7 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen)
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Nederland | Fietsvakantie rond het IJsselmeer

In 1932 werd de Zuiderzee afgesloten met de afsluitdijk en werd het IJsselmeer geboren. In de eeuwen die deze afsluiting vooraf gingen, woonden er op de oevers van de Zuiderzee duizenden families die ondermeer leefden van de visvangst. Vandaag heerst er in de vissersdorpen van weleer een eeuwige rust. Deze fietstocht voert u langs de oevers van het IJsselmeer terug in de tijd en laat u fietsend genieten van prachtige uitzichten over het water, van groene bossen en uitgestrekte polders.

Vanuit Nunspeet fietst u een prachtige route langs de oevers van de voormalige Zuiderzee (IJsselmeer). Tot de aanleg van de Afsluitdijk en de polders lagen deze oevers meer landinwaarts. U komt door vele prachtige oude steden en stadjes, zoals Muiden, Amsterdam, Volendam, Hindeloopen, Kampen en Harderwijk en u fietst door vele oude en nieuwe natuurgebieden.

Deze mooie fietsroute gaat ook door Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Na Volendam en Hoorn, waar de schepen van de Verenigde Oost- Indische Compagnie vertrokken naar het verre oosten, komt u aan in Enkhuizen. Hier neemt u de boot naar Stavoren, door deze overtocht hoeft u niet over de lange eentonige afsluitdijk. Vanuit Stavoren fietst u door het glooiende Gaasterland in Friesland, dat verrassend bosrijk is. Giethoorn biedt u boogbrug­getjes, bootjes en rietgedekte boerderijen. Langs de Randmeren fietst u door de authentieke vissersdorpen Elburg en op de laatste dag door de statige Hanzestad aan de IJssel “Kampen” terug naar Nunspeet, een prachtige afsluiter! Wij raden aan om deze reis te verlengen met een extra nacht in Nunspeet, zo kunt u nog even op een ontspannen manier nagenieten van uw fietstocht met een heerlijk diner en uitgerust de volgende ochtend na uw ontbijt vertrekken.

PRIJZEN LOGIES/ONTBIJT per persoon

Basisprijs
€ 475
30/04/2022  – 11/09/2022

PRIJZEN H/P (LOGIES/ONTBIJT/DINER) per persoon

Basisprijs
€ 645
230/04/2022  – 11/09/2022


Na de boeking nemen wij contact met u op om al uw wensen met u te bespreken (eventuele fietshuur, eventuele wensen half pension etc). Ook kunt u deze reis ook nog verlengen met een extra nacht in Nunspeet o.b.v. H/P  voor een speciale prijs van € 75,- per persoon!

1

Dag 1

aankomst Nunspeet
2

Dag 2

Nunspeet-Amersfoort (60 km)
3

Dag 3

Amersfoort-Purmerend (68 km)
4

Dag 4

Purmerend-Enkhuizen (56 km)
5

Dag 5

Enkh.-Harich/Lemmer (38 km)
6

Dag 6

Harich/Lemmer-Zwartsluis (62 km)
7

Dag 7

Zwartsluis-Nunspeet (41 km) + vertrek Nunspeet of extra nacht
INBEGREPEN 6 overnachting in 2-persoonskamer
6 x ontbijt
6 x diner
Bagagetransport
Gebruik zwembad Nunspeet, Lemmer en Zwartsluis
Toeristenbelasting
Routebeschrijving + kaart
Roadbookdrager
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Lunch en dranken
Huurfiets / e-bike
Extra nacht Leeuwarden B&B € 50/HP € 75
Overtocht Enkhuizen-Stavoren ca. €19
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar