5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Luxemburg
Bestemming
Inclusief busticket
Busvervoer
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Luxemburg | Wandelen over de Sentier du Nord

Luxemburg is een wandelparadijs, met in het hele land perfect uitgezette wandelroutes. De oudste dateren uit de jaren 50 van de vorige eeuw. De gekleurde markeringen met specifieke symbolen op bordjes zijn altijd uitstekend onderhouden en volgen nog steeds de originele routes. In Luxemburg is namelijk, buiten de grotere plaatsen, in 60 jaar tijd helemaal niets veranderd! U vindt hier rust, ruimte, vergezichten en mooie bosrijke valleien met riviertjes waar over houten bruggetjes kriskras de wandelingen gaan.

Het Sentier du Nord loopt, zoals de naam al zegt, dwars door het noordelijke deel van het minilandje. Tussen het startpunt Weiswampach in het uiterste noordoosten en de provincieplaats Diekirch slingert die met een lengte van welgeteld 65 kilometer. De wandelroute is onderweg goed aangegeven met steeds hetzelfde teken van een gele ruit. Na een oriëntatiewandeling rondom Clervaux op de aankomstdag doet u “het Noordpad” in 4 etappes van gemiddeld 16 kilometer waarbij elke dag ook voorzien is in een kortere variant. Voor wie dat wil tenminste – de hele route is namelijk zó mooi dat inkorting ervan een lastige afweging kan zijn.

De verblijfplaats is het levendige provincieplaatsje Clervaux, die het Sentier du Nord ook aandoet. Op de dag van aankomst maakt u er een twee-en-een-half-uur durende oriëntatiewandeling rondom de plaats met vrijwel onafgebroken mooie uitzichten o.a. vanaf de heuvel waarop de Benedictijnse Abdij van Saint Maurice is gebouwd.

De combinatie van wandelen en buitenlucht maakt hongerig en daar weten ze gelukkig in de keuken van het hotel wel raad mee. Het gezamenlijke 3-gangen diner is alle vier de avonden inbegrepen, waarbij de kok graag regionale gerechten bereidt, die bijvoorbeeld goed samengaan met een glas blonde Diekirch. Tussen het wandelen overdag en de avondmaaltijd in kunt u als u wilt gratis gebruik maken van het binnenzwembad, de sauna en de fitness.

De wandelingen gaan over heuvelachtig terrein met regelmatig klimmen en dalen. Hoogte tussen ca. 200 en 500 m. Per wandeldag wordt ca. 15-20 km afgelegd. De route voert uitsluitend over de gemarkeerde nationale route Sentier du Nord, afwisselend langs weilanden en riviertjes en door bossen.

Het Hotel du Commerce waar u verblijft ligt midden in het centrum van Clervaux, maar is heerlijk rustig.
De faciliteiten: goed georganiseerd en geleid familiehotel met ca. 30 kamers, mooi restaurant, binnenzembad/sauna/fitness. Gratis wifi.
Kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers.
Maaltijden: ontbijt en (3 gangen) avondmaaltijd inbegrepen; hapjes en drankjes onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

1

Dag 1

Eindhoven Station NS-Clervaux (ca. 210 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Oriëntatiewandeling (ca. 7 km/2,5 uur) rondom Clervaux, o.a. langs de Abbaye St. Maurice, met constant mooie uitzichten over het stadje met het middeleeuwse kasteel en de omgeving ervan.
2

Dag 2

Wandeling Weiswampach-Troisvierges-Clervaux (ca. 20 km/6,5 uur), inkortbaar naar Troisvierges-Clervaux (ca. 11 km/4 uur), eerst over een hoogvlakte en later door het mooie dal van het riviertje de Woltz en langs de watermolen Maulusmillen.
3

Dag 3

Wandeling Clervaux-Lellingen-Kautenbach (ca. 17 km/5,5 uur) met Schloss Schuttbourg hoog boven de linkeroever, inkortbaar naar Clervaux-Lellingen (ca. 10 km/3,5 uur) door het dal van de Clerf.
4

Dag 4

Wandeling Kautenbach-Lipperscheid (ca. 14 km/5 uur), inkortbaar naar Kautenbach-Goebelsmühle (ca. 8 km/3 uur) met 17 inwoners en een treinstationnetje (!), verder door en soms boven het dal van de Clerf.
5

Dag 5

Wandeling Lipperscheid-Diekirch (ca. 14 km/4 uur), inkortbaar naar Michelau-Diekirch (ca. 10 km/2,5 uur), hoog boven de Sure. Diekirch-Eindhoven Station NS per minibus (14.00-17.00 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS-Clervaux en Diekirch-Eindhoven Station NS per minibus.
Verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (ontbijt + avondmaaltijd)
Transfers per minibus
Nederlandstalige reisleiding
Nederlandse route-uitleg
bijdrage Calamiteitenfonds
NIET INBEGREPEN Toeslag 1-persoonskamer € 70,-
Hapjes en drankjes onderweg
Eventuele reis- en annuleringsverzekering
bijdrage reisgarantiefonds  15,- 
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt
22-07-2019
Volgeboekt