4 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
eenpersoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen met enige wandelervaring)
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Wandelvakantie Zuid-Limburg

Onbekend maar zeker niet onbemind! Met deze 4-daagse wandelvakantie loopt u door het prachtige landschap van Zuid-Limburg en waant u zich alsof u in een stuk onbekend Europa wandelt. In Zuid-Limburg is landschap heuvelachtig, de mensen spreken wat zangerig met een flink zachte g en u kunt hier lekker bourgondisch genieten. U treft hier kruisbeelden en kapelletjes onderweg, schilderachtige dalen en ook de mooie, afwisselende lappendeken van bos, weiden en akkers.

Deze wandelvakantie vindt plaats in de verste zuidoosthoek van Nederland, die ook het “hoogste” deel van ons land is. Met Vijlen als hoogstgelegen Nederlandse dorp en de Vaalserberg (322 m.) als hoogste punt. Deze hoogste punten liggen tegen de slingervormige grens Nederland/België aan, de rafelrand van Zuid-Limburg.

De Geul is een romantisch riviertje dat juist over de grens met België ontspringt en al kronkelend haar weg landinwaarts volgt om verderop in te stromen in de Maas. Enkele wandelingen, bij het Vijlenerbosch en het Malensbosch gaan afwisselend door de bochtige vallei maar ook bovenlangs met mooie uitzichten. Op de plateaus liggen afwisselend kleine stukjes bos en dan weer akkers en weiden, waardoor smalle wandelpaadjes lopen. Wandelen doen we steeds in het groen, zonder ver van de bewoonde wereld te geraken.

Op de vierde dag staat een wandeling bij de Vaalserberg op het programma. De top ervan is het Drielandenpunt. Tussen 1839 en tot 1919 was dit zelfs een Vierlandenpunt want hier grensde in vroeger tijden, ook het ministaatje Neutraal-Moresnet aan Vaals. Een interessante geschiedenis! Van dat vergeten landje ziet u nog steeds de oude stenen grenspalen langs het wandelpad staan, soms scheefstaand of omgevallen of overwoekerd met planten.

Op deze laatste wandeling pikken we ook nog enkele snippers België en Duitsland mee, zo komen we door het mooie Moresnetterwald en het Preusswald dat onderdeel is van het Aachener wald.

Hoe er te komen
U rijdt er met eigen auto naar toe.

Wandelingen
Niveau: 1. De wandelingen leiden door een heuvellandschap afgewisseld afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per wandeldag wordt resp. 8, 17, 16 en 12 km afgelegd. De wandelingen vinden plaats vanuit de accommodatie. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden.

Accommodatie
Verblijf in hotel de Plank in de gemeente Noorbeek. Het comfortabele hotel ligt ca. 4 kilometer buiten het plaatsje, aan de weg tussen Margraten – grens. Precies op de grens van Nederland en Belgie (50 m.) Het hotel beschikt over een brasserie met een mooi panoramaterras aan de achterzijde. Wifi aanwezig. Verblijf in 1-pers. kamer.

Deze reis bieden wij op dit moment niet meer aan! Wij hebben wel ander korte reizen in Limburg in ons aanbod!

Ga naar ons aanbod

1

Dag 1

Heenreis naar Noorbeek per eigen vervoer. Het hotel heeft een ruime eigen parkeerplaats. Verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur. Uitleg over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 8 km / 3 uur) door het dal van de Voer via Kasteel Altembroek. ‘s Avonds genieten we weer van een lekkere avondmaaltijdd.
2

Dag 2

Wandeling (ca. 17 km / 5,5 uur) Vanuit de accommodatie wandelen we naar Teuven in de Belgische Voerstreek, het Onderste Bosch en het schilderachtige plaatsje Epen boven het Geuldal.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 16 km / 5,5 uur) Vanuit de accommodatie wandelen we via Banholt met enkele markante vakwerkhuizen naar Margraten met het Amerikaanse soldatenkerkhof, terug via Reijmerstok met recreatieboerderij De Puthof welk pand daar al in de Middeleeuwen stond. Route over plateaus met vergezichten. ‘s Avonds genieten we weer van een lekkere avondmaaltijd.
4

Dag 4

Uitloopwandeling (ca. 12 km / 4 uur) Vanuit de accommodatie wandelen we via Hoogcruts met een 15e eeuwse kloosterruïne die nu gerestaureerd wordt, het plateau bij Heijenrath en het Groote Bosch naar Slenaken en terug naar De Plank, in het begin en het midden route door/boven het dal van de Gulp. Vertrek op eigen gelegenheid tussen 14 en 15 uur.  Terugreis per eigen vervoer.
INBEGREPEN verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) o.b.v. half-pension (logies + ontbijt + avondmaaltijd)
meelopende Reisleider
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar