8 dagen
Aantal dagen
6-14 personen
Aantal personen
Malta
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Malta | Wandelen op Malta en Gozo

Malta en Gozo zijn klein maar oh zo verrassend en gevarieerd! U vindt hier weelderige valleien, steile kliffen, diepblauwe baaien, kleurrijke haventjes en een rijke geschiedenis. De strategische ligging in de Middellandse zee wekte van oudsher de hebzucht op van veroveraars. Feniciërs, Romeinen, Arabieren, Ridderordes, Ottomanen en uiteindelijk de Engelsen hadden allemaal één doel voor ogen: de controle over het midden van de Middellandse Zee.

Deze zevenduizend jaar lange geschiedenis heeft haar sporen op de eilanden achtergelaten. Het huidige Malta is een charmante mix van de vele invloeden. Tussen de golvende heuvels liggen de dorpen en stadjes met hun karakteristieke gele kalkstenen huizen. Het geheel straalt een zuidelijke ontspannen sfeer met een Arabisch tintje uit.

Malta, in het hart van de Middellandse Zee, is een eiland met een omvang van nauwelijks 20 bij 30 kilometer en met een hoogste top van slechts 253 meter. Het landje kent een geschiedenis van duizenden jaren. Prehistorische culturen lieten tempels na zoals die van Hagar Qim en Mnajdra. De apostel Paulus, later de beschermheilige van Malta, zou hier in het jaar 60 na een schipbreuk zijn aangespoeld en er het Evangelie hebben gebracht, zoals door de apostel Lucas is beschreven.

Kruisvaarders, in de vroege Middeleeuwen op weg naar het Heilige Land, bouwden kastelen op deze strategische plek. Karel V schonk Malta aan de Johannieters, de Ridders van de Maltezer Orde, welke vestingen nalieten in Valletta en Mdina. Tenslotte werd het eiland een Britse kolonie en in 1964 een zelfstandige staat. De sfeer van de 21e eeuw is gemixt Brits- Italiaans-Arabisch en dat maakt Malta juist zo uniek.Op het eerste gezicht lijkt Malta vrij vlak en droog maar tijdens de wandelingen blijkt het landschap toch aardig gevarieerd te zijn.

De onbekende wandelpaden zijn soms vrijwel onzichtbaar; een fijn netwerk van paden rijgt de mooiste uitzichtpunten aaneen. Vooral de rotsachtige kust met baaien en kliffen is bijzonder fraai en behalve schaapsherders komt u er weinig andere mensen tegen. De plaatsen Valletta en Sliema zijn daarentegen Zuid-Europees druk met boulevards aan zee en vele leuke horecagelegenheden.Het buureiland Gozo wordt ook wel het Eiland van Calypso genoemd, zoals beschreven in Homerus’ Odyssee. Het eiland werd geregeerd door de nimf Calypso die verliefd werd op de Griekse held Odysseus.Malta is dus klein maar desondanks verrassend.

Tijdens deze wandelvakantie wijst de meelopende reisleider u de weg. De wandelroutes gaan afwisselend dwars door het land en langs de zee, soms over hoge kliffen en dan weer dicht bij het water. De wandelingen zijn vrij licht en gaan tot ca. 200 meter. Dagelijkse taxi-transfers zijn inbegrepen, van de uitgang van het hotel tot het startpunt van de wandelingen, en terug.

Het mediterrane klimaat zorgt voor erg warme, droge zomers. In het voorjaar en het najaar zijn de temperaturen mild met een zeewindje; veel planten en bomen zoals de acacia en de oleander staan al in de prille lente in bloei. Ruimbagage is inbegrepen in de reissom dus geen extra kosten voor uw koffer/tas.

1

Dag 1

Amsterdam-Malta per vliegtuig (Air Malta). Transfer naar het hotel in Sliema.
2

Dag 2

Wandeling Marsascala-Marsaxlokk. Afwisselende kustwandeling (ca. 12 km/4 uur) met prachtige baaien en spectaculaire kliffen onderweg.
3

Dag 3

Rondwandeling Buskett Gardens (ca. 10 km/3 uur). Eenvoudige wandeling over het platteland waar u bijna niemand tegenkomt. De Annunciation Chapel ligt op de top van een heuvel. De wandeling eindigt in een groene oase.
4

Dag 4

Wandeling Red Tower-Popeye Village-Golden Bay (ca. 13 km/3,5 uur). Kustwandeling in het noordwesten van Malta. Halverwege de wandeling kan er eventueel een bezoek gebracht worden aan Popeye Village, een dorpje van houten huisjes gebouwd als filmset voor de film “Popeye” (1980).
5

Dag 5

Wandeling Dingli-Hagar Qim (ca. 12 km/4,5 uur). In Hagar Qim kan het tempelcomplex worden bezichtigd. Route langs de hoogste kliffen van Malta met prachtige vruchtbare terrassen.
6

Dag 6

Wandeling (ca. 8 km/4 uur) door het oude middeleeuwse centrum van Valletta met de tientallen kerken (w.o. de Kathedraal van Medina, de Kathedraal van St. Johannes, de Karmelietenkerk) het Fort van St. Elmo en de vele bastions (vestingwerken).
7

Dag 7

Wandeling Xlendi-Dwejra Point-San Lawrenz (Gozo) (ca. 9 km/3 uur). Korte maar pittige wandeltocht met uitzichten op de kust en een aantal inhammen.
8

Dag 8

Transfer naar de luchthaven. Malta-Amsterdam per vliegtuig (Air Malta).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Amsterdam-Malta v.v. per vliegtuig  (Air Malta) incl. ruimbagage
Transfers Malta luchthaven-Sliema v.v.
7 overnachtingen (half- pension = ontbijt en avondmaaltijd) in Hotel Park in Sliema incl. plaatselijke ecotax
Nederlandse meelopende reisleiding
Lokale transfers per taxibus naar de wandelingen v.v.
Boottocht Malta-Gozo v.v.
NIET INBEGREPEN Toeslag 1-persoonskamer € 140,-
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt