5 of 12 dagen
Aantal dagen
6-14 personen
Aantal personen
New York
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
NEW YORK | 5 Boro Bike Tour – 12 dgn

Een prachtige 12-daagse fietsreis van het fraaie en interessante Washington DC naar het overweldigende New York. Via mooie, rustige routes fietsen we in 6 etappes via typisch Amerikaanse plaatsen, door Amish gebied en de universiteitsstad Princeton naar Manhattan. De Five Boro Bike Tour is een jaarlijks recreatief fietsevenement in New York City. Dit evenement vindt plaats op de eerste zondag van mei en de deelnemers fietsen 40-mijl (64 km).

De route gaat door alle vijf stadsdelen van New York en over de vijf grote bruggen. De hele route, inclusief bruggen en snelwegen die normaal gesproken verboden terrein is voor fietsers, is gesloten voor autoverkeer voor de rit. Dit evenement trekt meer dan 30.000 deelnemers en is uniek om mee te maken. In samenwerking met een gerenomeerd organisatiebureau kunnen wij u een compleet arrangement aanbieden waarin u van Washington naar New York fietst. We eindigen deze fietsvakantie in New York met de New York 5 Boro Bike Tour die door alle vijf wijken van New York City (Manhattan, Bronx, Queens & Staten Island) gaat en geheel autovrij is, de afstand is 40 mijl = ca. 65 km! Onderweg wordt u volop toegejuicht. Langs de route wordt veel live muziek gemaakt.

Voorafgaand aan dit evenement fietst u van het fraaie en interessante Washington DC naar New York. Via mooie, rustige routes fietsen we door typisch Amerikaanse plaatsen, door Amish gebied en via de universiteitsstad Princeton om in Manhattan uit te komen.

Absoluut hoogtepunt is deelname aan het fietsspektakel NY 5 Boro Bike Tour. Fiets dwars door Manhattan met zijn imposante wolkenkrabbers via 6th Avenue & door Central Park & Harlem en maak kennis met de wijken Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island. En dat helemaal autovrij. Een onvergetelijke gebeurtenis! De 32.000 startbewijzen zijn binnen enkele uren uitverkocht, maar wij hebben enkele tientallen kunnen bemachtigen!

Reissom Washington – New York & NY 5 Boro Bike: € 2.595 per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer )*
Toeslag 1-persoonskamer: € 895 per persoon )*

)* = het is mogelijk om aan te geven dat u een kamer met een andere deelnemer wilt delen. In eerste instantie betaalt u de reissom incl. toeslag 1-persoonskamer. Als een andere deelnemer ook een kamer wil delen ontvangt u beiden de 1-persoonskamertoeslag retour.

Het is ook mogelijk om alleen de reis in New York te boeken, mocht u dit willen dan kunt u het reisschema vanaf dag 8 aanhouden. Vanaf dag 9 start u dan met onze groep in New York.
Reisdatum: Vrijdag 22 april t/m dinsdag 3 mei 2022
Reisarrangement per persoon: € 2.595,-

Wilt u deelnemen aan deze fantastische reis? Boek dan direct via het boekingsformulier aan de rechterkant van deze pagina. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met ons. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u vragen heeft over deze reis. U kunt ons daarom altijd bellen tussen 10:00 uur en 20:00 uur op 020-7511340 of uw vraag per mail naar ons sturen via het contactformulier. Onze medewerkers staan u graag te woord.

1

Dag 1

Amsterdam-Washington DC

Aansluitend op de vlucht van Amsterdam naar Washington DC gaan we naar ons hotel in het centrum van de stad, en checken we in.

2

Dag 2

Washington, sightseeing per fiets

We verkennen, natuurlijk per fiets, uitgebreid Washington, waarbij u veel hoogtepunten van de hoofdstad van de Verenigde Staten gaat zien: the Mall met al zijn indrukwekkende monumenten, het Witte Huis, het Capitool en het gezellige Georgetown. Het tweede deel van de middag is vrij te besteden. 

3

Dag 3-4-5

Washington–New Holland (resp. ca. 65, 75 & 85 km) Via een groene, bosrijke omgeving fietsen we Washington uit. Door glooiend landschap maken we kennis met het Amerikaanse (plattelands)leven. De huizen lijken willekeurig uitgestrooid in het landschap. Heggen of hekken ontbreken vaak. Via o.a. Lancaster, een stad met een rijke historie, bereiken we aan het eind van de 3e etappe New Holland. Deze langgerekte plaats ligt centraal in Amish County. De Amish vormen een hechte en besloten geloofsgemeenschap. De Old Order Amish rijden nog altijd met paard-en-wagen, gebruiken geen elektriciteit en dragen nog steeds de toen gebruikelijke kleding. De meer liberale stromingen hebben wel elektriciteit, en gebruiken ook auto’s.
6

Dag 6

New Holland–Lansdale (ca. 80 km) New Holland is vooral bekend van de gelijknamige tractor- en graaf- machinebouwer die hier begonnen is. Het eerste deel van de 4e etappe gaat door het agrarische Amish gebied. Het zal u verrassen hoe mooi de natuur onderweg is, terwijl we hemelsbreed nog geen 50 km van Philadelphia verwijderd zijn.
7

Dag 7

Lansdale–Princeton (ca. 75 km)

Onderweg naar de gezellige universiteitsstad Princeton, maken we een stop bij het Washington Crossing Historic Park. Het markeert de plaats waar George Washington de rivier de Delaware overstak tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De beroemde Crossing wordt als het keerpunt in de Amerikaanse Burgeroorlog gezien. In Princeton krijgt u natuurlijk de gelegenheid om in het hart van de stad het statige universiteitsterrein te bekijken.

8

Dag 8

Princeton – New York/Manhattan (ca. 85 km)

Net even buiten Princeton fietsen we langs de lieflijke Millstone River. We buigen af en gaan richting de kust. Aan de overkant van het water zien we de indrukwekkende skyline van Manhattan al liggen. Het laatste deel van de etappe gaat over een mooi fietspad dat uitkomt bij de ferry. Na de oversteek maakt u uw eerste fietskilometers in de Big Apple!

9

Dag 9

Sightseeing New York per fiets

In de ochtend verkennen we New York onder leiding van een professionele gids. Tijdens deze vier uur durende sightseeing per fiets krijgt u een interessant deel van New York te zien met boeiende informatie.    

De middag is vrij te besteden. Wij hebben veel leuke tips voor u om deze fascinerende stad verder te ontdekken. Shoppen kan natuurlijk ook. (als u de 5-daagse reis heeft geboekt komt u aan het eind van de middag/begin van de avond aan in New York)

10

Dag 10

New York 5 Boro Bike Tour 2018 (65 km)

U neemt vandaag deel aan het onvergetelijke fietsspektakel door de vijf wijken van New York: Manhattan, Brooklyn, the Bronx, Queens en Staten Island. Voor deze ene dag is de 65 km lange route autovrij gemaakt. Deze unieke fietstocht wordt afgesloten op Staten Island met een heus Finish Festival. En, met uw deelname steunt u ook nog eens het ‘NY Bike education program’. Er zijn 32.000 startbewijzen, die binnen enkel uren zijn uitverkocht.

11

Dag 11

The Manhattan Waterfront Greenway(ca. 40 km) 

Na de enerverende dag van gisteren geniet u van een ontspannen fietstocht over de Manhattan Waterfront Greenway. Over de fiets-paden langs de Hudson River lijkt de drukte van de stad soms ver weg. Via Central Park & 5th Avenue fietsen we terug naar ons hotel. Aan het einde van de dag gaan we naar de luchthaven.

12

Dag 12

Terugkomst op Schiphol

’s Ochtends aankomst op Schiphol-Amsterdam. U kunt terugkijken op een geweldige fietsreis en een memorabel fietsevenement. 


Let op! De organisatie kan op ieder moment besluiten af te wijken van de route en/of het voorgestelde programma!

INBEGREPEN Vluchten Amsterdam–Washington DC & New York–Amsterdam met overstap in Reykjavik )¹ + )²
Luchthavenbelasting
Handbagage & 1 stuks ruimbagage max. 23 kg
Transfers luchthaven–hotel v.v. & ferry overtocht Belford-Manhattan
10 overnachtingen in goede middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt, m.u.v. dag 4 (dan is het ontbijt niet inbegrepen)
Veilige stalling van de fiets in de accommodaties
Bagagevervoer tussen de verschillende hotels
Stadsrondrit Washington DC & New York o.l.v. een gids
Startbewijs New York 5 Boro Bike Tour ($ 130)
Professionele reisbegeleiding & begeleidend voertuig onderweg
Reisinformatie)
)¹ optioneel: stopover in Reykjavik, IJsland – zonder tickettoeslag
)² directe vluchten ook mogelijk, veelal met toeslag
NIET INBEGREPEN Consumpties
Lunches & diners (desgewenst zorgen we voor restaurantsuggesties)
Excursies & entrees
Fietshuur
Persoonlijke verlengingsmogelijkheden, later terugreizen is mogelijk
Persoonlijke uitgaven
Onvoorziene, na publicatie opgelegde brandstof- of veiligheidstoeslagen
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Het meenemen van de eigen fiets is aan te bevelen, de vervoerkosten op de luchthaven voldoen.
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar