7 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen)
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Nederland | Airborne fietsvakantie

De omgeving van Arnhem en Nijmegen werd wereldberoemd door de film ‘A Bridge Too Far’ die het verhaal vertelde van operatie Market Garden: de Airborne-luchtlandingen en gevechten in september 1944. De Tweede Wereldoorlog heeft hier diepe sporen nagelaten. Tijdens operatie Market Garden probeerden de geallieerden met grootschalige luchtlandingen bij Arnhem en Nijmegen het Duitse leger op de knieën te krijgen en zo de oorlog te bekorten.

De operatie mislukte grotendeels en leidde later tot de barre hongersnood in grote delen van Nederland en vele van deze historische gebeurtenissen hebben zichtbare herinneringen achtergelaten. Musea en de luisterplekken onderweg vertellen het verhaal van de lange weg naar de vrijheid. Tegelijkertijd voeren de routes u door een variëteit aan bijzondere en mooie landschappen. De fietsroutes zijn tussen de 37 en 55 km lang en zijn gemakkelijk te fietsen met behulp van zogenaamde knooppunten. Bordjes geven de aansluitende knooppunten aan. De fietsroutes zijn ook in GPX-formaat beschikbaar.

Tijdens uw fietsvakantie verblijft in u in luxe 4-sterren hotels op twee verschillende locaties, in Berg en Dal en Wageningen. U begint de reis in Berg en Dal, ten zuiden van Nijmegen, voor de eerste fietsritten. Tijdens het tweede deel van uw reis fietst u naar het volgende hotel in Wageningen waar uw bagage bij aankomst voor u klaar staat. Vanuit het hotel in Wageningen fietst u de resterende routes van uw fietsvakantie.

De reis in vogelvlucht
Tijdens de fietsroutes in de omgeving van Berg en Dal, maakt u kennis met een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals het rivierenlandschap van Maas en Niers en het stuwwallandschap bij Groesbeek. De fietsroutes gaan langs tal van historische locaties, monumenten en luisterplekken. Een fietspad leidt u langs een oud spoorlijntje naar de Duitse stad Kleve aan de rand van het imposante Reichswald, een historische plek vanwege de Airborne-luchtlandingen.

U steekt de beroemde brug van Nijmegen over en fietst over dijken en typisch Nederlandse polderlandschappen door de Betuwe. Het hotel in Wageningen is gelegen op een stuwwal met uitzicht over de rivier de Nederrijn. Tijdens het tweede deel van de reis doen de fietsroutes onder andere Arnhem, Oosterbeek en het Kröller-Müller Museum in Park De Hoge Veluwe aan.

Reisperiode
Deze bijzondere fietsvakantie is te boeken van maart tot en met november. U kunt starten op donderdag of vrijdag.

Deze reis is ook uit te voeren als 5-daagse fietsreis. Als u in de 5-daagse reis geïnteresseerd bent laat dit dan aan ons weten, wij bespreken graag alle details en prijzen met u!

1

Dag 1

Aankomst hotel Berg en Dal
2

Dag 2

Bevrijdingsroute (50 km)
3

Dag 3

Reichswald-route (50 km)
4

Dag 4

Berg en Dal-Wageningen (37 km)
5

Dag 5

Airborne-route (40 km)
6

Dag 6

Hoge Veluwe-route (55 km)
7

Dag 7

Vertrek van Wageningen naar Berg en Dal (45 km)

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN 6 hotelovernachtingen in 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt
Bagagevervoer van het hotel in Berg en Dal naar het hotel in Wageningen
Uitgebreide reisinformatie
Routebeschrijvingen en kaartmateriaal
Fietsroutes in GPX-formaat
Nuttige tips en adviezen voor onderweg
Technische ondersteuning bij defect aan huurfiets
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Huurfiets (hybride, e-bike of tandem)
Overige maaltijden
Drankjes
Uitgaven van persoonlijke aard
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar