15 dagen
Aantal dagen
Noorwegen
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Eigen auto
Vervoer
Noorwegen | Autorondreis in het land der Vikingen

Wij hebben een mooie autorondreis voor u samengesteld waarbij u met uw eigen auto op vakantie naar Noorwegen gaat of u kunt ervoor kiezen om bij aankomst een auto te huren. De Vikingen waren ondernemend reizigers en handelaars. Er wordt verteld dat het enorme mannen waren, zonder mededogen, blond en met een noordelijke inborst. Ze ontdekten nieuwe landen en drukten hun stempel op de geschiedenis tussen de 8ste en de 11de eeuw. Van de Noordelijke IJszee tot de Middellandse Zee, er was geen land dat ze niet ontdekt hadden.

Het is nu aan u om in hun voetsporen te treden en hun thuisland te ontdekken, van Oslo tot Trondheim en van Sognefjord tot Bergen. De natuur in Noorwegen verrast iedereen steeds vanwege het gevarieerd landschap en de bijzondere kustlijn met haar vele schitterende fjorden. In de winter heb je de besneeuwde bergtoppen, in de zomer heb je de spiegelende meren en vooral de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking is wat iedereen bij blijft na een bezoek aan dit bijzondere land met haar natuurschoon.

Noorwegen is uitermate geschikt om per auto te ontdekken! Vooral in het voor- en naseizoen rijdt u ontspannen over de rustige, goede wegen. In het vakantieseizoen is het wat drukker met name op de routes langs de kust. De afstanden van deze reis zijn prima te doen en u heeft voldoende tijd om te genieten van het landschap met haar adembenemende uitzichten. U zult er zeker onvergetelijke herinneringen aan overhouden.

De prijs is gebaseerd op basis van overnachtingen in 3 & 4 sterrenhotel. Indien de vermelde hotels geen beschikbaarheid meer hebben, dan bieden wij u een gelijkwaardig hotel aan. Een eventuele huurwagen is niet inbegrepen in de prijs, verschillende categorieën mogelijk, prijs hiervan op aanvraag.

1

Dag 1

Oslo

Aankomst te Oslo met het door u gekozen vervoer. Welkom in deze stad, die de grootste is van het land en al meer dan 700 jaren de hoofdstad is. De geschiedenis van Oslo gaat terug tot de Middeleeuwen en de eerste vestigingsplaatsen gaan zelfs terug naar het jaar 1.000. De stad Oslo is opwaarts gelegen van het Oslofjord en is volledig door bossen omgeven. In 2007 werd Oslo, door ‘Readers Digest’, geklasseerd als één van de beste steden op gebied van respect en behoud van de natuur. Zeker het vermelden waard zijn het Vigeland park met de mooie beeldhouwwerken, het museum van de vikingboten, het Munchmuseum, het koninklijk paleis en zoveel meer.

U verblijft in Comfort hotel Børsparken of gelijkwaardig.

2

Dag 2

Oslo –Vinstra (ong. 230 km)

Na het ontbijt vertrekt u noordwaarts, vanuit Oslo en rijdt u langs het grootste meer van Noorwegen, het Mjøsa meer. Al rijdende via E6 komt u langs steden zoals Hamar en Lillehammer. Een bezoek aan het openluchtmuseum van Maihaugen te Lillehammer is een aanrader. U vervolgt de reis nog steeds in noordwaartse richting naar Ringebu, waar u de mooie houten kerk, uit de Middelleeuwen kunt bezoeken.

U verblijft in Fefor Høyfjellshotel of gelijkwaardig.

3

Dag 3

Ringebu – Røros (ong. 200 km)

Na het ontbijt rijdt u door de vallei van Gudbrandsgard en door het nationale park van Rondane, terwijl u verder noordwaarts rijdt tot Røros. Dit is een klein gezellig dorp dat op de lijst van werelderfgoed staat van UNESCO.

U verblijft in het Verthuset hotel of gelijkwaardig.

4

Dag 4

Røros – Trondheim (ong. 160 km)

Na het ontbijt is het alweer tijd om verder te rijden. We raden u aan de vallei van Gauldalen te volgen in de richting van Storen en daarna richting Trondheim. Trondheim is de derde grootste stad van Noorwegen en was de eerste Noorse hoofdstad. Het is trouwens nog steeds de kroningsstad van de Noorse koningen. Bezoek zeker de Nidaros kathedraal gebouwd boven de tombe van Sint Olav. Naast de kathedraal vindt u het bisschoppelijk paleis, het oudste niet religieuze gebouw van Scandinavië.

U verblijft in Comforthotel Trondheim of gelijkwaardig.

5

Dag 5

Trondheim – Kristiansund (ong. 195 km)

Na het ontbijt gaat u verder over een mooie weg die laat genieten van de bergen en de zee. U rijdt langs de vallei van Sumadal tot aan het Halsafjord dat u oversteekt per ferry tussen Halsa en Kanestraum (tolgeld ter plaatse te betalen). Vanaf Kanestraum gaat de reis verder in de richting van Kristiansund met haar mooie parken.

U verblijft in het Thon hotel Kristiansund of gelijkwaardig.

6

Dag 6

Kristiansund – Ålesund (ong. 135 km)

Na het ontbijt vertrekt u uit Kristiansund via de weg die langs de zee loopt. U neemt de ferry van Kristiansund naar Bremsnes (tolgeld ter plaatse te betalen) tot in Molde, de rozenstad, gekend voor zijn jaarlijks internationaal jazzfestival. U steekt daarna het Romsdalsfjord per ferry over tussen Molde en Vestnes (tolgeld ter plaatse te betalen). Uiteindelijk komt u aan in Ålesund.

U verblijft in het Quality hotel Waterfront of gelijkwaardig.

7

Dag 7

Ålesund

Na het ontbijt heeft u tijd om deze bijzondere plaats en de omgeving goed te verkennen. De gezellige stad Ålesund werd gebouwd op drie eilanden en het stadscentrum in “Art Nouveau stijl” bevat verschillende gebouwen, waarvan de gevels versierd zijn met uitbundige ornamenten. Met zijn kanalen en kleine stenen huisjes is deze stad een aanrader. Ook de omgeving van Ålesund is minstens even mooi als het stadscentrum. Beklim zeker de 418 treden die u naar de top van de Aksla berg leiden en u zal er kunnen genieten van een prachtig onvergetelijk uitzicht.

U verblijf in het Quality hotel Waterfrond of gelijkwaardig.

8

Dag 8

Ålesund – Loen (env. 130 km)

Na het ontbijt gaat uw reis verder en pakt u de ferry die het Norddalfjord doorkruist tussen Linge en Eidsdal (tolgeld ter plaatse te betalen). Vervolgens reist u zuidwaarts tot Geiranger. Geniet van een 1.30 uur durende boottocht op het Geirangerfjord, beter bekend als de parel van de fjorden en vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Na deze tocht rijdt u verder richting het zuiden tot u Loen bereikt.

U verblijft in Loenfjord hotel of gelijkwaardig, in een kamer met zicht op het fjord.

9

Dag 9

Loen – Sogndal (ong. 130 km)

Na het ontbijt gaat de reis verder en ongeveer halverwege tussen Loen en Hafslo, rijdt u langs twee gletjers : de Brikdal gletjer te Olden en de Jostealen gletjer in Skei. U rijdt langs deze route verder met prachtige vergezichten tot Sogndal.

U verblijft in Hofslund Fjordhotel of gelijkwaardig, in een kamer met zicht op het fjord.

10

Dag 10

Sogndal – Voss (ong. 110 km)

Na het ontbijt reist u opnieuw zuidwaarts in de richting van Lærdal en Flåm. We raden u aan hier een stop in te lassen om een ritje met de Flåm trein te maken of een boottocht in een rubberboot (zodiac) op het mooie Nærøyfjord, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te maken. Daarna reist u verder langs het ravijn van Stalheim tot in Voss.

U verblijft in het Parkhotel Vossevangen of gelijkwaardig.

11

Dag 11

Voss – Bergen (ong. 90 km)

Na het ontbijt reist u nog steeds verder naar het zuiden, waar u kunt genieten van meren en watervallen. De weg naar Bergen is prachtig, neem dus uw tijd om de reis te maken en geniet van de stad Bergen.

U verblijf in hotel Augustin of gelijkwaardig.

12

Dag 12

Bergen

Geniet van een vrije dag in Bergen om de stad te ontdekken. Bergen is de tweede grootste stad van Noorwegen omgeven door 7 bergen en fjorden. Bezoek de verschillende wijken van de stad, zoals het de Hanzewijk Bryggen, de vis- en bloemenmarkt en de kabeltrein Fløibanen.

U verblijft in hotel Augustin of gelijkwaardig.

13

Dag 13

Bergen – Geilo (ong. 260 km)

Na het ontbijt rijdt u langs de zogenaamde ‘tuin van Noorwegen’ het Hardangerfjord tot Ulvik. Ulvik is een klein dorp, erg in trek bij artiesten, die elk jaar een kunsttentoonstelling organiseren. U kruist het Eidfjord via de nieuwe Hardanger hangbrug (tol ter plaatse te betalen) en vervolgt uw weg in oostelijke richting. Aan te bevelen is een stop aan de waterval van Vøringsfoss, de grootste van Noorwegen. U reist verder langs het plateau van Hardangervidda, waar er altijd wel wat sneeuw ligt.

U verblijft in de Highland lodge of gelijkwaardig.

14

Dag 14

Geilo – Oslo (ong. 220 km)

Na het ontbijt gaat u vandaag terug richting het beginpunt van de reis, namelijk Oslo. De weg doorkruist de vallei van Hallingdal, langs het meer van Krødern in de richting van Hønefoss, om tot slot uw eindbestemming te bereiken, namelijk Oslo, de hoofdstad van het land.

U verblijft in Comfort Børsparken hotel of gelijkwaardig.

15

Dag 15

Oslo

Na het ontbijt vertrek van met het door u gekozen transportmiddel.


Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN
14 nachten in een hotelkamer (3- 4 *) o.b.v. L/O
Boottocht van anderhalf uur op het Geirangerfjord
Reispakket
NIET INBEGREPEN
Heen- en terugreis
eventuele huurauto ( u kunt de prijs makkelijk berekenen via onze homepage, onder het logo huurwagen)
Reis-/annuleringsverzekering
Entreegelden
Lunch en dinner
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar