5 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen met enige wandelervaring)
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Wandelvakantie heuvellandschap Zuid-Limburg

Wanneer u wandelt door het unieke heuvelland met zijn adembenemende vergezichten, voelt het net alsof u in het buitenland bent. Tijdens deze vakantie loopt u een gedeelte over het Krijtlandpad en het Pieterpad; langs het krijt van het mergellandplateau, de hellingbossen en kalkgraslanden en meanderende beken zoals de Geul en de Gulp. Ook ziet u onderweg de wegkruisen en kapelletjes die toebehoren aan het klein-religieus erfgoed van Limburg. Geniet tijdens deze vakantie van de pittoreske dorpjes, vakwerkhuizen, gastvrije hotels, de Limburgse vlaaien en het bier.

Met deze korte wandelvakantie wandelt u door nostalgische dorpjes en authentieke stadjes in Zuid-Limburg. U wandelt langs De Geul en Gulp, die samen met de Limburgse heuvels het decor van uw vakantie vormen.

GPS-routes
Voor de wandelvakanties maken wij gebruik van GPS-routes die op een GPS voor u klaar liggen in het eerste hotel. De gebruiksaanwijzing zult u pas na uw volledige betaling van uw reissom in digitaal pdf-formaat ontvangen. Als u er niet uit komt neem dan kunt u gerust op de aankomst dag contact met ons leggen, wij leggen het dan graag nog een keer ter plekke uit.

Accommodaties
De Hotels die wij tijdens deze reis voor u hebben geselecteerd zijn:

Hotel Vijlerhof
Het 3-sterren Hotel Restaurant Vijlerhof staat in Vijlen, het hoogst gelegen dorp van Nederland in het mooie glooiende Limburgse land. Vijlen is een karakteristiek dorpje met mooie oude vakwerkhuizen. Het gemoedelijke familiehotel ligt bovenop de Vijlerberg. Vanaf het tuinterras heeft u een geweldig panorama over de schilderachtige omgeving van Zuid-Nederland. Het terras van deze accommodatie is niet voor niets al eens verkozen tot leukste terras van Limburg.

Hotel Cuba Libre
Het 3-sterren Hotel Restaurant Cuba Libre staat in het Zuid-Limburgse Vijlen. Dit karakteristieke dorpje ligt in het prachtige heuvellandlandschap. Laat u verrassen door schitterende vergezichten, holle wegen en typische vakwerkhuizen. In dit Zuid-Limburgse Heuvelland vindt u wandelpaden door ongerepte bossen en oneindige weilanden langs het kabbelende water van de Geul en de Gulp. De Duitse Domstad Aken ligt op slechts 15 minuten rijden met de auto en is zeker een bezoekje waard.

Hotel Janssen – Valkenburg
Hotel Janssen, gelegen in het centrum van Valkenburg, bent u er écht even helemaal uit. Dankzij de centrale en toch rustige ligging, de comfortabele kamers en de gastvrijheid vormt dit hippe, sfeervolle en kleinschalige hotel een uitstekende uitvalsbasis voor het ontdekken van de bourgondische stad en de omliggende Limburgse natuurpracht. Dompel u onder in het gezellige, historische Valkenburg en verken daarbuiten het heuvelige landschap, waar de grotten een bijzondere bezienswaardigheid vormen.

Hoe er te komen
U rijdt er met eigen auto naar toe.

Wandelingen
Per wandeldag wordt ca. 8-22 km afgelegd. Onderweg is er voldoende tijd om van de natuur te genieten of om bijvoorbeeld op uw gemak bij de hunebedden te kijken.

 

Aankomstdatum Aankomstdag  Prijs p/p
(o.b.v. 2 personen)
Van t/m
1 maart 25 maart Dagelijks € 315,-
26 maart 25 april Dagelijks € 345,-
26 april 25 juni Dagelijks € 355,-
26 juni 31 augustus Dagelijks € 365,-
1 september 30 september Dagelijks € 355,-
1 oktober 31 oktober Dagelijks € 345,-
1 november 30 november Dagelijks € 315,-
1

Dag 1

Aankomst in Vijlen
U reist vandaag op eigen gelegenheid naar uw hotel in Vijlen. (Hotel Vijlerhof of het er naast gelegen hotel Cuba Libre). ‘s Avonds staat er een heerlijk diner voor u klaar
2

Dag 2

Rondje Vijlen (circa 19,6 km)
U wandelt eerst naar het zuiden, om na ongeveer 3 kilometer het Krijtlandpad op te pakken. Het Krijtlandpad biedt alles wat het Zuid-Limburgse Heuvelland zo aantrekkelijk maakt. Natuurlijk het krijt van het Mergellandplateau, maar ook glooiende weiden, boomgaarden, de Geul en de Gulp. En niet te vergeten de wegkruisen, kapelletjes, vakwerkhuizen, gastvrije pensions, vlaaien en het bier. Vandaag loopt u langs het riviertje de Gulp. Het riviertje de Gulp is maar een kleine stroompje, terwijl je hier toch uitkijkt over een diep uitgesleten dal. De hellingen zijn steil, er zijn draaihekjes, ‘stegelkes’. In het Boven-Geuldal moet je wel denken aan de woorden van bioloog Heimans: ‘Het mooiste hoekje van ons land, de tuin van Epen’. Na het toeristische Vaals zijn de beken hier niet te tellen: Zieversbeek, Hermansbeek en Harleserbeek. Hier wordt duidelijk het water van het heuvelland afgevoerd en misschien ontmoet u in Holset nog één van de duizenden pelgrims die jaarlijks de Lourdesgrot bezoeken. Aan het einde van de wandeling keert u weer terug in Vijlen voor overnachting in hetzelfde hotel als op de eerste dag. ‘s Avonds staat er weer een heerlijk diner voor u klaar.
3

Dag 3

Van Vijlen naar Valkenburg (circa 20,4 km)
Na enkele kilometers vanuit Vijlen te hebben gewandeld komen we weer op het Krijtlandpad. ‘Gaank mer wiejer en maak andere bliejer’ vrij vertaald: ga maar verder en maak anderen blijer, dat is het toepasselijke opschrift van het wegkruis bij de Schaapsput in het Gerendal. In Valkenburg ziet u de Geul stromen. In Valkenburg kunt u diverse mijnen en grotten bezichtigen om Limburg ook van onder de grond eens te bewonderen. U overnacht in hotel Janssen, aan de rand van het altijd levendige Valkenburg. Vanuit het hotel heeft een uniek uitzicht over de kasteelruïne, die ’s avonds verlicht is. ‘s Avonds staat er weer een heerlijk diner voor u klaar.
4

Dag 4

Rondje Valkenburg (circa 19,2 km)
Vanuit Valkenburg wandelt u over het Krijtlandpad tot aan de rand van Maastricht. Van daar uit wandelt u zuidelijk en pakt u het Pieterpad op naar Valkenburg. De lange afdaling door de Bemelergrubbe voert u langs kleine mergelgrotten en langs de voet van de Bemelerberg. Van bovenaf  heeft u uitzicht over het Maasdal en Maastricht. Op de route naar Valkenburg volgt het Pieterpad de Geul langs een heel mooi ‘wild’ stuk. De rivier kan er zijn gang gaan; oevers storten in, bomen vallen om in het water. Het wandelpad langs de rivier is op een plek hoger gelegd met de stroom beneden u. Dan weer loopt u laag, naast het water, gevolgd door een  klim naar boven. Even voor Terblijt is een opengestelde verlaten diepe mergelgroeve te zien. De Bemelergrubbe voert u langs kleine mergelgrotten en langs de voet van de Bemelerberg. Van bovenaf heeft u uitzicht over het Maasdal en Maasticht. De overnachting is vanavond ook weer in Hotel Janssen in Valkenburg. ‘s Avonds staat er weer een heerlijk diner voor u klaar
5

Dag 5

Van Valkenburg naar Vijlen (circa 18,6 km)
Vanuit Valkenburg gaat de route naar Vijlen door hetzelfde landschap als dag 3, maar uiteraard langs een andere route. Het eerste stuk van de route leidt u langs de Geul. Kasteel Schaloen is een ideale plaats voor een koffiestop. Het complex bestaat uit het kasteel, het Koetshuis, het Tiendgebouw en het Poortgebouw.  Daar waar de boeren vroeger een tiende van hun opbrengst aan de landheer moesten afstaan zijn nu sfeervolle hotelkamers gebouwd, het zogenaamde Tiendgebouw. Daarna gaat de route door de plaats Gulpen. Op toeristisch gebied neemt Gulpen een heel bijzondere plaats in. Het stadje biedt een gezellig en uitgebreid winkelcentrum met verwarmde terrasjes, waar het na een drukke winkeldag goed toeven is. Enkele kilometers verderop komt de plaats Mechelen in beeld. Mechelen vindt u nog vele markante gebouwen zoals bijv. De Heerenhof, dat ruim 800 jaar geleden is begonnen met een boerenhof die door de Johanitters werd omgebouwd tot commanderij. Een aantal eeuwen later werd het een kasteelhoeve tot halverwege de jaren tachtig. Toen werd het gebouw, na een grootscheepse renovatie het bestuurscentrum van de gemeente Wittem. Aan de rand van het dorp ligt de Commandeursmolen die nog steeds in gebruik is. Wandelend komt u ’t Höfke tegen, een verzameling van achttiende eeuwse vakwerkboerderijen met bloemrijke graslanden. Het geheel is een beschermd dorpsgezicht. Aan het einde van de wandeling komt u weer in Vijlen aan. Daar staan uw koffers alweer te wachten op de thuisreis.
INBEGREPEN Verblijf in een 2-persoonskamer o.b.v. logies + ontbijt
Bagagevervoer dag 2 t/m 4
GPS-tracks
uitgebreid reispakket
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Toeristenbelasting, te betalen bij de accommodaties
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar