8 dagen
Aantal dagen
6-14 personen
Aantal personen
Malta
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
vliegticket
Malta | Groepswandelreis op Gozo

Malta en Gozo zijn klein maar oh zo verrassend en gevarieerd! U vindt hier weelderige valleien, steile kliffen, diepblauwe baaien, kleurrijke haventjes en een rijke geschiedenis. De strategische ligging in de Middellandse zee wekte van oudsher de hebzucht op van veroveraars. Feniciërs, Romeinen, Arabieren, Ridderordes, Ottomanen en uiteindelijk de Engelsen hadden allemaal één doel voor ogen: de controle over het midden van de Middellandse Zee.

Deze zevenduizend jaar lange geschiedenis heeft haar sporen op de eilanden achtergelaten. Het huidige Malta is een charmante mix van de vele invloeden. Tussen de golvende heuvels liggen de dorpen en stadjes met hun karakteristieke gele kalkstenen huizen. Het geheel straalt een zuidelijke ontspannen sfeer met een Arabisch tintje uit.

Wij wandelen op Gozo, het kleine zusje van het hoofdeiland Malta. U loopt hier door kleine dorpjes omringd door vruchtbare valleien met eeuwenoude irrigatiesystemen. Langs indrukwekkende kustlijnen met steile kliffen, oude smokkelaarsnesten en zoutpannen.

Het heuvellandschap van Gozo is in het voorjaar op haar best met een weelde aan kleurige bloemen en geurige kruiden. Maar ook het najaar heeft zijn charmes; de druiven en olijven worden geoogst, de wijn en olie geperst. Samen met de lokale peperkaasjes, zongedroogde tomaten en kappertjes vormen zij de basis ingrediënten voor de pure en smaakvolle Maltezer keuken die tegen de Italiaanse aanschurkt.

Gozo wil graag een eco-eiland worden en (toeristische) initiatieven in deze richting zijn in volle ontwikkeling. Biologische boeren worden gesteund en kleinschalige duurzame toeristische activiteiten gestimuleerd. Een goed initiatief waar Natuurlijk Reizen van harte aan meewerkt.

Accommodatie
U verblijft deze reis in het St Patrick Hotel een comfortabel familiehotel aan de prachtige baai van Xlendi. Het hotel heeft nette kamers met privé sanitair. U kunt ’s avonds genieten van een heerlijke maaltijd aan de kade of binnen in het restaurant. Het personeel staat erom bekend zeer hulpvaardig en vriendelijk te zijn.

Maaltijden
Deze reis is op basis van logies/ontbijt, het is mogelijk de avondmaaltijd te gebruiken in het restaurant van het hotel of in één van de vele restaurants in de omgeving van het hotel. Uw lunchpakket kunt u bij het hotel tegen een geringe vergoeding kopen of we kunnen onderweg in één van de winkels die wij passeren de ingrediënten van onze lunch kopen.

1

Dag 1

Vlucht naar Malta, transfer naar het plaatsje Xlendi, Xlendi is een leuk plaatsje aan de zuidkust van het eiland Gozo. Het oude havenplaatsje Xlendi werd in het verleden regelmatig bezocht door piraten die het eiland vanuit Noord-Afrika plunderden en mensen gevangen namen om ze vervolgens als slaaf te werk te stellen. Om te voorkomen dat de baai van Xlendi door hen nog langer als landingsplaats gebruikt werd, bouwden de ridders van de Johannieterorde in opdracht van Grootmeester Juan de Lascaris-Castellar in 1650 een toren aan de zuidzijde van de baai. Van hieruit werd de haven met twee kanonnen beschermd. Tegenwoordig siert de toren nog steeds de kaap waarop hij ooit gebouwd werd. Het is de oudste nog staande toren van Gozo.
We slapen hier in het St Patrick Hotel dat praktisch aan het water is gebouwd. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst maken we later in de middag een wandeling langs de kust om alvast kennis te maken met het landschap.
2

Dag 2

Na het ontbijt starten we onze wandeling vanuit het hotel, we lopen langs de grillige kustlijn, langs zoutpannen, oude grotten, kliffen en verder door het heuvellandschap. Afstand 12 km, ± 5 uur.
3

Dag 3

Vanuit San Lawrence wandelen we over een mooi wandelpad langs de kust naar Dwerja Bay, tot verleden jaar stond hier de beroemde ‘Azure Window’ in het water. Deze beroemde rots is door de werking van de natuurelementen helaas ingestort. We blijven de kust voor een tijdje volgen en genieten hier van mooie uitzichten, heerlijke zeelucht en de mooie natuur. Afstand 10 km, ca. ± 4 uur
4

Dag 4

Vandaag is een vrije dag om zelf te besteden. Je kunt luieren of er zelf op uit trekken. Vlakbij het hotel kan je de bus nemen naar Victoria en de citadel bezoeken of als je dit wilt naar de overkant gaan om het drukkere Malta bezoeken met de Hop-on Hop-off bus.
5

Dag 5

Vanuit het hotel volgen we de zuidelijke route langs de kliffen met een prachtig landschap en oude archeologische locaties. We eindigen bij Mgarr Harbour met zijn traditionele houten vissersboten. Vervoer terug naar het hotel. Afstand 12 km, ca. ± 4,5 uur

6

Dag 6

anuit Mgarr wandelen we verder naar het oosten om de prachtige afgelegen baaien te verkennen en het rode zandstrand van Ramla Bay te bezoeken De tocht leidt o.a. langs het dorpje Xagrha met haar eeuwenoude tempels, langs de legendarische Calypso Cave en verder door de vallei met haar vele wijngaarden. Afstand 14 km, ca. ± 5 uur
7

Dag 7

We rijden naar het haventje van Mgarr en nemen de boot naar het kleine eiland Comino. Een prachtige plek om te wandelen en te zwemmen in één van de kleine baaien. Voor de lunch zoeken we een mooie plek op om te picknicken. Aan het eind van de middag nemen we de boot terug naar Mgarr en verder met de bus naar Victoria.
8

Dag 8

Vroeg in de morgen maken we ons op voor de terugreis naar Nederland.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Vlucht Amsterdam – Malta met Transavia
Transfers Malta luchthaven-Xlendi v.v.
7 overnachtingen (o.b.v. Logies & Ontbijt) in het St Patrick Hotel in Xlendi op Gozo
Engelstalige meelopende reisleiding
Lokale transfers per bus naar de wandelingen v.v.
Boottocht Malta-Gozo v.v.
NIET INBEGREPEN Avondmaaltijden
Drankjes
Evt. entreegelden
Toeslag 1-persoonskamer € 250,-
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten (€ 15,-)
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt