4 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
eenpersoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen met enige wandelervaring)
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Wandelvakantie Zuid-Limburg

Onbekend maar zeker niet onbemind! Met deze 4-daagse wandelvakantie loopt u door het prachtige landschap van Zuid-Limburg en waant u zich alsof u in een stuk onbekend Europa wandelt. In Zuid-Limburg is landschap heuvelachtig, de mensen spreken wat zangerig met een flink zachte g en u kunt hier lekker bourgondisch genieten. U treft hier kruisbeelden en kapelletjes onderweg, schilderachtige dalen en ook de mooie, afwisselende lappendeken van bos, weiden en akkers.

Deze wandelvakantie vindt plaats in de verste zuidoosthoek van Nederland, die ook het “hoogste” deel van ons land is. Met Vijlen als hoogstgelegen Nederlandse dorp en de Vaalserberg (322 m.) als hoogste punt. Deze hoogste punten liggen tegen de slingervormige grens Nederland/België aan, de rafelrand van Zuid-Limburg.

De Geul is een romantisch riviertje dat juist over de grens met België ontspringt en al kronkelend haar weg landinwaarts volgt om verderop in te stromen in de Maas. Enkele wandelingen, bij het Vijlenerbosch en het Malensbosch gaan afwisselend door de bochtige vallei maar ook bovenlangs met mooie uitzichten. Op de plateaus liggen afwisselend kleine stukjes bos en dan weer akkers en weiden, waardoor smalle wandelpaadjes lopen. Wandelen doen we steeds in het groen, zonder ver van de bewoonde wereld te geraken.

Op de vierde dag staat een wandeling bij de Vaalserberg op het programma. De top ervan is het Drielandenpunt. Tussen 1839 en tot 1919 was dit zelfs een Vierlandenpunt want hier grensde in vroeger tijden, ook het ministaatje Neutraal-Moresnet aan Vaals. Een interessante geschiedenis! Van dat vergeten landje ziet u nog steeds de oude stenen grenspalen langs het wandelpad staan, soms scheefstaand of omgevallen of overwoekerd met planten.

Op deze laatste wandeling pikken we ook nog enkele snippers België en Duitsland mee, zo komen we door het mooie Moresnetterwald en het Preusswald dat onderdeel is van het Aachener wald.

Hoe er te komen
U rijdt er met eigen auto naar toe.

Wandelingen
Niveau: 1. De wandelingen leiden door een heuvellandschap afgewisseld afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per wandeldag wordt resp. 8, 17, 16 en 12 km afgelegd. De wandelingen vinden plaats vanuit de accommodatie. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden.

Accommodatie
Verblijf in hotel de Plank in de gemeente Noorbeek. Het comfortabele hotel ligt ca. 4 kilometer buiten het plaatsje, aan de weg tussen Margraten – grens. Precies op de grens van Nederland en Belgie (50 m.).Deze vakantie is o.b.v. volpension. Voor de lunch wordt op dag 2,3 en 4 een lunchpakket meegegeven. Het hotel beschikt over een brasserie met een mooi panoramaterras aan de achterzijde. Wifi aanwezig. Verblijf in 1-pers. kamer.

Deze wandelvakantie bieden wij i.s.m. 2 andere organisaties aan.

Vertrekdata

21/03/2021
beschikbaar
25/04/2021
beschikbaar
06/06/2021
beschikbaar
20/06/2021
beschikbaar
25/07/2021
beschikbaar
15/08/2021
beschikbaar
12/09/2021
beschikbaar
10/10/2021
beschikbaar
31/10/2021
beschikbaar
1

Dag 1

Heenreis naar Noorbeek per eigen vervoer. Het hotel heeft een ruime eigen parkeerplaats. Verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur. Uitleg over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 8 km / 3 uur) door het dal van de Voer via Kasteel Altembroek. Avondmaaltijd.
2

Dag 2

Wandeling (ca. 17 km / 5,5 uur) vanuit Noorbeek via Wesch, waar je de bron van de rivier de Noor vindt en verder naar Mheer met haar 14e eeuwse kasteel. Het kasteel is niet te bezoeken maar u kunt wel de binnenplaats oplopen. De wandeling gaat verder via  Bergenhuizen,  Hoogcruts in het dal van de Gulp en dan via Ulvend terug naar Noorbeek. Avondmaaltijd.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 16 km / 5,5 uur) vanuit Noorbeek via Kattenroth naar  Sint Martens Voeren, een plaats in de  oostelijke Voerstreek in België. U treft hier de Sint-Martinuskerk en veel mooie vakwerkboerderijen. De tocht leidt verder via Ulvend terug naar Norbeek. Avondmaaltijd.
4

Dag 4

Uitloopwandeling (ca. 12 km / 4 uur) naar Vaals, het Drielandenpunt met grensmonument Drei Steine verder naar Preusswald in de gemeente Aken. We komen langs Moresnet-Chapelle met haar een bedevaartskerk en kruiswegstatie. De kruisweg is aangelegd tussen 1898 en 1904 op initiatief van een gemeenschap van Duitse Franciscanen die zich hier al in 1875 hadden gevestigd. De bedevaartkerk wordt jaarlijks door een groot aantal pelgrims bezocht. Via Moresnetterwald lopen we terug naar Vaals. Einde tussen 15.00 en 16.00 uur. Terugreis per eigen vervoer.
INBEGREPEN verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) o.b.v. volpension (logies + ontbijt + lunchpakket + avondmaaltijd)
meelopende Reisleider
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt