5 dagen
Aantal dagen
8-16 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Minibus
Vervoer
Nederland | Wandelvakantie Limburg en het Aachener Land

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het industriële gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die afwisselend over Duits en Nederlands grondgebied voeren, gaan over het landgebied van het oude Hertogdom Limburg gelegen tussen Prinsbisdom Luik en Hertogdom Gulik (dit lag in de Middeleeuwen iets voorbij Aken).

Uitvalsbasis van deze wandelreis is het hotel van Abdij Rolduc, een fors kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de bibliotheek en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom deze Abdij heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie “de Kanunnik” kunt u genieten van een lekker biertje of wijntje, en het restaurant “de verloren zoon” gebruiken we voor ons diner.

Reisleiding
De reisleiding verzorgd de transfers met de minibus van en naar de wandelroutes en zal daar waar nodig is de groep op weg helpen op de route. Fout lopen is onmogelijk en de reisleiding zal onderweg ook op sommige punten aanwezig zijn.

Wandelen door het Duitse Grensland
Het grote terrein van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang van het industriële gebied Parkstad Limburg en het zachtgolvende groene landschap in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltocht gaat merendeels over Duits grondgebied en neemt ook het meest zuidoostelijke snippertje Nederland mee. De wandelingen worden uitgevoerd in de wijde omgeving ten noorden en zuidoosten van Aachen (Aken). Deze streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal wel “iets” historisch over te vertellen is.

Route: heuvels (max. ca. 150 m) afgewisseld met rivier- en beekdalen, met overwegend kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11-17 km afgelegd.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Over het abdijhotel Rolduc
Ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade, ca. 10 km van Vaals en Aachen.
Faciliteiten: groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met ruime ontbijtruimte, gezellige brasserie en restaurant, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard.
Kamers: eenpersoons comfortkamer met eigen douche/toilet
Maaltijden: ontbijt (buffet) en diner inbegrepen, tijdens de wandelingen hapje en drankje verkrijgbaar bij horeca en in winkels onderweg.

Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdata

08/05/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 665.00
05/06/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 665.00
14/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 665.00
11/09/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 665.00
1

Dag 1

Eindhoven Station NS-Rolduc (ca. 105 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 11 km/3 uur) van Herzogenrath naar Alsdorf met de kleine en vrij toegankelijke Tiergarten Alsdorf (pauzestop mogelijk) en terug naar Rolduc, door het Broibachtal en via Schloss Ottenfeld (oudste delen 14e eeuw, herbouwd in 1878). Inchecken in Rolduc..
2

Dag 2

Transfer naar Vaals. Wandeling (ca. 14 km/5 uur) van het oude centrum van Vaals met het deftige Von Clermonthuis (thans het gemeentehuis) en het voormalige douanehuisje via Seffent met een oud kasteeltje en Laurensberg met het statige Schloss Rahe naar Teuterhof in het dal van de Wurm. Transfer naar Rolduc.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 17 km/5 uur) van Rolduc via Herzogenrath naar Verlautenheide door het bosrijke dal van de Wurm, via Haaren met het Jüdische Friedhof en de kapel Haarener Kreuz met een weids uitzicht over de omgeving van Aachen. Transfer naar Rolduc.
4

Dag 4

Transfer naar Verlautenheide. Wandeling (ca. 17 km/5 uur) via het natuurgebied Münsterbusch, het Brander Wald, de mooie vallei van het riviertje de Inde en de Kornelimünsterer Klause (kapel) naar het fraaie plaatsje Kornelimünster met de Sankt Korneliuskirche met prachtige gebrandschilderde ramen. Transfer naar Rolduc.
5

Dag 5

Uitchecken uit Rolduc. Wandeling (ca. 15 km/4 uur) naar het kunstenaarsdorp Rimburg (pauzestop mogelijk) en terug door het Wurmtal. Rolduc-Eindhoven per minibus (15.30-17.00 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud, het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Verblijf op éénpersoonskamer met eigen douche/toilet
Verblijf o.b.v. halfpension (logies/ontbijt/diner)
Toeristenbelasting
Alle transfers
Rondleiding door Rolduc
Nederlandse route-uitleg
NIET INBEGREPEN Hapjes en drankjes onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar