10 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Denemarken
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Denemarken & Zweden | 10-daagse autorondreis Kopenhagen en Zuid-Zweden

door ons

Denemarken schijnt het gelukkigste land ter wereld te zijn en Zweden het meest schone. Combineer daarom deze twee bijzondere Scandinavische landen in één reis! Geniet van Kopenhagen en Denemarken en rij over de brug naar Zweden. Bezoek zeker even de kleine zeemeermin in Kopenhagen en geniet van het bruisende nachtleven van deze bijzondere stad. Vanuit Kopenhagen rijdt u door naar Zweden en u arriveert in Skåne (spreek uit Skone) en deze provincie is voor driekwart omgeven door zee, het heeft niet dat ruige van het noorden maar juist een vriendelijke glooiend landschap.

De Denen zijn bekend vanwege hun fietscultuur, het ecologisch bewustzijn en ook hun uitstekende gastronomie. Het Deense begrip ”hygge”, een bepaald gevoel van warmte en geluk, wordt over de hele wereld uitgezonden. Denemarken is rijk aan witte zandstranden, koninklijke kastelen, buitenverblijven aan zee en ’s werelds meest leefbare steden. Natuurlijk mogen we ook de befaamde legoblokjes en de kleine zeemeermin niet vergeten, want ook zij maken onvervalst deel uit van dit prachtige land.

Skåne is zeer aantrekkelijk maar wordt vooral bezocht door de Zweeds toerist. De huizen op het platteland zijn kleurrijk geverfd en het ziet er mooi en goed verzorgd uit. Echte grote steden hebben ze niet, dus naast de landbouw zijn er genoeg meren, donkere bossen, moerassen, klifrotsen en zandstranden waar je als een ontdekkingsreiziger van kunt genieten. De natuur is een wandel- en fiets paradijs. Van het zuidoosten tot het noordwesten zijn er veel bossen. De hoogste heuvel is 212 meter in het natuurpark Söderåsen, dus ook de niet geoefende wandelaar kan daar heerlijk wandelen. Alles is zo dichtbij en zo verschillend. Het is tevens een tussenstop van vele vogels die van noord naar zuid en vice versa trekken, dus vogelaars let op!

En wat kan je overal goddelijk eten! Zowat alles is ecologisch, zoals ze dat daar noemen “van het seizoen en lokaal”. Ze halen het niet van ver, want Skåne bestaat voor het grootste gedeelte uit landbouw. Landbouw zoals wij dat graag zien. Met boeren die gepassioneerd hun werk doen. Die gaan voor lekker, puur en eerlijk. Het wordt niet voor niets de provisiekast genoemd voor mensen die van goed eten houden. Het heeft een gematigd klimaat en de jaarlijkse hoeveelheid regen schommelt tussen de 500 en 800 mm, aanzienlijk minder dan in Nederland. Natuurlijk Reizen heeft in samenwerking met VisitSweden, Tourism in Skåne deze unieke reis samengesteld.

Dit is een perfecte reis voor iedereen die zowel van natuur en cultuur houden, als van lekker, puur en eerlijk eten. Deze autorondreis heeft een mooie mix tussen kunst, cultuur, natuur en mooie steden.

1

Dag 1

Kopenhagen
Aankomst te Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken. De stad werd onlangs uitgeroepen als de groenste en één van de meest aangename steden om te wonen, volgens “The New York Times”! Kopenhagen is een moderne stad, met diepe wortels in het verleden. De stad is heel open, dynamisch, vol van levensvreugde en charme en bovendien een ideaal vertrekpunt om Denemarken en Zweden te ontdekken.

U verblijf in Comfort hotel Vesterbro of gelijkwaardig.

2

Dag 2

Kopenhagen
Ontbijt in uw hotel. Vandaag kunt u Kopenhagen op uw eigen tempo ontdekken. We raden u aan een wandeling te maken door Strøget, één van de grootstewinkelstraten in Europa. Kopenhagen is gebouwd op een eiland en is een stad die leeft met en aan het water, en misschien wel een beetje aan Amsterdam doet denken. De wijk Christianshavn moet u zeker gezien hebben, dit ‘vrije stadsdeel’ wordt ook wel klein Amsterdam genoemd. Ook het koninklijk paleis Amalienborg mag u niet missen. Dit paleis is een mooi voorbeeld van 18de eeuwse architectuur, echter vergeet ook niet langs te gaan langs de Sankt Petri kerk. Tot slot kunt u ook de kastelen Christiansborg en Roseborg nog aanschouwen, evenals het stadhuis, de fabriek van Carlsberg (= jawel die van het bier), de kleine zeemeermin, het nationaal museum en natuurlijk Tivolipark.

U verblijft in Comfort hotel Versterbro of gelijkwaardig.

3

Dag 3

Kopenhagen – Malmö – Ystad (ong. 95 km)

Na het ontbijt in uw hotel rijdt u naar zweden via de Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden, en u bereikt Malmö, de 4de grootste stad van Zweden. Malmö is een kleine warme stad, echter met een grote keuze aan culturele attracties zoals het recente museum voor moderne kunst (Moderna Museet). U vindt er ook verschillende restaurants en uitstekende cafés. Vervolgens reist u verder in de richting van Ystad. De kleine stad, Ystad, is wereldwijd bekend vanwege de romanfiguur, commissaris Wallander. De stad is echt zo mooi als in de films en televisieseries, met zijn kleine middeleeuwse houten huizen in pastelkleuren.

U verblijft in Ystads Saltsjöbad of gelijkwaardig.

4

Dag 4

Ystad – Borgholm – eiland Öland (ong. 310 km)

Na het ontbijt in uw hotel reist u verder langs de schitterende Zweedse kust. Onderweg kunt u enkele stops maken wat u de gelegenheid geeft om de witte zandstranden te ontdekken en eventueel zelfs wat te zwemmen in de Baltische zee. U rijdt naar het eiland Öland, terwijl u langsheen Kalmar komt, één van de oudste steden van Zweden. De belangrijkste bezienswaardigheid in Kalmar is het kasteel, waarvan de vierkante toren dateert van het begin van de 12de eeuw. Het is ook in Kalmar dat de unie van de drie kronen werd getekend, waardoor Zweden, Noorwegen en Denemarken één verenigd land werden.

U reist verder via de Ölandsbron brug, die 6 km lang is en Öland met Kalmar verbindt. Het zonrijke eiland Öland is een favoriete vakantiebestemming bij Zweedse families.

Overnachting in Halltorps Gastgiveri of gelijkwaardig.

5

Dag 5

Borgholm – eiland Öland

Na het ontbijt in uw hotel heeft u de tijd om te genieten van de (hopelijk) zon, zee en grote witte zandstranden genieten. Het is niet voor niets dat ook de Zweedse koninklijke familie op dit eiland haar vakantie doorbrengt, in een groot fantastisch wit paleis, met allures van een Italiaanse villa en zeker een bezoek waard. Bezoek ook het kasteel van Borgholm en de versterkte vesting van Eketorp. In het zuiden van het eiland kunt u de dodenstad (necropolis) van Gettlinge bezoeken. Deze kunt u vinden op het kalkplateau Stora Alvaret, een prehistorische site en gekend vanwege zijn uniek biodiversiteit en het staat ook op de lijst van het werelderfgoed van UNESCO. Indien u liever iets anders doet kunt u als alternatief kiezen voor de dierentuin en het plezierpark van Öland, dat 160 diersoorten herbergt, evenals een pretpark en een waterpark.

Overnachting in Halltorps Gastgiveri of gelijkwaardig.

6

Dag 6

Borgholm – Jönköping (ong. 250 km)

Na het ontbijt in uw hotel reist u verder richting Jönköping en doorkruist de regio Småland. Deze regio is rijk aan hoge bomen, grote wouden, landbouwgrond en ongeveer vijfduizend meren, waar u kunt vissen, zwemmen en kanovaren. Småland is het koninkrijk van de kristal (glasblazerij) en de thuishaven van Ikea. Sinds 1972 maakt men hier beroemde stukken uit glas en over vier gemeenten bevinden zich dertien glasblazerijen. In sommige glasblazerijen kunt u zelf het glasblazen uitproberen. Op het einde van de namiddag bereikt u Jönköping, een kleine stad ten zuiden van het Vätternmeer.

U verblijft in Elite Stora Hotellet of gelijkwaardig.

7

Dag 7

Jönköping – Göteborg (ong. 145 km)

Na het ontbijt in uw hotel kunt u heerlijk wandelen langs de oevers van het Vättern meer of naar het dorp Grana, gelegen ten noorden van Jönköping wandelen. Dit kleine stadje is ook bekend vanwege zijn suikergoed (snoepgoed). Later gaat u naar het westen en reist u naar Göteborg. Göteborg is bekend vanwege zijn restaurants en haar cultureel leven.

U verblijft in Scandic hotel No. 25 of gelijkwaardig.

8

Dag 8

Göteborg

Na het ontbijt in uw hotel kunt u Göteborg ontdekken. We raden een bezoek aan de stad aan per “Paddan” (rondvaartboot). Stap aan boord van één van deze bootjes en ontdek de stad. Als u wat meer spanning en sensatie zoekt is er het amusementspark “Lisberg”, het grootste attractiepark van Noord-Europa voor de hele familie. De stad herbergt verspreid over het hele centrum veel winkels en boetiekjes die gespecialiseerd zijn in hun eigen variatie op Scandinavische design. Het shopping center Nordstan, één van de grootste van Europa, is gelegen in de wijk Haga. U vindt er ontelbare antiquiteiten en ook de magnifieke overdekte markt “Feskekôrka”, waar u vers gevangen vis kunt kopen en bekijken.

U verblijft in Scandic hotel No. 25 of gelijkwaardig.

9

Dag 9

Göteborg – Malmö (ong. 275 km)

Na het ontbijt vertrekt u naar Malmö. Aangekomen in Malmö is er het kasteel dat u kunt bezoeken, genaamd Malmöhus, het stadhuis en de oude stad met zijn winkels en cafés. We raden u ook het strand van Ribersborg aan, een twee kilometer lange strook wit strand. Na een heerlijke wandeling door de parken kunt u zich naar de rand van de zee begeven om er op het strand te flaneren.

U verblijf in het Clarion Collection Hotel Temperance of gelijkwaardig.

10

Dag 10

Malmö – (eventueel Kopenhagen)

Na het ontbijt stopt ons programma en is het alweer tijd om Malmö te verlaten in de richting van Kopenhagen (het beginpunt van de reis) of uw reis door te zetten en Zweden verder te verkennen.

Einde van de diensten.

INBEGREPEN 9 nachten in door ons geselecteerde bijzondere hotels
alle ontbijten
Autoreisboek Scandinavië
Wegenkaart Zuid-Scandinavië (1 per boeking)
Reispakket
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Huurauto (eventueel via ons te boeken)
Eventuele parkeerkosten
Entreegelden
Lunch en dinner
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar