6 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen)
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | 6-daagse fietsvakantie Drenthe

Kom fietsen in Drenthe en geniet van mooiste en bijzondere plaatsen die wij voor u hebben uitgezocht, tijdens deze 5-daagse fietsvakantie. Prachtige natuur, eeuwenoude geschiedenis, afwisselende landshappen en fantastische fietspaden door de natuur! Nergens anders in Nederland ligt zoveel kilometer aan fietspaden als in de provincie Drenthe. De prachtige natuur met tal van historische bezienswaardigheden is een uitgelezen omgeving voor het maken van mooie fietstochten.

Met deze korte fietsvakantie door bossen, onverwachte vennen, weidse heidevelden, beekjes en zandverstuivingen kunt u volop genieten van de rust waarvoor meer dan voldoende ruimte is! Daar zijn ze in Drenthe zuinig op, vandaar dat de provincie Drenthe gebieden heeft aangewezen als stiltegebied.

Drenthe staat bekend om haar mooie natuur. Dus gegarandeerd urenlang fietsplezier. En dan heeft Drenthe natuurlijk ook nog de hunebedden en de vele kleine gezellige (brink)dorpjes. Fiets over de uitgestrekte heide en door de bossen van de Hondsrug. De Hondsrug is een langgerekte zandrug die loopt van Emmen tot Groningen en is ontstaan tijdens een van de 18 ijstijden duizenden jaren geleden. In Drenthe zijn er op dit moment nog 52 hunebedden te vinden en de meeste hiervan vindt u op de Hondsrug. Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland en zijn gebouwd van zwerfkeien die in de ijstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. De keien waren in het verleden niet zichtbaar, want ze waren bedekt met zand en graszoden. Tijdens deze reis verkent u het gedeelte tussen Ees en Odoorn. Mooie routes brengen u langs de vele grafheuvels, hunebedden, vennetjes, uitgestrekte heidenvelden. Zet de wandelschoenen maar klaar en op naar Drenthe!

U verblijft tijdens deze fietsvakantie in Odoorn dat vlakbij Exloo ligt, een karakteristiek dorp op de Drentse zandgronden van de Hondsrug. De Hondsrug, een door UNESCO erkend Global Geopark, staat bekend om haar vele hunebedden, waarbij in Borger een bezoek aan het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum zeker niet mag ontbreken. We maken veelvuldig gebruik van de mooie fietspaden door de uitgestrekte boswachterijen van Gieten-Borger, Odoorn en Schoonloo. In Museumdorp Orvelte krijgt u een goed beeld van het wonen en werken op het Drentse platteland. Een stop onderweg bij een theetuin of een rustpunt bij een agrarisch bedrijf behoort uiteraard steeds tot de mogelijkheden. De prachtige natuur met tal van historische bezienswaardigheden is een uitgelezen omgeving voor het maken van mooie fietstochten door bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Kortom: teveel om op te noemen en te ontdekken op tijdens deze fietsvakantie!

Accommodatie
U verblijft tijdens deze fietsvakantie in een drie sterren Superior familiehotel Hotel de Meulenhoek in Exloo. Dit bijzondere hotel heeft een rustieke sfeer, waar ouderwetse gastvrijheid heel gewoon is! Zij zijn geheel ingesteld op alle wensen van wandelaars en fietsers!

Hoe er te komen
U rijdt er met eigen auto naar toe.

Fietsroutes
Per fietsdag wordt ca. 40-60 km afgelegd. Onderweg is er voldoende tijd om van de natuur te genieten of om bijvoorbeeld op uw gemak bij de hunebedden te kijken. De fietsroutes beginnen allemaal voor de deur van het hotel en u fiets met behulp van handige kaartjes, voorzien van knooppunten. Alles is goed verzorgd zodat u kan genieten van een zorgeloze fietsvakantie. We gaan u nu alvast waarschuwen: Drenthe is verslavend! Voor de liefhebbers van langere fietsroutes hebben we ook goed nieuws. Van alle fietsroutes zoals onder beschreven, zijn ook verlengde versies aanwezig zodat iedereen kan genieten van heerlijke fietsvakantie in eigen land.

1

Dag 1

Aankomst in Exloo
Vanaf 14:00 uur bent u welkom in Hotel De Meulenhoek in Exloo. Deze dag springt u nog niet op de fiets, maar een bezoekje aan Wildlands Adventure Zoo Emmen of het Veenpark in Barger-Compascuum wordt aangeraden! Als u toch niet kunt wachten om op de fiets te stappen kunt u bij het hotel om een korte fietsroute vragen..

‘s Avonds staat er een heerlijk diner voor u klaar.

2

Dag 2

Hunebedbikeway fietsroute (circa 54 km)
Vandaag fietst u een mooie route door de bosrijke omgeving van de Hondsrug, een gebied dat bekend staat om de vele hunebedden. Bij Bronneger ligger er zelf vijf bij elkaar! Voor de fascinerende historie over de hunebedden stapt u graag van uw fiets bij het Hunebedcentrum in Borger. Het Hunebedcentrum neemt u mee op een ijzige reis van 150.000 jaar geleden. U beleeft hier de tijd van de eerste boeren in Drenthe. Met deze indrukken vervolgt u de route naar het zwemplas ’t Nije Hemelriek in Gasselte. Deze zwemplas met lunchroom bevindt zich midden in het bos. Na een heerlijk versnapering stapt u op de fiets richting het Boomkroonpad. U moet dan wel even van de fiets want dit wandelpad leidt u over de toppen van de bomen. Aan het einde van de middag komt u weer in Exloo aan.
3

Dag 3

Orvelte fietsroute (circa 52 km)
Na het ontbijt fietst u langs het bos richting Keramiektuin galerie Harwi. Dit is een prachtige beeldentuin met ruim opgezette galerie. Zeker een bezoekje waard! Vanaf daar vervolgt u de fietstocht richting Wezuperbrug en langs het
Oranjekanaal naar museumdorp Orvelte. Neem een kijkje bij de IJzertijdboerderij. Deze boerderij is gebouwd van de materialen die (vermoedelijk) gebruikt zijn in de IJzertijd. Maak een ritje in de paardentram die door het dorp gaat. Na Orvelte kunt u nog een bezoekje brengen aan het Openluchtmuseum Ellert en Brammert. In het Openluchtmuseum leert u alles over de cultuurhistorie van Zuid-Oost Drenthe. Via het schapenpark fietst u terug naar Exloo.

‘s Avonds staat er weer een heerlijk diner voor u klaar.

4

Dag 4

Lofar- en Hunzeroute (circa 50 km)
Vanuit Exloo fietst u het Hunzedal gebied in. Het Hunzedal is waarschijnlijk ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Het gebied herbergt een prachtige natuur waarin diverse zeldzame planten en bevers worden gespot. In dit weids en ongerept natuurgebied ligt de grootste radiotelescoop van de wereld: Lofar. Deze radiotelescoop is samengesteld uit duizenden radioantennes. Via hier fietst u verder richting Gasselternijveen langs boerin Agnes. Kijkt u Boer zoekt Vrouw, dan weet u waar we het over hebben! Agnes produceert op haar boerderij diverse soorten ambachtelijk advocaat. Dit is zeker de moeite waard. In het dorpje Gieten is het tijd voor een lunchpauze. Vanuit hier fietst het natuurgebied het Drouwenerzand terug naar Exloo.

‘s Avonds staat er weer een heerlijk diner voor u klaar

5

Dag 5

Van Gogh fietsroute (circa 60 km)
Na het ontbijt fietst u vanuit Exloo door de Valther- en Emmerdennen naar Emmen. Voor een bezoek aan het moderne winkelcentrum of aan WILDLANDS Adventure Zoo Emmen moet u hier even van de route afwijken. Vanuit Emmen fietst u richting Nieuw Amsterdam Hier heeft bijna 150 jaar geleden Vincent van Gogh gewoond en gewerkt. Vanuit het van Gogh huis fietst u via het Ermerstrand richting Zweeloo waar u het beroemde Vincent van Gogh Kerkje van Zweeloo kunt bewonderen. Na deze beleving kunt u weer heerlijk bijkomen in Exloo voor uw diner en overnachting

‘s Avonds staat er weer een heerlijk diner voor u klaar

6

Dag 6

Vertrek
Na het ontbijt eindigt uw 6-daagse fietsvakantie in Drenthe. Mocht u toch nog geen afscheid kunnen nemen van het mooie Drentse land, dan hebben we voor u nog een prachtige fietsroute uitgezet door het Nationaal Park Drentsche Aa. Startpunt van deze fietsroute is de plaats Grolloo ( ongeveer 10 minuten met de auto vanaf het hotel in Exloo ). De fietsroute begint bij knooppunt 80 en u kunt uw auto parkeren bij restaurant Hofsteenge in Grolloo.

U kunt zelf een keuze maken uit de routes. Eventueel kunt u deze reis ook verlengen met 1 of 2 extra nachten!

INBEGREPEN verblijf in een 2-persoonskamer o.b.v. halfpension (logies + ontbijt + avondmaaltijd)
uitgebreid reispakket
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Toeristenbelasting, te betalen bij de accommodaties
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar