3 dagen
Aantal dagen
10-16 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
n.v.t.
Moeilijkheidsgraad
Culinaire reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Koken en wijn proeven in de Achterhoek

Een culinair weekend in eigen land! We nemen u gedurende dit arrangement mee naar Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem waar u gedurende dit arrangement verblijft en gaat koken met de chef van het hotel. Magda en Leon, de eigenaren van Wijngoed Montferland heten u van harte welkom in hun wijngaard en zullen u assisteren gedurende de rondleiding door hun wijndomein. Luister naar de verhalen van deze bevlogen wijnkenners en geniet van de heerlijke wijnen van eigen bodem. Gedurende dit arrangement wordt u begeleid door vinoloog Ellen Dekkers.

Ellen zal tevens zorgdragen voor een lezing over de Nederlandse wijnen. Een compleet en verrassend culinair arrangement binnen Nederland! Ellen heeft de afgelopen 25 jaar van haar wijn carrière als vinoloog en wijnschrijver zo’n beetje de hele wijnwereld af gereisd. Want wijn gaat voor haar nog meer leven als je met je voeten in de geboortegrond staat en het gezicht achter de wijn ontmoet. Al deze ervaringen wist ze met de groots mogelijk passie over te brengen in de diverse lifestyle bladen waaronder de laatste tien jaren het culinaire blad Delicious.

Daarnaast heeft ze als cursusbegeleidster gewerkt voor de Wijnacademie en zat ze in de diverse proefpanels voor TV-programma’s en wijngidsen. Tevens begeleidt ze al 17 jaar vol enthousiasme de wijnreizen voor Cazebonne. Door de jaren heen is er een trouwe fanclub ontstaan met mensen die allemaal aangestoken zijn met haar grote liefde voor wijn en alles wat daarbij hoort: heerlijk eten, een mooie omgeving, boeiende mensen en heel veel bijzondere én vooral verrukkelijke wijnen!

Het arrangement van 10-12 september wordt begeleid door vinoloog Isabel Ruesen. Isabel heeft in Brussel en Nijmegen in de vertaalwereld gewerkt. Als liefhebber van wijn is Isabel zich in haar vrije tijd gaan verdiepen in haar grootste hobby: wijn. Sinds 2020 is Isabel vinoloog en is zij werkzaam in de wijnbranche. Samen met Laura Westerbrink is zij de auteur van de Elzas wijnreisgids.

Route in het kort
Dag 1: Aankomst in Doetinchem, Hotel Villa Ruimzicht, 96 km (vanaf Utrecht)
Dag 2: Hotel Villa Ruimzicht & Bezoek aan Wijngoed Montferland
Dag 3: Hotel Villa Ruimzicht, einde reis, 96 km (vanaf Utrecht)

Het is tevens mogelijk om uw verblijf te verlengen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Wijnreizen
Onze wijnreizen worden begeleid door gerenommeerde vinologen en/of sommeliers. Kies voor een wijnreis waar u bij kleinere wijnboeren kunt aanschuiven en uitleg krijgt van deze lokale producenten. Proef de wijnen en maak kennis met de lokale bevolking. Dit alles in een prachtige omgeving, gecombineerd met culinaire verwennerij.

Programma
Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers
De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 10 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Natuurlijk Reizen bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.


Ellen Dekkers
Ellen Dekkers heeft de afgelopen 25 jaar van haar wijn carrière als vinoloog en wijnschrijver zo beetje de hele wijnwereld af gereisd. Want wijn gaat voor haar nog meer leven als je met je voeten in de geboortegrond staat en het gezicht achter de wijn ontmoet. Al deze ervaringen wist ze met de groots mogelijk passie over te brengen in de diverse lifestyle bladen waaronder de laatste tien jaren het culinaire blad Delicious. Daarnaast heeft ze als cursusbegeleidster gewerkt voor de Wijnacademie en zat ze in de diverse proefpanels voor TV programma’s en wijngidsen. Tevens begeleidt ze al 17 jaar vol enthousiasme de wijnreizen voor Cazebonne. Door de jaren heen is er een trouwe fanclub ontstaan met mensen die allemaal aangestoken zijn met haar grote liefde voor wijn en alles wat daarbij hoort: heerlijk eten, een mooie omgeving, boeiende mensen en heel veel bijzondere én vooral verrukkelijke wijnen!


Isabel Ruesen
Het arrangement van 10-12 september wordt begeleid door vinoloog Isabel Ruesen. Isabel heeft in Brussel en Nijmegen in de vertaalwereld gewerkt. Als liefhebber van wijn is Isabel zich in haar vrije tijd gaan verdiepen in haar grootste hobby: wijn. Sinds 2020 is Isabel vinoloog en is zij werkzaam in de wijnbranche. Samen met Laura Westerbrink is zij de auteur van de Elzas wijnreisgids.

Vertrekdata

27/05/2022
beschikbaar
30/09/2022
beschikbaar
1

Dag 1

Aankomst in de Achterhoek
Per eigen vervoer rijdt u naar Hotel Villa Ruimzicht waar u in de loop van de middag wordt verwacht. Vanavond staat de eerste kookworkshop op het programma. Gedurende deze kookworkshop hanteren wij de Covid-maatregelen, wat betekent dat een deel van de groep vanavond zal deelnemen aan de workshop en de overige deelnemers op de avond van dag twee. Mochten de maatregelen het niet toestaan om in groepsverband binnen te koken, dan wordt de kookworkshop naar buiten verplaatst. In beide gevallen werkt u met eerlijk en lokale producten. Voor de deelnemers die vanavond niet koken is er een diner geregeld in Hotel Villa Ruimzicht.

Chef-kok Bjorn Massop van restaurant Lokaal, het restaurant wat in het hotel is gevestigd, werd onlangs bekroond werd met een Groene Ster door Michelin. Deze ster is een erkenning voor chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst.

2

Dag 2

Op bezoek bij de wijnboer
U start de dag met een live cooking ontbijt in Hotel Villa Ruimzicht. Na het ontbijt staat er een lezing op het programma. Ellen Dekkers, de vinoloog die u gedurende dit arrangement begeleid, neemt u gedurende de lezing mee in de wereld van de wijn. Vanmiddag wordt u verwacht bij Wijngoed Montferland waar Magda en Leon, de eigenaren van deze wijngaard u zullen verwelkomen en rondleiden door hun wijngaard. Gedurende 2,5-3 uur wordt u meegenomen in de wereld van de druif, de wijngaard en de wijnen van de Achterhoek. Natuurlijk wordt er ook wijn geproefd!

Bij terugkomst in Hotel Villa Ruimzicht staat er vanavond een kookworkshop of een diner op het programma.

3

Dag 3

Einde wijnweekend
Uw laatste dag in de Achterhoek. Na het ontbijt verlaat u de kamer. Natuurlijk is er nog tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Indien gewenst kunnen wij voor u fietshuur regelen (graag op voorhand even doorgeven).
INBEGREPEN Twee overnachtingen in Hotel Villa Ruimzicht
Een ‘live cooking’ ontbijt
Begeleiding van vinoloog Ellen Dekkers
Kookworkshop (diner)
Achterhoekse Tafel (diner in het hotel)
Bezoek en proeverij Wijngoed Montferland (2,5 – 3 uur)
NIET INBEGREPEN Uw vervoer naar Hotel Villa Ruimzicht
Persoonlijke uitgaven
Reis- en annuleringsverzekering
Evt. Fooien
De lunches gedurende de reis
De drankjes gedurende de diners
De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
Eventuele andere entreegelden dan in het programma vermeld
Fietshuur op dag 3, graag op voorhand doorgeven ivm reservering
Toeristenbelasting (ter plaatse in het hotel te betalen)
Bijdrage reisgarantieregeling
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt