rum)
Ontmoeting en assistentie bij aankomst op de luchthaven
Kosten Visum (mits wij uiterlijk 3 weken voor vertrek over een kopie van uw paspoort beschikken, anders zijn de kosten € 50,-)
Engels sprekende gids gedurende de hele reis
Nederlandse deskundige reisbegeleiding gedurende de gehele reis
alle transport met AC (mini)bus
Wijnproeverij met 6 verschillende Jordanese wijnen
2 lunches in lokale restaurants
Kookles met lunch in Ammarin Camp
Kookles met lunch in Wadi Rum
Snorkelen in Aqaba inclusief snorkeluitrusting, lunch aan boord, frisdrank en handdoeken.
6 x diners: Lokaal restaurant in Al-Salt, Twee in Amman Hotel en restaurant , Petra Hotel, Wadi Rum Camp en Dead Sea Hotel.
Wandeling in Wadi Rum door een lokale bedoeïen.
Alle entreegelden
Entree en lunch bij Mai’n Hot Spring.
Jeeptocht Wadi Rum
NIET INBEGREPEN Overige maaltijden
Dranken tijdens de maaltijden
Optionele excursies
Fooien
Boekingskosten
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar