7 dagen
Aantal dagen
6-10 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
eenpersoonskamer
Kamerindeling
n.v.t.
Moeilijkheidsgraad
Beeldhouwworkshop
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Beeldhouw workshop Zuid-Limburg

In samenwerking met de gerenommeerd beeldend kunstenaar Will Schropp bieden wij een creatieve en actieve 7-daagse reis aan in het prachtige Zuid-Limburg. Tijdens deze week staat het werken met hout centraal zowel voor de beginnende als de geoefende houtbewerker. Tijdens de workshop kan er gewerkt worden met een thema of naar vrije keuze, al naar gelang de wensen van de deelnemers. We snijden en raspen daarbij met eenvoudige handgereedschappen. Wij werken op deze locatie met diverse soorten hout uit Nederland.

Het scheppen van houten beelden in dit mooie gebied is een ervaring op zich! Will leert ons niet alleen de kunst van het houtsnijden eigen te maken maar laat ons ook delen in zijn bijzondere passie voor bomen. Zijn kennis, inzicht en gevoel zullen je zeker inspireren om het hout op eigen wijze te bewerken. De resultaten zijn vaak verrassend en origineel. De workshops worden afgewisseld met inspirerende wandelingen en andere activiteiten in de omgeving.

Sfeervolle accommodatie
We verblijven deze week op een prachtige plek: de Meschermolen, op 200 meter afstand van de grens. Het is een indrukwekkende oude boerenhoeve, voorheen in gebruik als watermolen. Het sfeervolle complex, waarvan de oudste delen uit 1699 (!) dateren, is prachtig gelegen op een rustige plek aan het riviertje de Voer. Het heeft een mooie binnentuin en weilanden rondom met o.a. ezels, paarden, kippen, geiten en honden.

Zeven dagen rust en gezelligheid
Om inspiratie op te doen dwalen we ter voorbereiding van de workshop door de mooie omgeving rond de accommodatie waar we verblijven. We bezoeken onder meer het dorpje Berneau en Moelingen (Voerstreek, België) en dwalen door het natuurgebied van de Berwijn.

Verblijf
Ligging: De Meschermolen ligt ca. 500 m van Mesch (gem. Eijsden-Margraten), precies op de grens NL/B, ca. 10 km ten zuiden van Maastricht.
Kamers: kamers en appartementen in een oorspronkelijke 17e-eeuwse boerderij gebouwd rondom een binnenhof met een tuin. Er is wifi beschikbaar.
Maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaaltijd inbegrepen. Het ontbijt en lunch is in De Meschermolen, bij goed weer zullen we ook 1 of 2x picknicken. De avondmaaltijd is in Café-Restaurant ’t Piepke op ca. 500m afstand. Op woensdag zullen we in de omgeving gebruik maken van een ander restaurant waar iedereen à la carte kan bestellen (eigen kosten).

Vertrekdata

19/09/2022
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 795.00
1

Dag 1

Maandag 19 september
De heenreis naar Mesch (gem. Eijsden-Margraten) is per eigen vervoer. De Meschermolen heeft een ruime eigen parkeerplaats. Vanuit Maastricht is Eijsden in 10 min. met de trein te bereiken. Vanaf het station van Eijsden is het dan nog ca. 2 km lopen naar de Meschermolen. We verzamelen tussen 13.30 en 14.00 uur bij de accommodatie. Wij zullen als iedereen er is, het programma bespreken. Hierna volgt een leuke wandeling (ca. 2 uur) door de directe omgeving. Na afloop kunnen we hout uitzoeken en alles verder voorbereiden voor de workshop 
2

Dag 2

Dinsdag 20 september
Na het ontbijt starten we met de workshop en werken door tot de lunch. In de middag kunnen de liefhebbers mee voor een leuke wandeling in de mooie omgeving.
3

Dag 3

Woensdag 21 september
In de ochtend werken wij verder aan onze beelden. Na een lekkere lunch gaan wij een mooi landgoed in de omgeving bezoeken, daarna zoeken wij een terrasje op.
4

Dag 4

Donderdag 22 september
Vandaag kunt u de hele dag aan uw beeld werken of een deel van de dag lekker ontspannen.
5

Dag 5

Vrijdag 23 september
In de ochtend gaan we naar Margraten waar we een bezoek brengen aan het Amerikaanse Begraafplaats, een indrukwekkend monument! Na een lekkere picknick lunch keren we terug naar de accommodatie en vervolgen we de workshop.
6

Dag 6

Zaterdag 24 september
Vandaag vindt de laatste sessie van de workshop plaats en maken we onze beelden af. Daarna maken we ons op voor ons laatste  gezamenlijke diner.
7

Dag 7

Zondag 25 september
Na het ontbijt presenteren wij de werkstukken die wij deze week gemaakt hebben en zullen we deze bespreken. Na deze presentatie nemen we afscheid van elkaar. Degenen die willen, kunnen nog aanschuiven voor een lunch in de omgeving (voor eigen rekening).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.
INBEGREPEN Verblijf in fijne en bijzondere accommodatie met privé badkamer
Workshop beeldhouwen
Hout
uitstapjes en wandelingen
6 x ontbijt
5x diner
6 x lunch
Workshop o.l.v. Will Schropp
NIET INBEGREPEN korting 2- persoonskamer (indien met 2-personen geboekt binnen 1 boeking) p/p € 25,-
Drankjes tijdens de maaltijden
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar