7 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen)
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Nederland | Fietsvakantie rond het IJsselmeer

In 1932 werd de Zuiderzee afgesloten met de Afsluitdijk en werd het IJsselmeer geboren. In de eeuwen die deze afsluiting voorafgingen, woonden er op de oevers van de Zuiderzee duizenden families die onder andere leefden van de visvangst. Vandaag heerst er in de vissersdorpen van weleer een eeuwige rust. Deze fietstocht voert je langs de oevers van het IJsselmeer terug in de tijd en laat je fietsend genieten van prachtige uitzichten over het water, van groene bossen en uitgestrekte polders.

Vanuit Nunspeet fiets je een prachtige route langs de oevers van de voormalige Zuiderzee (IJsselmeer). Tot de aanleg van de Afsluitdijk en de polders lagen deze oevers meer landinwaarts. Je komt door vele prachtige oude steden en stadjes, zoals Muiden, Amsterdam, Volendam, Hindeloopen, Kampen en Harderwijk en je fietst door vele oude en nieuwe natuurgebieden.

Deze mooie fietsroute gaat ook door Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Na Volendam en Hoorn, waar de schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie vertrokken naar het verre oosten, kom je aan in Enkhuizen. Hier neem je de boot naar Stavoren, door deze overtocht hoef je niet over de lange eentonige Afsluitdijk te fietsen. Vanuit Stavoren fiets je door het glooiende Gaasterland in Friesland, dat verrassend bosrijk is. Giethoorn biedt je boogbruggetjes, bootjes en rietgedekte boerderijen. Langs de Randmeren fiets je door de authentieke vissersdorpen Elburg en op de laatste dag door de statige Hanzestad aan de IJssel “Kampen” terug naar Nunspeet, een prachtige afsluiter! We raden je aan om deze reis te verlengen met een extra nacht in Nunspeet, zo kun je nog even op een ontspannen manier nagenieten van je fietstocht met een heerlijk diner en uitgerust de volgende ochtend na je ontbijt vertrekken.

BasisprijsDatumRegime
€ 56527/04/2024 – 08/09/2024Ontbijt
€ 750 27/04/2024 – 08/09/2024Half pension

Vrijdag start enkel mogelijk tussen 05/07/23 – 16/08/23

Na de boeking nemen wij contact met je op om al uw wensen te bespreken (eventuele fietshuur, eventuele wensen half pension etc). Ook kan je eventueel deze reis ook nog verlengen met een extra nacht in Nunspeet o.b.v. H/P  voor een speciale prijs van € 90,- per persoon!

1

Dag 1

Aankomst Nunspeet
Als je vroeg aankomt kan je van de gelegenheid gebruik maken om heerlijk over de Veluwe te fietsen. Eventueel kan je ook door Nunspeet dwalen. Geniet van het cultuurlandschap met weilanden, houtwallen en oude hoeves. 
2

Dag 2

Nunspeet-Amersfoort (60 km)
Na het ontbijt fiets je naar Harderwijk. Via prachtige fietspaden loopt de route gedeeltelijk langs het water richting Amersfoort. Hier aangekomen fiets je door naar de historische binnenstad met de Vischpoort en het oude Raadhuis. Je kan er ook voor kiezen om een route over door de Veluwse bossen te nemen waar je langs de heide fietst, een aanrader voor de maand augustus en september!
3

Dag 3

Amersfoort-Purmerend (68 km)
Na het ontbijt fiets je door het bijzondere weidevogelgebied van de Eem naar het paleis Soestdijk. Door ’t Gooi fietst je naar de vestingstad Naarden en vervolgens over de Zuiderzeeroute langs Amsterdam. In het bruisende Amsterdam ontdek je de stad op de fiets en daarna fiets je door naar Purmerend. Je kunt er ook voor kiezen om Amsterdam links te laten liggen en via de Zuiderzeedijk naar Purmerend te fietsen.
4

Dag 4

Purmerend-Enkhuizen (56 km)
Na het ontbijt fiets je vandaag van Purmerend via Volendam en Hoorn naar Enkhuizen. Neem de tijd om dit “palingdorp” te leren kennen. Daarna fiets je verder verder naar Hoorn waar de schepen van de Oost-Indische Compagnie vertrokken naar het verre oosten. Vanuit Hoorn gaat de reis verder naar Enkhuizen. In de historische binnenstad zie je nog veel terug van de rijkdom die de VOC in de 16e eeuw bracht.
5

Dag 5

Enkhuizen/Lemmer (38 km)
Na het ontbijt neem je eerst de boot van Enkhuizen naar Stavoren om de eentonige weg over de Afsluitdijk te vermijden, Stavoren is natuurlijk bekend van de Elfstedentocht. Je moet zelf je eigen koffer en de fiets meenemen op de boot (ca. 200 m). Ter plaatse kan een nabrengdienst voor de koffers geregeld worden voor de prijs van € 2,50 per koffer. In Stavoren neemt de vervoerder de koffer(s) over. Bewonder hier in de haven één van de 11 unieke fonteinen, de Visfontein. Geniet van het prachtige Friese landschap met fantastische waterplassen en talloze watervogels en strijk na een dag fietsen neer op een van de terrasjes in Lemmer voor een welverdiend kopje koffie.
6

Dag 6

Lemmer-Zwartsluis (62 km)
Na het ontbijt fiets je u door het Nationaal Park de Weerribben, een groot moerasgebied ten noordwesten van de provincie Overijssel. Samen met het gebied De Wieden ten zuiden hiervan vormt dit een 100 km2 groot natuurgebied. Huur hier een bootje bij een van de vele verhuurders en trek erop uit in de natuur. Je kunt ook een boottocht door Giethoorn, oftewel het Venetië van het Noorden maken. Via het historische stadje Blokzijn fiets je verder naar Zwartsluis.
7

Dag 7

Zwartsluis-Nunspeet (41 km) + vertrek Nunspeet of extra nacht
In Zwartsluis krijg je gratis toegang tot het zwembad. Neem dus nog even een duik voordat je vandaag terug fietst naar Nunspeet. Onderweg kom je door Kampen, de prachtige Hanzestad aan de IJssel met monumenten uit de 12de eeuw. Bekijk de sprookjesachtige stadsbrug, het oude raadhuis, de Cellebroederspoort en nog veel meer bijzondere gebouwen. Hier doe je de laatste indrukken op van deze bijzondere reis. Aangekomen in Nunspeet is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid terug naar huis. Eventueel kunt u deze reis nog verlengen met een extra nacht!
INBEGREPEN6 overnachting in 2-persoonskamer
6 x ontbijt
6 x diner
Bagagetransport
Gebruik zwembad Nunspeet, Lemmer en Zwartsluis
Toeristenbelasting
Routebeschrijving + kaart
Roadbookdrager
NIET INBEGREPENHeen- en terugreis
Lunch en dranken
Huurfiets / e-bike
Extra nacht Leeuwarden B&B € 50/HP € 75
Overtocht Enkhuizen-Stavoren ca. €19
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar