5 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Wandelvakantie Twente

Elke Nederlandse provincie is een wandelprovincie, anders zou het Nederland niet zijn! Dus ook Twente in het oosten van de provincie Overijssel. Dit wordt onze uitvalsbasis voor fantastische wandeltochten door bossen, over heidevelden en door het typische Twentse landschap. Twente is ideaal om indrukken te verzamelen en uw rust te vinden, de Lutte en het even verderop gelegen Beuningen vormen het toeristische hart van de gemeente Losser. Trek de wandelschoenen aan en ontdek het groenrijke Twente met haar vele wandelpaden.

Voor dit wandelarrangement heeft u niet zo heel veel nodig, uw wandelschoenen zijn namelijk het belangrijkst. Na een heerlijke wandeling is het hotel dat wij gebruiken de ideale verblijfplaats om bij te komen, enkele jaren terug niet voor niets door de ANWB verkozen tot beste hotel van Nederland. In de directe omgeving lopen de Sagenroute en de Hellehondroute, beide gebaseerd op oude verhalen en mythologie. Een korte wandeling brengt ons tot bij het Arboretum, een botanisch park met een unieke verzameling inheemse en buitenlandse bomen. In de buurt ligt ook Enschede, de grootste en meest bruisende stad van Oost-Nederland. Het is er super gezellig op de grote pleinen, gezellige terrasjes en in de levendige winkelstraten.

Twente is bijzonder en elke dag opnieuw sta je versteld van zoveel afwisseling tussen prachtige landschappen en bruisende steden die ook op cultureel gebied veel te bieden hebben.

Basisprijs

Basisprijs
€ 375,-
01/04/2022  – 31/10/2022
Toeslag éénpersoonskamer
€ 100,-
01/01/2022  – 31/12/2022
1

Dag 1

Aankomst per eigen vervoer. Inchecken in Hotel Ros van Twente. Na aankomst in het hotel kunt u eventueel alvast een inloopwandeling maken, natuurlijk kunt u ook afhankelijk van uw aankomst tijd starten met de eerste wandeling. Het staat u geheel vrij welke volgorde u van de wandelingen doet.
2

Dag 2

Route Lutterzand (18 km): Na aankomst maakt u zich op voor de eerste wandeling. Het eerste stukje (2 km) moet u eerst over de openbare weg lopen waarna u verder loopt over rustige fiets- en wandelpaden, langs de Dinkel en het prachtige natuurgebied Lutterzand. Het landgoed en natuurgebied Lutterzand ligt tussen De Lutte en Denekamp. Het van oudsher aantrekkelijke gebied voor dagtoerisme is onder andere bekend door het riviertje de Dinkel dat hier zijn natuurlijke, meanderend loop tot op heden kon behouden. De Dinkel vormt een grillige grens tussen lager gelegen stroomdalgraslanden en een uitgestrekt, hoger gelegen stuifzandgebied.
3

Dag 3

Route Oldenzaal (ca. 13 km): De omgeving van Oldenzaal staat bekend als een zeer geliefd wandelgebied, er zijn hier vele wandelroutes te vinden: LAW- en Streekpaden en oude en nieuwe NS-wandelingen. Met deze route zult u daar niet veel van merken; u wandelt over minder bekende en daardoor veel stillere bospaden en landwegen door de sfeervolle landgoederen Egheria met Tankenberg.
4

Dag 4

Route Vasse en Dal van de Mosbeek (14 km): U wandelt door het prachtige dal van de Mosbeek in Twente. Na de start in het sfeervolle dorpje Vasse loopt u over onverharde paadjes door gevarieerd bos. Verwilderde heide, de meanderende Mosbeek, monumentale watermolens en langs de mysterieuze Mandercirkels. En geniet van de stilte, de oorverdovende stilte.
INBEGREPEN 2 persoonskamer met eigen sanitair
Ontbijt en diner
1x koffie met gebak
Toegang tuinen kasteel Singraven
Toeristenbelasting
Routebeschrijving + kaart
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Lunch en dranken
Extra nacht De Lutte HP € 70
eventuele fietshuur
Verzekeringen
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar