5 dagen
Aantal dagen
8-14 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
eenpersoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen met enige wandelervaring)
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Wandelvakantie Limburg

Onbekend maar zeker niet onbemind! Met deze 4-daagse wandelvakantie loopt u door het prachtige landschap van Noord-Limburg en waant u zich alsof u in een stuk onbekend Europa wandelt. In Noord-Limburg is landschap licht glooiend, de mensen spreken hun eigen dialect met een zachte g en u kunt hier lekker bourgondisch genieten. U wandelt hier over de heuvels en ook door bos, weiden en akkers. Onze accommodatie is landelijk gelegen, midden in de weilanden met grazende koeien, paarden en schapen.

Onze luxe groepsaccommodatie De Schaapshut ligt in Sevenum (bij Venlo). Deze accommodatie heeft alles voor een fantastisch verblijf. In de knusse loungehoekjes van de sfeervolle woonkamer met openhaard is het heerlijk om ontspannen bij elkaar te zitten en een glas wijn of bier te drinken.

De Geul is een romantisch riviertje dat juist over de grens met België ontspringt en al kronkelend haar weg landinwaarts volgt om verderop in te stromen in de Maas. Enkele wandelingen, bij het Vijlenerbosch en het Malensbosch gaan afwisselend door de bochtige vallei maar ook bovenlangs met mooie uitzichten. Op de plateaus liggen afwisselend kleine stukjes bos en dan weer akkers en weiden, waardoor smalle wandelpaadjes lopen. Wandelen doen we steeds in het groen, zonder ver van de bewoonde wereld te geraken.

Op de vierde dag staat een wandeling bij de Vaalserberg op het programma. De top ervan is het Drielandenpunt. Tussen 1839 en tot 1919 was dit zelfs een Vierlandenpunt want hier grensde in vroeger tijden, ook het ministaatje Neutraal-Moresnet aan Vaals. Een interessante geschiedenis! Van dat vergeten landje ziet u nog steeds de oude stenen grenspalen langs het wandelpad staan, soms scheefstaand of omgevallen of overwoekerd met planten.

Op deze laatste wandeling pikken we ook nog enkele snippers België en Duitsland mee, zo komen we door het mooie Moresnetterwald en het Preusswald dat onderdeel is van het Aachener wald.

Hoe er te komen
U rijdt er met eigen auto naar toe.

Wandelingen
Niveau: 1. De wandelingen leiden door een glooiend landschap afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per wandeldag wordt tussen de 10 en 18 km afgelegd. De wandelingen vinden plaats vanuit de accommodatie. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden.

Accommodatie
De Schaapshutligging: de luxe groepsaccommodatie De Schaapshut ligt in Sevenum (bij Venlo). Deze accommodatie heeft alles voor een fantastisch verblijf. faciliteiten: er is een ruime woonkamer met grote flatscreen TV en diverse gezellige lounge- en zithoekjes. Een professionele keuken en een terras met voldoende zitgelegenheid. Er is gratis wifi, ook op de slaapkamers.

Er bevinden zich slaapkamers op de begane grond en op de verdieping (geen lift aanwezig). Iedere kamer heeft een luxe inrichting en is voorzien van eigen toilet, douche en wastafel. De kamers zijn uitsluitend voor alleengebruik.

Maaltijden
Ontbijt, lunchpakket (zelf samenstellen bij het ontbijt) en avondmaaltijd inbegrepen.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en wordt aangepast aan de weersomstandigheden. Als het bijvoorbeeld te koud en/of te nat is, dan wordt er voor een alternatief programma gezorgd of wordt er voor een korte wandeling gekozen in plaats van een langere. Heeft u een museumkaart, neem deze dan mee. Er zijn diverse leuke musea in de omgeving die gratis toegankelijk zijn met de museumkaart. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om een gedeelte van het programma niet mee te doen en gewoon lekker in de accommodatie te blijven en bijvoorbeeld een boek te lezen bij het haardvuur of er zelf op uit te trekken. In de accommodatie ligt een map met allerlei leuke uitstapjes in de omgeving.

Deze wandelvakantie bieden wij i.s.m. 2 andere organisaties aan.

Vertrekdata

25/01/2021
beschikbaar
1

Dag 1

Heenreis naar De Schaapshut in Sevenum per eigen vervoer. Verzamelen tussen 13.30 en 14.00 uur. Uitleg over de reis en kennismaken met elkaar en de reisleider. We starten vervolgens met een korte wandeling (ca. 10 km/3 uur) die begint en eindigt bij de accommodatie. Terug van de wandeling is het lekker genieten en samen kletsen in de fijne accommodatie met openhaard. Vanavond genieten we samen, zoals elke avond tijdens ons verblijf, van een lekkere maaltijd, verzorgd door een lokale cateraar.
2

Dag 2

Wandelen langs de Maas.
Het is heerlijk wandelen langs de Maas bij het Limburgse Arcen. We genieten van natuurschoon, de rust en bezienswaardigheden als de Wymarsemolen. Met een pontje steken we de Maas over, een leuk begin van de route. Vanaf het wandelpad langs de oevers van de Maas hebben we mooie uitzichten over het water en het tegenover gelegen Arcen. We zien bijvoorbeeld de ruïne van de Schanstoren, een vijftiende-eeuws restant van de voormalige vestingwerken van Arcen. Al in 1635 raakte de toren bij een belegering zwaar beschadigd, daarna is hij nooit meer teruggebracht in de originele staat. Nadat we weer met een pontje de rivier overgestoken hebben, komen we langs de Wymarsemolen, een korenmolen uit 1677. De watermolen behoorde tot het vlakbij gelegen Kasteel Arcen, een buitenhuis waarvan de oorsprong in de twaalfde eeuw ligt. Aan de rand van Arcen zien we aan De Schans 1 een monumentaal woonhuis uit 1737. Langs de oevers wandelen we op ons gemak terug naar de Hertog Jan Brouwerij, waar we ook begonnen zijn.

We brengen uiteraard een bezoek aan de brouwerij nu we er toch zijn (entree niet inbegrepen, € 13,95 p.p.). Tijdens dit brouwerijbezoek volgen we onder leiding van een ervaren gids het complete brouwproces. We zien de authentieke koperen brouwketels en de sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. We ruiken de hop, proeven de mout en natuurlijk… het bier. Na afloop brengen we een bezoek aan de brouwerijwinkel en in Café de Hertog Jan Proeverij wordt ons een heerlijk glas Hartog Jan Pilsener aangeboden.

3

Dag 3

Kasteelse Bossen: Vanochtend maken we een korte wandeling door de Kasteelse Bossen met de ruïne van Kasteel ter Horst, een burcht die begin veertiende eeuw gebouwd werd. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd het kasteel gedeeltelijk verwoest, later raakte het in verval. Alleen de tiendschuur en nabije boerderij bleven bewaard. Een deel van de kasteelruïne is gerestaureerd, zodat we er nu een blik in het verleden kunt werpen.

Vanmiddag gaan we eens iets heel anders doen. We trekken de wandelschoenen uit en de bowlingschoenen aan, we gaan namelijk gezellig samen bowlen (inbegrepen in de reissom)! Wie lukt het om een strike te gooien?

4

Dag 4

Sevenum-Hegelsom-Meterik (ca. 17 km/3,5 uur). We trekken onze wandelschoenen weer aan en maken vandaag een wandeling door het buitengebied van Sevenum, een afwisselende tocht door de natuur en de landerijen. We wandelen door de dorpjes Hegelsom en Kronenberg (een ontginningsdorp met o.a. de Theresia kerk uit 1931), en een stukje door het dal van de Blakterbeek. Moe maar voldaan komen we terug bij onze gezellig accommodatie waar we uit kunnen rusten bij de openhaard.
5

Dag 5

Uitloop wandeling
We eindigen deze gezellige midweek zoals we ook zijn begonnen met een wandeling. Na het ontbijt pakken we onze spullen en leggen deze in de auto, waarna we voor de laatste keer samen op pad gaan. Einde tussen 15.00 en 16.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en iedereen keert weer met eigen vervoer huiswaarts.
INBEGREPEN verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) o.b.v. volpension (logies + ontbijt + lunchpakket + avondmaaltijd)
meelopende Reisleider
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt