8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Engeland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Engeland | Ontdek de stoomtreinen van Wales

Het Verenigd Koninkrijk, voeger heersend over de gehele wereld is een favoriet vakantieland. Nu het land ervoor gekozen heeft om politiek de banden met de Europese Unie door te knippen, is het niet meer uit het nieuws weg te slaan. Het Verenigd Koninkrijk is samengesteld uit Schotland, Noord-Ierland, Engeland en Wales. De verscheidenheid in het land is dan ook groot. Wales is het minst bekende, en meest vergeten stukje Verenigd Koninkrijk, echter niet minder waard om te ontdekken.

De Welshmen zoals ze zicht zelf trots noemen, zijn een trotse bevolkingsgroep met een eigen taal en eigen gebruiken. Het Welsh was enkele decennia terug bijna uitgestorven maar kent de dag van vandaag een schitterende heropleving.

Vooral het noorden van Wales met zijn nationaal park, Snowdonia, zal elke wandelaar en natuurliefhebber bekoren. In Wales rijden op bepaalde historische trajecten nog ouderwetse stoomlocomotieven op smalspoor. Op reis met deze prachtige treinen proef je de sfeer van vervlogen tijden. Sommige locomotieven, vaak in groen en rood geschilderd en met glimmend koperwerk, zijn al 100 jaar oud. De kleine treinen tuffen zonder haast door de weidse landschappen van Wales. Tijdens deze heerlijke treinrondreis verken je Noord- en Zuid-Wales en fantastisch om met de trein door te reizen. Na elke bocht ontvouwt zich een ander mooi tafereel en doet oude tijden herleven!

Wij kunnen voor u volgende stoomtreinritten reserveren indien gewenst:

Bala Lake Railway
Brecon Mountain Railway
Ffestiniog Railway
Snowdon Mountain Railway
Vale of Rheidol
Opgelet: Als wij voor u de stoomtreinritten op voorhand reserveren kunnen wij deze niet meer crediteren. De stoomtreinen rijden niet het hele jaar, mocht u willen dat wij de reservering maken, neem dan gerust contact met ons op voor een geschikte reisdatum.

Deze ritten kunnen enkel met bovenstaand programma worden bijgeboekt voor de prijs van 162,50 euro per persoon (geen kinderkorting)!

2021

01/01 – 30/04 en 01/10 – 31/12

01/05 – 30/09

Prijs per persoon

Inns / Guesthouses

Inns / Guesthouses

tweepersoonskamer

€ 925,-

€ 975,-

First Class hotels

First Class hotels

tweepersoonskamer

€ 1 345,-

€ 1 395

 

Mocht u kiezen voor verblijf in de hotels van “First Class hotels” dan dient u dit aan te vinken tijdens het boekingsproces. Mocht u vragen hebben over deze reis neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op.

1

Dag 1

Brecon Beacons
Aankomst in Bristol. U wordt opgewacht door de chauffeur die u naar het prachtige Brecon Beacons brengt waar uw accommodatie voor de volgende twee nachten zal zijn.

U overnacht in de omgeving van Brecon Beacons.

2

Dag 2

Brecon Beacons
Reis vandaag naar het Brecon Beacons National Park, stop bij Merthyr Tydfil, voor de Brecon Mountain Railway. Deze smalspoor trein loopt door het park langs de volledige lengte van het Pontsticill Reservoir, een groot reservoir in de beboste vallei van Taf Fechan. Op deze rondrit kunt u verafgelegen punten van het park ervaren die niet met de auto te bereiken zijn.

U overnacht in de omgeving van Brecon Beacons.

3

Dag 3

Brecon Beacons – Snowdonia
Vandaag verlaat u de Brecon Beacons als u verder reist naar Noord-Wales. Bezoek de stad Bala. Maak een ritje op de Bala Lake Railway langs het Bala Lake, of Llyn Tegid zoals het heet in de Welshe taal. De prachtige smalspoorweg biedt een prachtig uitzicht op Llyn Tegid en de omliggende bergen Arenig Fawr, Aran Benllyn en Aran Fawddwy.

U overnacht in de omgeving van Snowdonia.

4

Dag 4

Snowdonia
Vandaag kunt u terecht in het leisteenstadje Blaenau Ffestiniog in het hart van het Snowdonia National Park. Deze stad is één brok geschiedenis. Bezoek zeker ook de Ffestioniog & Welsh Highland Railway, het oudste spoorwegbedrijf in de wereld die nog altijd actief is.

U overnacht in de omgeving van Snowdonia.

5

Dag 5

Snowdonia – Aberystwyth
In de buurt heeft u de universiteitsstad Bangor, waar u het neoromaans Penrhyn Castle en Bangor Cathedral kunt bezoeken. Ga verder naar het magische Mid-Wales en maak een stop in het charmante dorp Portmierion, een verrassend kleurrijke plaats aan de kust met een Mediterraan gevoel. U kunt de tijd nemen om van de fantastische tuinen te genieten. Van hieruit reist u naar de oude hoofdstad van Wales, Machynlleth, waar u het parlementshuis kunt bezoeken.

U overnacht in de omgeving van Aberystwyth.

6

Dag 6

Aberystwyth – Cardiff
Vandaag kunt u tijd doorbrengen in de bruisende stad Aberystwyth. De Vale of Rheidol-stoomtrein vertrekt in het centrum van de stad en brengt u naar de Devil’s bridge (Duivels brug), een mythische plek. De adembenemende watervallen hier zijn de moeite waard om te bezoeken. Vanuit de trein zelf heeft u een onvergetelijk uitzicht op de Rheidol vallei. Van hieruit reist u naar de hoofdstad van Wales, Cardiff.

U overnacht in de omgeving van Cardiff.

7

Dag 7

Cardiff
Vandaag heeft u de kans om Cardiff te verkennen. Deze stad is gebouwd rond het kasteel en beschikt over tal van indrukwekkende historische gebouwen om te bezoeken evenals mooie parken en tuinen.

U overnacht in de omgeving van Cardiff.

8

Dag 8

Cardiff – Bristol
Check out en privé transfer naar de luchthaven van Bristol.
INBEGREPEN
7 nachten in op basis van kamer met ontbijt in de door U gekozen formule.
Transfer van en naar de luchthaven van Bristol.
The Explore Wales pass, waarbij u 4 dagen kan reizen met de trein in Wales
NIET INBEGREPEN
Eventuele rondritten per stoomtrein
Heen- en terugreis (eventueel kunnen wij ook een treinreis voor u boeken)
Reis-/annuleringsverzekering
Eventuele entreegelden
Lunch en dinner
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar