5 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen met enige wandelervaring)
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Wandelvakantie langs de Hunebedden

Drenthe is een schitterende wandelprovincie. U kunt er routes vinden in alle soorten en maten. U wandelt hier dwars door heidevelden en bossen, langs zandverstuivingen en prachtige beekjes.
Met deze wandelvakantie wandelt u van beekdal naar bos, van heide naar weide, langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes zo de dag door.
De wandelroutes starten direct vanuit de accommodaties die met zorg voor u zijn uitgekozen.

Met deze korte wandelvakantie geniet u optimaal in de Drentse natuur. Nergens in Nederland vindt u zoveel ruimte en rust als in Drenthe! Daar zijn ze in Drenthe zuinig op. Vandaar dat de provincie Drenthe gebieden heeft aangewezen als stiltegebied.

Drenthe staat bekend om haar mooie natuur. Dus gegarandeerd urenlang wandelplezier. En dan heeft Drenthe natuurlijk ook nog de hunebedden en de vele kleine gezellige (brink)dorpjes. Wandel over de uitgestrekte heide en de bossen van de Hondsrug. De Hondsrug is een langgerekte zandrug die loopt van Emmen tot Groningen en is ontstaan tijdens een van de 18 ijstijden duizenden jaren geleden. In Drenthe zijn er op dit moment nog 52 hunebedden te vinden en de meeste hiervan vindt u op de Hondsrug. Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland en zijn gebouwd van zwerfkeien die in de ijstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. De keien waren in het verleden niet zichtbaar, want ze waren bedekt met zand en graszoden. Tijdens deze reis verkent u het gedeelte tussen Ees en Odoorn. Mooie routes brengen u langs de vele grafheuvels, hunebedden, vennetjes, uitgestrekte heidenvelden. Zet de wandelschoenen maar klaar en op naar Drenthe!

De Hotels die wij tijdens deze reis voor u hebben geselecteerd zijn in Odoorn – Hotel de Oringer Marke en in Ees – Hotel Eeserhof. Mocht er geen beschikbaarheeid zijn dan maken we gebruik van een gelijkwaardig ander hotel in de directe omgeving of adviseren wij u een andere aankomstdatum.

Hoe er te komen
U rijdt er met eigen auto naar toe.

Wandelingen
Per wandeldag wordt ca. 8-22 km afgelegd. Onderweg is er voldoende tijd om van de natuur te genieten of om bijvoorbeeld op uw gemak bij de hunebedden te kijken.

 

Aankomstdatum Aankomstdag  Prijs p/p
(o.b.v. 2 personen)
Van t/m
1 maart 25 maart Dagelijks € 395,-
26 maart 25 april Dagelijks € 425,-
26 april 25 juni Dagelijks € 445,-
26 juni 31 augustus Dagelijks € 465,-
1 september 30 september Dagelijks € 445,-
1 oktober 31 oktober Dagelijks € 425,-
1 november 30 november Dagelijks € 395,-
1

Dag 1

Aankomst in Odoorn
U reist op eigen gelegenheid naar het eerste hotel in Odoorn. In het dorp staat een zeer bijzondere kerk die in het verleden regelmatig ten prooi viel aan de vlammen. Het koor van de kerk heeft de branden steeds overleefd en is sinds de 12e eeuw nagenoeg onveranderd gebleven. Bekijk zeker de bewerkte blokken graniet waaruit het onderste deel van de muur is opgebouwd. Een bezoek aan het veenpark in Bargercompascuum of het Wildlands Adventure Zoo wordt ook bijzonder aanbevolen. ‘s Avonds staat er een heerlijk diner voor u klaar.
2

Dag 2

Wandeling Odoorn (ca. 15-22 km/4,5 – 5,5 uur).
Vanuit het hotel in Odoorn wandelt u langs diverse hunebedden en grafheuvels en door het Valtherbos richting Emmen. Onderweg komt u onder andere het onderduikershol uit de Oorlogswinter tegen. Eventueel kunt u deze route verlengen door de Emmerdennen, waar u één van de grootste hunebedden van Drenthe kunt bewonderen, u wandelt door een prachtig bos met oude zandduinen. ‘s Avonds staat er weer een heerlijk diner voor u klaar.
3

Dag 3

Odoorn – Ees (Afstand ca. 16 km)
Aan de overkant van de N34 (Hunebed Highway) is het Schapenpark. Dit is een fraai heideveld welke wordt begraasd door ca. honderd Drentse heideschapen. In dit park bevindt zich ook uitkijktoren De Poolshoogte en het gelijknamige theehuis. U loopt verder naar Ees waar u overnacht.Tijdens de winterse wandeling van vandaag loopt u door het 150 jaar oudeOdoornerveel en het schapenpark bij theehuis Poolshoogte. Hier kunt u even een pauze inlassen en van het uitzicht genieten. Als u uw wandeling vervolgt naar Ees passeert u ook een beeldentuin. Vanavond dineert u in het hotel in Ees.
4

Dag 4

Wandeling Ees (Afstand ca. 18 km)
Ook vandaag heeft u de keuze tussen verschillende routes. Bij de wandelroute van ca. 20 km wandelt u ook over het Boomkroonpad, hier kunt u van boven af de hondsrug bekijken als u over de boomtoppen wandelt. Kiest u voor de kortere route dan volgt u het spoor van de hunebedbouwers rondom Borger, tijdens de wandeling komt u vele hunebedden tegen terwijl u over de heide en door de bossen wandelt. ‘s Avonds staat er weer een heerlijk diner voor u klaar
5

Dag 5

Ees – Odoorn (Afstand ca. 17 km)
Tijdens de laatste wandeling van uw vakantie wandelt u langs een Pingoruïne, ook wel een Gletsjerkuil genoemd. Voordat u Odoorn bereikt wandelt u nog langs de grafheuvel Eppies Bargie. Op deze grafheuvel van ca. 2500 v. Chr. groeien eikenbomen. Na uw aankomst in Odoorn is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie en keert u op eigen gelegenheid richting huis.
INBEGREPEN verblijf in een 2-persoonskamer o.b.v. halfpension (logies + ontbijt + avondmaaltijd)
Bagagevervoer dag 2 t/m 4
GPS-tracks
uitgebreid reispakket
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Toeristenbelasting, te betalen bij de accommodaties
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar