Dagwandeling
Aantal dagen
8-12 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
* licht niveau (voor iedereen)
Moeilijkheidsgraad
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Wandelen Amsterdamse Waterleidingduinen

Het gebied van de Waterleidingduinen heeft een prachtige duinvegetatie, natuurlijke bossen en bijzonder stille duinen. Vanzelfsprekend lopen we langs de kanalen en meertjes van de Amsterdamse waterleiding. Hier wordt water voor de stad op natuurlijke wijze gezuiverd. Onderweg zien we, afhankelijk van het seizoen, bijzondere duinplanten en typerende vogels en heel veel damherten… In de waterlopen zien we visjes rondzwemmen en misschien een snoek. Libellen zweven langs ons heen.

We laten ons leiden door onze zin en struinen door de wildernis van de duinen. We lopen dwars door prachtig en interessant duingebied naar de zee en via een andere mooie route terug. Op het strand kunnen we een terrasje pakken bij één van de strandtenten of we picknicken in een duinpannetje.

Tijdens deze wandeling met natuurgids Koos Koopmans lopen we dwars door prachtig en interessant duingebied naar de zee en via een andere mooie route terug. Op het strand kunnen we een terrasje pakken bij één van de strandtenten of we picknicken in een duinpannetje…

Lengte, zwaarte en soort wandeling
Stevige wandeling, 18 km, 5 uur. Over makkelijke paden en het strand. Schoeisel: Lichte wandelschoenen, blote voeten op het strand…

Start-/Eindpunt
10.00u Pannenkoekenhuis de Oase 1e Leijweg 9, 2114 BH Vogelenzang

OV: Bij station Heemstede-Aerdenhout neemt u bus 9 (richting Vogelenzang). In 10 minuten bent u bij bushalte ‘Waterleiding’ in Aerdenhout. Vervolgens is het nog ca. 3 minuten lopen naar de Oase.


Kyra Kuitert, de begeleider van deze dagwandeling, heeft een fascinatie voor de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Dat uitte zich in een studie tuin- en landschapsarchitectuur en later ook in haar werk als zelfstandig adviseur openbare ruimte. Haar grote passie is het lopen van lange (berg)wandeltochten en pelgrimspaden binnen en buiten Europa. Lopen geeft haar het gevoel een land of streek werkelijk te leren kennen, zowel de natuur en cultuur als de bewoners.

Vertrekdata

17/10/2021
beschikbaar
INBEGREPEN Deskundige reisleider/gids
Nederlandse route-uitleg
kopje koffie/thee onderweg
NIET INBEGREPEN Versnaperingen onderweg
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt