Dagwandeling
Aantal dagen
8-12 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
* licht niveau (voor iedereen)
Moeilijkheidsgraad
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Dagwandeling Schellingwoude naar Marken

Wandel met ons mee met deze bijzondere maar ook pittige wandelroute over de dijken en door polders vanaf Schellingwoude naar Marken. Vanaf Marken nemen we de bus terug! In verband met dijkrenovatie bij het Kinselmeer lopen we over dat gedeelte niet over de oude zeedijk maar door het mooie Waterland via Ransdorp en Uitdam, en pikken de Zeedijk daar weer op.

We lopen over Holysloot en pakken daar het pontje over de Holysloter Die, de Oer-Amstel. We lopen daarna over de oude Zuiderzeedijk met een prachtig uitzicht over het Markermeer, met in de verte vuurtorens, en de flats van Almere. In de polder zie je historische dorpen als Ransdorp met zijn stompe toren, Holysloot, Uitdam op de oude zeedijk, en oude waterlopen. Het dorpje Marken is op terpen gebouwd omdat het nogal eens placht onder te lopen… En daar zijgen we met 22 km in de benen neer op een terras met zicht op de haven, de Gouwzee en Monnikendam.

Karakteristiek:
Dijken, Polders, Mooie dorpen, Cultuurhistorie, Uitzichten Zuiderzee, Vogels, Zeilschepen, Vuurtorens.

Schoeisel:
Lichte bergschoenen, Lage wandelschoen,

Eten Drinken onderweg:
Schellingwoude Landmarkt
Holysloot café-restaurant
Uitdam: café
Marken: haven: veel horeca.

Aanvangstijd:
Vertrek: 9 uur, aankomst Marken: 16:00 uur
Start: Landmarkt Schellingwoude
Schellingwouderdijk 339
1023 NK Amsterdam

Hoe kom je er:
Als je met OV gaat: Adam Centraal, Bus 37 vanaf CS of vanaf Metro station Noord uitstappen: Halte Liergouw. Dan Lopen over de straat Liergouw (naar Zuiden) naar de Schellingwouderdijk, met links de Landmarkt, (Winkel en restaurant) .

OV Terug: bus 315 vanaf Marken naar PR metrohalte Amsterdam Noord
Als je met auto gaat: Heen: Parkeren op de Park and Ride op de IJdoornlaan bij Metrostation Amsterdam Noord (Noord Zuid lijn)
Auto Terug: bus 315 vanaf Marken naar PR metrohalte Noord – Park and Ride.
Wil je geen Park and Ride: Je kunt ook op de Liergouw of de Schellingwouderdijk parkeren.
Dan is terugweg: Bus 315 naar Noord / bus 37 naar Liergouw.

Betaling
Bij het boeken van deze reis, ziet u in eerste instantie ook dat er toeslagen voor het Garantiefonds GGTO, Reserveringskosten en het Calamiteitenfonds worden berekend. Omdat het een dagwandeling betreft worden deze kosten verderop in het boekingsproces automatisch geannuleerd. U kunt er voor kiezen om eerst een aanbetaling te voldoen of u er voor kiezen om het gehele bedrag te betalen.


De begeleider van deze wandeltocht, Koos Koopmans, is niet alleen een sportieveling, maar ook een natuurliefhebber pur sang. Hij zal u onderweg regelmatig wijzen op bijzondere flora en fauna en hij kent van de meeste planten en vogels die u tijdens de wandeling onderweg tegen kunt komen de naam. In Nederland werkt Koos als leraar kunstzinnige vorming en violist. Tijdens zijn vele vrije dagen begeleid hij met regelmaat buitenlandse bergwandeltochten en vogelreizen

INBEGREPEN Deskundige reisleider/gids
Nederlandse route-uitleg
NIET INBEGREPEN Versnaperingen onderweg
Eventuele zelf meegebrachte picknick lunch
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar