8 dagen
Aantal dagen
6-12 personen
Aantal personen
Kroatië
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Kroatië | Wandelvakantie aan de Adriatische Zee

Het eiland Korcula ligt voor de zuidkust van Kroatië en behoort tot de mooiste eilanden van deze regio, gelegen in het uiterste zuiden van Kroatië in de Adriatische Zee. Korcula staat bekend om haar mooie natuur, dichte bossen, de vele baaien en kleine bijzondere dorpjes. Tijdens een wandeling door het oude centrum van Korcula-stad kunt u de  historische huizen en paleizen bewonderen die in een bijzonder goede staat zijn. Het eiland heeft een van de beroemdste ontdekkingsreizigers ter wereld gebracht, Marco Polo.

Ervaar al wandelend de prachtige natuur op dit mooie eiland dat door vele kranten en magazines uitgeroepen is tot een van de mooiste eilanden ter wereld. Het is Kroatië in zijn puurste vorm. Korcula ligt op zo’n anderhalf uur varen vanuit Dubrovnik en is 47 km lang en ongeveer 7 km breed. Naast oude stadjes, prachtige stranden en baaien, kunt u genieten van de mooie natuur en de gastronomie met zelfs biologisch geproduceerde wijn. Smalle wandelpaden voeren langs eeuwenoude olijfbomen, door wijngaarden en u wandelt door heerlijk ruikende bossen. Onderweg ziet u Dalmatische dorpjes met terracotta-kleurige daken, romantische baaien met helderblauw water en de mooiste stranden.

Klimaat
Korcula is een eiland dat elk seizoen ideaal is om te bezoeken. De warmste, zonovergoten dagen zijn uiteraard in de zomer. Dan lopen de temperaturen op tot gemiddeld 29 graden. Maar ook in de winter is Korcula een prachtig eiland om te bezoeken. De temperaturen zijn dan mild, rond de 11 graden. U kunt elk seizoen genieten van de prachtige natuur en mooie vergezichten over de Adriatische Zee.

De mentaliteit op het eiland kunt u erg vergelijken met de Italiaanse mentaliteit. Niet zo gek want ooit maakte het eiland deel uit van de Venetiaanse republiek, en heette het Curzola. Korcula heeft naamsbekendheid opgebouwd als geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het is niet officieel bewezen, maar feit is wel dat veel mensen op dit eiland de familienaam Polo dragen. Officieel is Marco Polo geboren in Venetië maar aangezien Korcula in die periode onder Venetië viel, kan het inderdaad op waarheid berusten.

1

Dag 1

Aankomst Dubrovnik luchthaven (14:30u) met aansluitend de transfer per busje naar Korcula.
2

Dag 2

Wandeling naar Pupnat (ca. 13 km/4 uur, 390 m stijgen en dalen). U loopt over een oude weg die aangelegd is in de tijd van Napoleon. Via Kneže arriveert u in Pupnat, dit is het oudste dorp op het eiland Korcula, ca. 12 km van Korcula stad. Het dorp is door kolonisten in het heuvelachtige deel van het eiland slim verplaatst om niet opgemerkt te worden door zeerovers.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 15 km/4 uur, 160 meter stijgen en dalen) naar het vissersdorpje Lumbarda. Dit is een dorpje met rustige en gezellige strandjes en overheerlijke wijnen. Rond het dorpje wordt de Grk-druif verbouwd, deze wordt gebruikt voor fijne dessertwijnen en witte wijn. De meeste wijnboeren produceren genoeg om plaatselijke restaurants te voorzien van hun wijnen en voor om in hun eigen behoeften te voorzien. Een goede reden om bij de restaurants in Lumbarda de lokale wijn te proberen!
4

Dag 4

Wandeling (ca. 15 km/4,5 uur, 240 meter stijgen en dalen) via een beschut en smal bospad naar de baai Pavja Luka. Het kiezelstrand is hier schoon en het water zoals altijd kraakhelder. Na het bezoek aan dit prachtige strand vervolgt u de wandeltocht over stille paden naar de badplaats van Žrnovo.
5

Dag 5

Neemt u vandaag wat rust of geniet u van een korte wandeling? Later op de dag volgen we een bijzondere kookworkshop.
6

Dag 6

Wandeling (ca. 10 km/3 uur, 350 meter stijgen en dalen) naar het oeroude beschermde natuurgebied Kocje met interessante rotsformaties. Het gebied heeft een oppervlakte van ca. 10.000 m2. Volgens de legende hebben hier feeën gewoond die soms de lokale bevolking hielpen. De waterbron in dit natuurgebied heet dan ook ‘Goede Fee’. De route loopt via het dorp Žrnovo via een indrukwekkende en bosrijke route terug naar het hotel.
7

Dag 7

In de ochtend vertrek naar Dubrovnik. Onderweg staan er 2 wandelingen op het programma (ca. 10 km/3 uur, 150 meter stijgen en dalen) met als hoogtepunt de muren van Ston, het grootste stedelijke fortificatie project van het toenmalige Europa met een totale lengte van 5,5 kilometer.
8

Dag 8

Na het ontbijt naar Dubrovnik voor een rondleiding van 1 uur door een Nederlandssprekende gids. Aan het begin van de middag vertrekken we naar de luchthaven.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Rotterdam – Dubrovnik v.v. (Transavia)
Transfer van/naar de luchthaven
1 Overnachting in Hotel Cavtat*** (Cavtat)*** (Dubrovnik)  o.b.v. halfpension (logies + ontbijt + avondmaaltijd)
6 overnachtingen in hotel Marco Polo  o.b.v. van halfpension (logies + ontbijt + avondmaaltijd)
Lokaal vervoer van en naar de wandelingen
Kookworkshop
Lokale Nederlandssprekende contactpersoon
Nederlandstalige reisleider
NIET INBEGREPEN In te checken bagage € 26,- per enkele reis (20 kg)
Eventuele toeslag 1-persoonskamer (€ 155,-)
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar