8 dagen
Aantal dagen
5-8 personen
Aantal personen
Kroatië
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
**Fietservaring gewenst
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Kroatië | Fietsvakantie op Korcula

Deze fietsvakantie start in het historische hart van Trogir. Na de eerste dag actief Trogir te hebben ontdekt maken we de overtocht vanuit Split naar Vela Luka op Korcula. We fietsen door wijn- en olijfgaarden en ontdekken de eeuwenoude plaatsen op dit bijzondere eiland. Op de laatste dag wandelen we nog even door de straten van Dubrovnik. We verblijven in leuke hotels en u geniet van de heerlijke Kroatische wijnen en de traditionele keuken. Het eiland Korcula ligt voor de zuidkust van Kroatië en behoort tot de mooiste eilanden van deze regio.

Ervaar al fietsend de prachtige natuur op dit mooie eiland dat door vele kranten en magazines uitgeroepen is tot een van de mooiste eilanden ter wereld. Het is Kroatië in zijn puurste vorm. Bij velen heeft dit schitterende eiland alleen bekend gestaan als de geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Sinds een aantal jaren is dit onontdekte eiland een geweldige reisbestemming geworden die je de kans geeft om even heerlijke bij te komen.

Korcula ligt op zo’n anderhalf uur varen vanuit Dubrovnik en is 47 km lang en ongeveer 7 km breed. Naast oude stadjes, prachtige stranden en baaien, kunt u genieten van de mooie natuur en de gastronomie met zelfs biologisch geproduceerde wijn. De mooie fietsroutes voeren langs eeuwenoude olijfbomen, door wijngaarden en door heerlijk ruikende bossen. Onderweg ziet u Dalmatische dorpjes met terracotta-kleurige daken, romantische baaien met helderblauw water en de mooiste stranden. De mentaliteit op het eiland kan je erg vergelijken met de Italiaanse mentaliteit. Niet zo gek want ooit maakte het eiland deel uit van de Venetiaanse republiek, en heette het Curzola. Korcula heeft naamsbekendheid opgebouwd als geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het is niet officieel bewezen, maar feit is wel dat veel mensen op dit eiland de familienaam Polo dragen. Officieel is Marco Polo geboren in Venetië maar aangezien Korcula in die periode onder Venetië viel, kan het inderdaad op waarheid berusten.

1

Dag 1

Aankomst Split luchthaven (14:35u). Na aankomst in het hotel gaan we Trogir bezichtigen. In de avond staat er een heerlijk diner op ons te wachten in het hotel.

–    Overnachting in hotel Jadran

2

Dag 2

29km ↑430 ↓430

Transfer per busje naar Split met aansluitend de overtocht naar Korcula eiland (Vela Luka).

De fietsen staan reeds klaar voor de eerste korte fietstocht naar het hotel. Tijdens deze route fiets je veelal langs de kust.

– Overnachting hotel Lume

3

Dag 3

50km ↑930 ↓930

Vandaag een pitte rit met behoorlijk wat hoogtemeters. We rijden door diverse oude dorpjes die dit eiland rijk is. We stoppen onder andere in het plaatsje Blato waar in de hoogtij dagen meer dan 11.000 mensen woonden. Tegenwoordig wonen er nog zo’n 3.500. Bijna aan het eind van de rit bezoeken we een lokale wijnkelder.

– Overnachting hotel Lume

4

Dag 4

43km ↑780 ↓770

We rijden vandaag naar de gelijknamige stad van het eiland, Korcula. Volgens de lokale bevolking zou de beroemde wereldreiziger Marco Polo hier geboren zijn. Dit valt uiteraard te betwisten, echter zou het wel heel goed mogelijk kunnen zijn dat hij hier als klein kind naartoe verhuisd is, daar dit eiland vroeger onder het bewind stond door de Venetianen. Onderweg naar Korcula doen we diverse dorpjes aan.

– Overnachting  in Hotel Marco Polo****

5

Dag 5

Vrije dag

Vrije dag of optioneel een excursie en/of een rondleiding met Engelssprekende gids. Een tochtje op de fiets of een mooie wandeling kan natuurlijk ook.

– Overnachting in Hotel Marco Polo****

6

Dag 6

42km ↑700 ↓700 – 04:10uur

Fietstocht naar het plaatsje Pupnat met als eindbestemming Lumbarda. Pupnat is het oudste dorp op het eiland Korcula, je fietst over een oude weg die aangelegd is in de tijd van Napoleon. Het dorp is door kolonisten in het heuvelachtige deel van het eiland slim verplaatst om niet opgemerkt te worden door zeerovers. Hierna fietsen we door naar het vissersdorpje Lumbarda. Dit is een dorpje met rustige en gezellige strandjes en overheerlijke wijnen. Rond het dorpje wordt de Grk-druif verbouwd, deze wordt gebruikt voor fijne dessertwijnen en witte wijn. De meeste wijnboeren produceren genoeg om plaatselijke restaurants te voorzien van hun wijnen en voor om in hun eigen behoeften te voorzien. Een goede reden om bij de restaurants in Lumbarda de lokale wijn te proberen!

– Overnachting in Hotel Marco Polo****

7

Dag 7

60km ↑900 ↓900

We nemen vandaag afscheid van het eiland Korcula en varen over naar het vast land. Aldaar stappen we op de fiets om naar het plaatsje Ston te rijden waar een van de oudste nog in functie zijnde zoutpannen te vinden zijn. Na deze mijlpaal rijden we per busje door richting Dubrovnik.

– Overnachting hotel Adria (Dubrovnik)

8

Dag 8

Op deze laatste dag nemen we nog even van de gelegenheid gebruik om na het ontbijt Dubrovnik te bezichtigen.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Retourticket Rotterdam – Dubrovnik (Transavia)
Transfer van/naar de luchthaven Dubrovnik
Verblijf in 1-persoonskamer met eigen douche/toilet o.b.v. halfpension (= logies + ontbijt + diner)
1 overnachting in hotel Jadran (Trogir)
2 overnachtingen hotel Lume
3 overnachtingen in hotel Marco Polo o.b.v. logies Ontbijt
1 overnachting hotel Adria (Dubrovnik)
Lokale Nederlandssprekende reisleider
Nederlandstalige route-uitleg
Ferry overtochten
Mountainbike
Wijnproeverij
NIET INBEGREPEN Lunches & consumpties onderweg
Ruimbagage (20 kg) € 26,- per enkele vlucht
Eventuele E-bike (95 euro per persoon per reis)
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar