8 dagen
Aantal dagen
2-6 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, Individuele reis
Reistype
Nederland | De Elfstedentocht in Friesland met de fiets

Wie door Friesland – of Fryslân – fietst, passeert de voor de provincie zo karakteristieke grote meren en weiden waar monumentale kop-hals-rompboerderijen staan. Friesland heeft maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen. Met een fietsroutenetwerk dat zich over de hele provincie uitstrekt fietst u ontspannen door het Friese land. Als we ooit weer eens een strenge winter krijgen, komt er misschien weer een Elfstedentocht op het ijs en dan leggen duizenden schaatsers in een dag ruim 200 kilometer af.

U fietst gedurende een weekje langs elf steden op een rustig tempo zodat u talloze Friese dorpen en bezienswaardigheden onderweg kunt zien. Friesland is het buitenbeentje van Nederland en Friezen zijn anders dan “Hollanders”. U ziet het en u hoort het meteen bij aankomst. Friezen hebben hun eigen taal en koesteren hun aloude tradities en gewoonten. Ze zijn fier en heten u van harte welkom in Fryslân!

Er is niet alleen veel water en weiden met koeien maar het landschap kent bjvoorbeeld in Gaasterland ook bossen en duinen. In de tientallen schilderachtige dorpjes vindt u de sporen van een roemrijk verleden, van een land dat altijd verbonden is geweest met de zee en zijn zeevaarders uitzond naar de verste uithoeken van de wereld.

Twee nachten in Harlingen of Franeker bieden u de mogelijkheid een rustdag in te lassen of een bezoek te brengen aan de Waddeneilanden Vlieland of Terschelling. Ook daar is het heerlijk fietsen en genieten van fauna en flora. De etappes van de weekreis zijn 50 km lang maar het is mogelijk om het traject Leeuwarden, Harich, Franeker sneller af te leggen waarbij er dan 80 a 100 km per dag wordt gefietst. In dit geval is de extra nacht in Leeuwarden eveneens mogelijk.

prijs (per persoon)

Basisprijs

     € 699,-     

01/04/2022

 –

31/10/2022

Fietsverhuur

E-Bike 

  75,-

 € 185,-


Nadat u deze reis heeft geboekt nemen wij contact met u op om de eventuele extra wensen (huurfiets, extra nachten, etc.) met u te bespreken.

1

Dag 1

aankomst Leeuwarden
2

Dag 2

Leeuwarden – Sneek (50 km)
3

Dag 3

Sneek – Harich/Balk (55 km)
4

Dag 4

Harich/Balk – Bolsward (55 km)
5

Dag 5

Bolsward – Harlingen (30 km)
6

Dag 6

rondrit op Vlieland of Terschelling (50 km)
7

Dag 7

Harlingen – Dokkum (60 km)
8

Dag 8

Dokkum – Leeuwarden (45 km) + vertrek of extra nacht
INBEGREPEN 2 persoonskamer met douche/bad en wc
Ontbijt en diner
Bagagetransport
Toeristenbelasting
Nederlandstalige wegbeschrijving + kaart
Roadbookdrager
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Lunch en dranken
Ferry Terschelling/Vlieland
Huurfiets / e-bike
Extra nacht Leeuwarden HP € 70
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar