4 dagen
Aantal dagen
8-16 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Wandelen door het Limburgse landschap

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het industriële gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die over Duits grondgebied gaan en ook het meest zuidoostelijk stukje van Nederland meenemen, gaan door het oude Hertogdom Limburg gelegen tussen Prinsbisdom Luik en Hertogdom Gulik (dit lag in de Middeleeuwen iets voorbij Aken).

Uitvalsbasis van deze wandelreis is het hotel van Abdij Rolduc, een fors kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de bibliotheek en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom deze Abdij heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie “de Kanunnik” kunt u genieten van een lekker biertje of wijntje, en het restaurant “de verloren zoon” gebruiken we voor ons diner.

Routes
De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal “iets” historisch aan is. Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan goed beschreven in de route/kaartenboekjes die u bij de receptie van het hotel gratis kunt krijgen of u kunt de routes eventueel op uw telefoon downloaden. De reisleider loopt mee tijdens alle wandelingen dus het is niet noodzakelijk om de routes bij u te hebben.

De combinatie van de verblijfsaccommodatie in het oude klooster, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De zomer, herfst-, winter- en lentetinten, liefst beschenen door een vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburg/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk.

Over het abdijhotel Rolduc
Ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade, ca. 10 km van Vaals en Aachen.
Faciliteiten: groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met ruime ontbijtruimte, gezellige brasserie en restaurant, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard.
Kamers: eenpersoons comfortkamer met eigen douche/toilet
Maaltijden: ontbijt (buffet) en diner inbegrepen, tijdens de wandelingen hapje en drankje verkrijgbaar bij horeca en in winkels onderweg.

Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdata

23/02/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 495.00
02/03/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 495.00
07/04/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 495.00
18/05/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 495.00
26/05/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 495.00
22/06/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 495.00
03/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 495.00
31/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 495.00
21/09/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 495.00
19/10/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 495.00
1

Dag 1

Rolduc, aankomst per eigen vervoer uiterlijk 13.00 uur. Mogelijkheid om iets te eten of te drinken (niet inclusief). Daarna informatie over de reis en de route door de reisleider. Broichbachtal wandeling (ca. 1,5 + 8 + 1,5 = 11 km/3,5 uur inclusief aan- en terugloop) via het 15e eeuwse Schloß Ottenfeld.
2

Dag 2

Graaf Saffenbergroute wandeling (ca. 14 + 2 = 16 km/5,5 uur inclusief afsteek naar het kunstenaarsdorp Rimburg) via het plateau bij Hofstadt en het dal van de Worm/Wurm.
3

Dag 3

Euroderoute wandeling (ca. 13 km/4 uur) door het vervolg van het dal van de Worm/Wurm en via Pannesheide. Mogelijkheid om te lunchen bij het station van Kerkrade waar zich ook het Museumplein bevindt met drie musea: Continium Discovery Centre (wetenschap en techniek), Cube Museum (design) en Columbus Earth Centre (aarde en ruimte). Voortzetting van de wandeling boven de Anstelerbeek.
4

Dag 4

Grupelloroute wandeling (ca. 1 + 9 + 1 = 11 km/3,5 uur) via het centrum van Kerkrade langs de Anstelerbeek (genoemd naar de middeleeuwse hoeve Kloosteranstel eens eigendom van Rolduc) rondom stuwmeer Crananweyer met aan de oever Kasteel Erenstein. Vertrek op eigen gelegenheid om ca. 15.00 uur.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het is mogelijk dat de routes 1-4 en 2-3 met elkaar worden omgedraaid, het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Verblijf op éénpersoonskamer met eigen douche/toilet
Verblijf o.b.v. halfpension (logies/ontbijt/diner)
Toeristenbelasting
Reisleider
Rondleiding door Rolduc
Nederlandse route-uitleg
NIET INBEGREPEN Hapjes en drankjes onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar