5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Luxemburg
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Singlereis
Reistype
Inclusief treinticket
Trein ticket
Luxemburg | Wandelen over de Sentier du Nord

Luxemburg is een wandelparadijs, met in het hele land perfect uitgezette wandelroutes. De oudste dateren uit de jaren 50 van de vorige eeuw. De gekleurde markeringen met specifieke symbolen op bordjes zijn altijd uitstekend onderhouden en volgen nog steeds de originele routes. In Luxemburg is namelijk, buiten de grotere plaatsen, in 60 jaar tijd helemaal niets veranderd! U vindt hier rust, ruimte, vergezichten en mooie bosrijke valleien met riviertjes waar over houten bruggetjes kriskras de wandelingen gaan.

Het Sentier du Nord loopt, zoals de naam al zegt, dwars door het noordelijke deel van het minilandje. Tussen het startpunt Weiswampach in het uiterste noordoosten en de provincieplaats Diekirch slingert die met een lengte van welgeteld 65 kilometer. De wandelroute is onderweg goed aangegeven met steeds hetzelfde teken van een gele ruit. Na een oriëntatiewandeling rondom Clervaux op de aankomstdag doet u “het Noordpad” in 4 etappes van gemiddeld 16 kilometer waarbij elke dag ook voorzien is in een kortere variant. Voor wie dat wil tenminste – de hele route is namelijk zó mooi dat inkorting ervan een lastige afweging kan zijn.

De verblijfplaats is het levendige provincieplaatsje Clervaux, die het Sentier du Nord ook aandoet. Op de dag van aankomst maakt u er een twee-en-een-half-uur durende oriëntatiewandeling rondom de plaats met vrijwel onafgebroken mooie uitzichten o.a. vanaf de heuvel waarop de Benedictijnse Abdij van Saint Maurice is gebouwd.

De combinatie van wandelen en buitenlucht maakt hongerig en daar weten ze gelukkig in de keuken van het hotel wel raad mee. Het gezamenlijke 3-gangen diner is alle vier de avonden inbegrepen, waarbij de kok graag regionale gerechten bereidt, die bijvoorbeeld goed samengaan met een glas blonde Diekirch. Tussen het wandelen overdag en de avondmaaltijd in kunt u als u wilt gratis gebruik maken van het binnenzwembad, de sauna en de fitness.

De wandelingen gaan over heuvelachtig terrein met regelmatig klimmen en dalen. Hoogte tussen ca. 200 en 500 m. Per wandeldag wordt ca. 15-20 km afgelegd. De route voert uitsluitend over de gemarkeerde nationale route Sentier du Nord, afwisselend langs weilanden en riviertjes en door bossen.

De accommodatie
Het Hotel du Commerce waar u verblijft ligt midden in het centrum van Clervaux, maar is heerlijk rustig.
De faciliteiten: goed georganiseerd en geleid familiehotel met ca. 30 kamers, mooi restaurant, binnenzembad/sauna/fitness. Gratis wifi.
Kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers.
Maaltijden: ontbijt en (3 gangen) avondmaaltijd inbegrepen; hapjes en drankjes onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdata

24/10/2022
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 550.00
1

Dag 1

Heenreis en inleidende wandeling (ca. 8,5 km/2,5 uur)
Elk Nederlands of Belgisch station-Clervaux per trein (richttijden vertrek Groningen 06.00 uur, Amsterdam 08.00 uur, Eindhoven 09.30 uur, Maastricht 10.30 uur, aankomst Clervaux 14.00 uur), te voet naar het hotel (ca. 10 min.). Inchecken. We maken een inleidende wandeling in de directe omgeving (auto-pédestre route B, ca. 8,5 km/2,5 uur). De route gaat o.a. langs de hooggelegen benedictijnse abdij Abbaye Saint Maurice. Het startpunt van de wandeling is tegenover het hotel.
2

Dag 2

Wandeling van Troisvierges naar Clervaux (ca. 15 km/5 uur)
Clervaux-Troisvierges per trein (ca. 8 min.), waar de wandeling start. Hier bezoeken we eventueel even de kerk, waar we de beeldjes van de ’Trois Vierges’ (drie maagden) kunnen bewonderen: Fides, Caritas en Spes (trouw, liefdadigheid en hoop). De wandeling van Troisvierges naar Clervaux voert ons door het fraaie dal van het riviertje de Woltz. Onderweg komen we langs de watermolen van Maulusmillen, die gebouwd is rond 1824.
3

Dag 3

Wandeling van Clervaux naar Goebelsmühle (ca. 25 km/7 uur)
We wandelen door het dal van de Clerf via de kleine dorpjes Pintsch (met een mooie kerk met barok interieur uit 1737) en Lellingen naar Drauffelt. Na Kautenbach met het hoog boven het stadje gelegen kasteel verder naar Goebelsmühle, waar de Wiltz en de Sûre samenvloeien. Goebelsmühle heeft maar liefst 17 inwoners én een station, vanwaar we de trein terug nemen naar Clervaux (4 + 14 min.).
4

Dag 4

Wandeling van Goebelsmühle naar Diekirch (ca. 20 km/6 uur) 
We nemen de trein naar Goebelsmühle (14 + 4 min.) en wandelen vervolgens van Goebelsmühle via Lipperscheid naar Diekirch, vanwaar we de trein terug naar Clervaux (5 + 28 min.) nemen. Voordat we de trein terug nemen, is het interessant om even rond te kijken in de provincieplaats Diekirch. Het kleine maar mooie Nationaal museum voor militaire geschiedenis (MNHM) toont een interessante expositie o.a. over het Ardennenoffensief (kerstmis 1944/45).
5

Dag 5

Eindwandeling (ca. 7,5 km/2 uur) en terugreis
Uitchecken. Eindwandeling in de ongeving (auto-pédestre route C, ca. 7,5 km/2 uur). De route komt o.a. over de top van het plateau Fëschberfuert (446 m.) en daalt daarna af door het dal van het beekje de Irbich. Het startpunt is vlak bij het hotel.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Elk Nederlands of Belgisch station-Clervaux v.v. per trein
Lokale transfers per stoptrein
4 overnachtingen in een 1-persoonskamer met douche en toilet,
4 x ontbijt en diner
Meereizende en -lopende reisleider
NIET INBEGREPEN korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 75,-
Hapjes en drankjes onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar