4 dagen
Aantal dagen
12 – 20 personen
Aantal personen
Nederland
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Nederland | Winterwandelen in het Aachener Land

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het industriële gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die over Duits grondgebied gaan en ook het meest zuidoostelijk stukje van Nederland meenemen, gaan door het oude Hertogdom Limburg gelegen tussen Prinsbisdom Luik en Hertogdom Gulik (dit lag in de Middeleeuwen iets voorbij Aken).

Uitvalsbasis van deze wandelreis is het hotel van Abdij Rolduc, een fors kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de bibliotheek en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling, bestaande uit een kerk, hotel, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie “de Kanunnik” kunt u genieten van een lekker biertje of wijntje, en het restaurant “de verloren zoon” gebruiken we voor ons diner. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension – ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen.

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal “iets” historisch aan is… Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan goed beschreven in de route/kaartenboekjes waarvan er per groep een voldoende aantal in bruikleen meegegeven wordt.

De combinatie van de verblijfsaccommodatie in het oude klooster, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De zomer, herfst-, winter- en lentetinten, liefst beschenen door een vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburg/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk.

Over het abdijhotel Rolduc

Ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade, ca. 10 km van Vaals en Aachen.
Faciliteiten: groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met ruime ontbijtruimte, gezellige brasserie en restaurant, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard.
Kamers: eigen douche/toilet
Maaltijden: ontbijt (buffet) en diner inbegrepen, op 25 en 31 december een uitgebreid en luxe diner-buffet met 4 gangen; tijdens de wandelingen hapje en drankje verkrijgbaar bij horeca en in winkels onderweg.

Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

REISSOMTABEL:

vertrekdatum                                   24.12 27.12      30.12       02.01      
1-pk comfortkamer €482,50,- €452,50,- €452,50,- €422,50,-

Kerstperiode
Ontbijt en avondmaaltijd, van bovengemiddelde kwaliteit, staan dagelijks gereed en op zowel op 25 en 31 december gaat dat in uitgebreide vorm en is dat dan extra smakelijk en rijk gesorteerd. De prachtige ambiance en professionele werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden.

24.12 Kerstmis: 3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (25 december) extra luxe/uitgebreid en feestelijk
27.12 Tussen kerst en nieuwjaar: 3 x ontbijt, 3 x diner
30.12 Oud en nieuw: 3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december) extra luxe/uitgebreid en feestelijk.
02.01. Eerste dagen januari: 3 x ontbijt, 3 x diner

Vertrekdata

02/01/2022
24/12/2021
volgeboekt
27/12/2021
volgeboekt
30/12/2021
volgeboekt
1

Dag 1

Rolduc, aankomst per eigen vervoer uiterlijk 13.00 uur. Mogelijkheid om iets te eten of te drinken (niet inclusief). Daarna informatie over de reis en de route door de reisleider. Broichbachtal wandeling (ca. 1,5 + 8 + 1,5 = 11 km/3,5 uur inclusief aan- en terugloop) via het 15e eeuwse Schloß Ottenfeld.
2

Dag 2

Graaf Saffenbergroute wandeling (ca. 14 + 2 = 16 km/5,5 uur inclusief afsteek naar het kunstenaarsdorp Rimburg) via het plateau bij Hofstadt en het dal van de Worm/Wurm.
3

Dag 3

Euroderoute wandeling (ca. 13 km/4 uur) door het vervolg van het dal van de Worm/Wurm en via Pannesheide. Mogelijkheid om te lunchen bij het station van Kerkrade waar zich ook het Museumplein bevindt met drie musea: Continium Discovery Centre (wetenschap en techniek), Cube Museum (design) en Columbus Earth Centre (aarde en ruimte). Voortzetting van de wandeling boven de Anstelerbeek.
4

Dag 4

Pauline von Borgheseroute wandeling (ca. 11 km/3 uur) van de Obelisk Zum Blauen Stein, geplaatst als herinnering aan Napoleons lievelingszus Pauline, via Burg Wilhelmstein, de Alte Mühle en de Pumpermühle en de uitspanning Teuterhof. Vertrek per eigen vervoer om ca. 15.00 uur.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Verblijf in 1-persoonskamer met eigen douche/toilet)
Meelopende reisleider
Rondleiding door Rolduc
3 x ontbijt en avondmaaltijd (3-gangen) inbegrepen
Nederlandse route-uitleg
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Hapjes en drankjes onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt