5 dagen
Aantal dagen
6-8 personen
Aantal personen
Luxemburg
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Singlereis
Reistype
Luxemburg | Wandelvakantie Luxemburger Schweiz

Luxemburg leent zich uitstekend voor een heerlijke wandelvakantie. Verrassende rotsformaties, en rivieren die door de bossen slingeren, hier wandelt u in een betoverend decor. De Luxemburgse natuur vertaalt zich in een veelvoud aan uitzonderlijke vergezichten en landelijke taferelen. Wist u dat Luxemburg één van de meest dichte, officieel erkende wandelnetwerken van Europa heeft. Met de vele paden en routes wandelt u door een gevarieerd landschap: van uitgestrekte wouden tot pittoreske dorpjes. In Luxemburg is er een overvloed aan natuur die wacht om ontdekt te worden.

Hoe kunt u beter dan te voet dit onbedorven landschap van het kleinste landje op het Europese continent ontdekken? Dwars door de Luxemburgse Ardennen wandelt u door dichte bossen langs snelstromende riviertjes en over plateaus met oneindige vergezichten en langs stille kloosters, landelijk gelegen watermolens, eeuwenoude kastelen en ingeslapen boerendorpjes.

De aantrekkelijkheid van het natuurpark Kleine Luxemburger Schweiz (letterlijk Luxemburgs Klein Zwitserland) zit vooral in de variatie van de omgeving: plateaus met weiden en velden, beboste dalen doorkliefd met snelstromende beekjes, en unieke door wind en water gevormde rotspartijen. De plateaus worden doorsneden door beken en riviertjes en de wandelpaden slingeren zich daar langs en over heen. De reisleider brengt u per minibus naar de wandelpaden en terug naar Bollendorf. De routes zijn zó samengesteld dat onderweg en op het eindpunt iets te drinken verkrijgbaar is.

U ontvangt een prima route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet kunt verdwalen! De reisleider wandelt dus niet mee maar is altijd in de buurt voor het geval u hem/haar nodig heeft!

In Luxemburg is het buiten de zomer rustig: natuurlijk ook eind december en begin januari zo rondom de jaarwisseling.

Het plaatsje Irrel in Duitsland ligt vijf kilometer van Echernacherbrück, dat de grens met Luxemburg is. Het hotel ligt midden in het plaatsje Irrel en de wandelroutes zijn in de directe omgeving. Het reeds vier generaties oude familiehotel, uiteraard gemoderniseerd naar moderne standaard, heeft een gezellige Gaststube en een keurig restaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd. Wandelingen maken hongerig, dus de hoge kwaliteit van het eten is mooi meegenomen: lekker, gezond en genoeg.

Route: over bos- en veldpaden door heuvels (max. ca. 400 m; het dal ligt op ca. 200 m) met gematigde hoogteverschillen, afgewisseld met kleine rotspartijen en langs snelstromende riviertjes. De routes gaan soms letterlijk over en door die rotsen (wel met uitgehouwen traptreden en een ijzeren leuning) en dat kruip- en sluipdoorlopen maakt sommige stukjes dan best pittig. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 16 km (op de aankomstdag ca. 8 km) afgelegd.

Hotel Koch-Schilt ***
ligging: in het midden van het plaatsje Irrel maar toch rustig, ca. 5 km van de grens met Luxemburg..

Faciliteiten: hotel van de familie Schilt (begonnen in 1919, nu onder leiding van de 4e generatie) met ca. 30 kamers, een ruim restaurant voor het ontbijt en het diner (regionale Duitse keuken), Gaststube met barservice. Gratis wifi.

Kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers. Indien u met een reisgenoot deze reis wil boeken en een kamer wil delen dan kunnen we u een korting geven van € 55,- (indien u met 2 personen geboekt binnen 1 boeking)

Maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (3 gangen) inbegrepen. Consumpties voor tijdens de wandelingen zijn verkrijgbaar bij de Edeka supermarkt en de bakker die op 100 meter afstand liggen en geopend zijn vanaf de vroege ochtend. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdata

10/10/2022
€ 570.00
1

Dag 1

Eindhoven Station NS-Rosport (ca. 235 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) van Rosport naar Echternach via de indrukwekkende rotsformaties Alkummer, Roudeschlëff en Veitcheslee bovenlangs en later beneden door het dal van de Sauer (Sûre)
2

Dag 2

Wandeling (ca. 19 km/6 uur) van Müllerthal door het schilderachtige dal van de Schwaarz Ernz (Letzebürgisch voor: Ernst Noire) naar het plateau waarop Beaufort (middeleeuws kasteel, te bezoeken, entree van toepassing) ligt. In de middag gaan we verder door het Bouchwald naar Larochette met de kasteelruïne Schloss Fiels.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 17 km/6 uur) van Consdorfer Millen (Millen = watermolen) langs de rotspartij Herrgottskap via Scheidgen en de bossen van Leiwerdellt naar Echternach. Vlak voor Scheidgen een zeer smalle passage door de rotsen. Vlak voor Echternach komt de route langs een Romeinse villa (te bezoeken, entree € 5,-).
4

Dag 4

Wandeling (ca. 15 km/6 uur) van Echternach via Berdorf, Müllerthal en de meest gefotografeerde watervalletjes van Luxemburg: Schiessentümpel naar Consdorfer Millen via de rotspartijen Wollefsschlucht (Gorge du Loup), Labyrinth, Perekop (de naam dekt de lading) en Hohllay.
5

Dag 5

Wandeling (ca. 13 km/3,5 uur) in de omgeving van Beaufort o.a. richting Dillingen met mooie uitzichten over de Sauer. Beaufort-Eindhoven station NS per minibus (14.00-17.00 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS-Rosport en Beaufort-Eindhoven Station NS per minibus
Verblijf op 1-persoonskamer met eigen douche/toilet o.b.v. halfpension (ontbijt + avondmaaltijd)
Transfers per minibus
Nederlandstalige reisleiding
Nederlandse route-uitleg en gebruik kaartmateriaal
NIET INBEGREPEN Afdracht reisgarantiefonds
Korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 55,-
Reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar