8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Oostenrijk
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Licht niveau
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Oostenrijk | Fietsvakantie langs de Donau (comfort)

Deze makkelijke fietstocht over het Donau-fietspad, is een van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa! Een 320 km lang avontuur vol historische en culturele hoogtepunten. Onderweg geniet u van de natuur, terrasjes en mooie panorama’s over de rivier. U overnacht in schilderachtige dorpjes en gastvrije drie- en viersterren hotels waar comfort, ontspanning en lekker eten hoog in het vaandel staan. Deze fietsroute gaat voor het grootste deel over vlakke wegen en paden, grotendeels verkeersvrij.

Tijdens uw fietsvakantie fietst u langs de restanten van Romeinse nederzettingen, bijzondere kastelen en burchten en oude boerderijen door een gevarieerd landschap van diepe dalen met steile wijngaarden, donkere bossen en weidse vlakten. Verder hebben steden als Passau, Linz en Wenen op cultureel en historisch gebied veel te bieden.

Deze fietsreis van 8 dagen is er voor de mensen die naar Wenen willen fietsen met niet te lange dagetappes en daardoor meer tijd hebben voor de vele bezienswaardigheden onderweg.

Tegenwoordig is het Donau-fietspad een klassieker onder de fietsvakanties en wordt het jaarlijks door duizenden fietsers gebruikt. Het fietspad langs de Donau was een van de eerste rivierfietspaden en is nog steeds een van de meest populaire. Zonder noemenswaardige hellingen fiets je door de prachtige landschappen langs de rivier, wat het fietspad langs de Donau zeer aantrekkelijk maakt voor minder getrainden en gezinnen. Door de relatieve korte afstanden iedere dag kunt dus zelf uw fietstempo bepalen!

Accommodatie
U overnacht tijdens deze wandelvakantie in 6 zorgvuldig uitgekozen 3 & 4 sterren hotels

Hoe er te komen
U kunt natuurlijk met uw eigen auto naar Passau rijden of u kunt met de trein gaan. Vanaf het station is het ongeveer 30 minuten lopen naar uw accommodatie of u kunt een taxi nemen. Gaat u met uw eigen auto dan kunt u in de buurt van het hotel gratis parkeren bij het hotel. Ook kan de auto voor de duur van de fietsvakantie in een parkeergarage worden geparkeerd voor € 9,- per dag. Eventueel is er ook een parkeerplaats met E-aansluiting: € 10,- per dag plus € 20 oplaadkosten. Ook os er beschikking over een omheinde en onoverdekte binnentuin voor € 6,- per dag. Wilt u hier gebruik van maken geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Wij nemen dan contact op met het hotel of in die periode plek is voor uw auto. Mocht er geen plaats zijn dan overleggen wij met u voor een goed alternatief. Wij adviseren u om een dag eerder in Passau te arriveren, want er is heel veel te zien en te ontdekken.

Treinreis
Deze reis is  o.b.v. eigen vervoer, mocht u naar Passau willen met de trein dan kunnen wij voor u ook de treinreis regelen, bel ons gerust voor een offerte.

Verlengen
U kunt deze reis natuurlijk altijd verlengen  met een verblijf in Passau of Linz (vooraf of achteraf) De prijzen per nacht (per kamer) variëren per seizoen tussen de € 80,- en de € 100,-

Prijzen
Laagseizoen: € 625,00
07-10-2023 – 21-10-2023
Middenseizoen: € 775,00
08-04-2023 – 28-04-2023 & 23-09-2022 – 06-10-2023
Hoogseizoen: € 875,00
29-04-2023 – 22-09-2023

Eventuele extra nachten

Extra nacht in Passau 4*, tweepersoonskamer/ontbijt
Extra nacht in Linz 4*, tweepersoonskamer/ontbijt
Extra nacht in de Wachau 4*, tweepersoonskamer/ontbijt
Extra nacht in Wenen 4*, tweepersoonskamer/ontbijt
€ 75,00 (per persoon)
€ 75,00 (per persoon)
€ 69.00 (per persoon)
€ 75,00 (per persoon)

Wilt u deze reis alleen Fietsen?
De prijs die u ziet staan is per persoon o.b.v. twee personen. Het is mogelijk om deze reis te boeken met een éénpersoonskamer, echter moet u rekening houden met een toeslag van € 275,- en is afhankelijk van de bezetting en van de accommodatie die wij in de gewenste periode kunnen gebruiken. Mocht u geïnteresseerd zijn in een éénpersoonskamer of met uw eigen (wandel)groepje deze reis te willen boeken, neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

1

Dag 1

Aankomst in Passau.
In Passau is heel wat te ontdekken en daarom adviseren wij u om een dag eerder aan te komen in Passau.

2

Dag 2

 Van Passau naar de Schlögener Schlinge ca. 40 km
Laat u betoveren door de charme van de drierivierenstad Passau voordat u aan uw eerste fietstocht over het Donau-fietspad door het boven-Donaudal in de richting van de Schlögener Schlinge begint. Bewonder het machtige natuurspektakel van de Donau in Opper-Oostenrijk: de rivier meandert in een machtige meander rond de granieten rots van het Mühlviertel. Op het Donau-fietspad fiets je altijd direct langs de rivier.

3

Dag 3

Van de Schlögener Schlinge naar Linz ca. 55 km
Deze etappe van uw fietstocht op de Donau begint in de Schlögener Schlinge. U verlaat de beboste heuvels van de Boven-Donauvallei en steekt de uitgestrektheid van het Eferdingbekken over op het fietspad naar de Donaustad Linz. De avond is ideaal om de bezienswaardigheden van Linz te verkennen en een stukje Linzer Torte te proeven.

4

Dag 4

Van Linz naar Grein/Bad Kreuzen ca. 60 km
Dit gedeelte van het Donau-fietspad in Opper-Oostenrijk biedt u veel te zien: Enns, de oudste stad van Oostenrijk, ongerepte uiterwaarden in het Machland en tenslotte de prachtige schippers- en barokke stad Grein aan de Donau.

5

Dag 5

Van Grein/Bad Kreuzen naar Melk ca. 50 km
Geniet van uw fietstocht in Oostenrijk door het indrukwekkende landschap in de Strudengau en Nibelungengau naar de Wachau. Dit staat al jaren op de werelderfgoedlijst van UNESCO in Oostenrijk. Absoluut een aanrader zijn de mousserende Wachau-wijnen, die de avond comfortabel laten eindigen na de succesvolle fietstocht op het Donau-fietspad.

6

Dag 6

Van Melk naar Krems/omgeving ca. 40 km
De fietstocht langs de Donau voert door de wereldberoemde wijnsteden Spitz, Weißenkirchen, Dürnstein en Krems. Tip: Plan een stop voor een lekkere snack in een van de talrijke wijntavernes aan de Donau. 

7

Dag 7

Van Krems/omgeving naar Wenen ca. 45 km
De laatste fietstocht van je fietstocht in Oostenrijk komt eraan. Vandaag fietst u naar Tulln. In Tulln stapt u op de trein naar de Donaumetropool Wenen, de federale hoofdstad van Oostenrijk. In de federale hoofdstad Wenen wacht u een schat aan bezienswaardigheden: de prachtige gebouwen aan de Ringstrasse, het paleis Schönbrunn, de Hofburg, het Prater en natuurlijk de Weense koffiehuistraditie, die u verleidt om te genieten van een kom melange. .
8

Dag 8

Vertrek uit Wenen
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid weer terug naar huis. U kunt er ook nog een extra nacht Wenen bij boeken. In seizoen A en B met gaat u met de trein terug naar Passau (transfer van eigen fietsen niet inbegrepen) in seizoen C gaat u met de bus naar Passau (transfer van eigen fietsen wel inbegrepen) of, indien u hier specifiek om verzoekt, met de trein (transfer eigen fietsen niet inbegrepen) Wie gebruik maakt van een huurfiets, kan deze in het laatste hotel achterlaten.


Mocht u deze reis willen verlengen, neem dan vooraf contact met ons op. Wij vertellen u graag over alle mogelijkheden en maken bovenstaande programma graag voor u op maat! U kunt ons telefonisch bereiken via 020-7511340 of per mail

INBEGREPEN Begroeting en informatiegesprek bij aankomst (Duits en Engels)
7 overnachtingen in 3 en 4 sterrenhotels
uitgebreid ontbijtbuffet elke dag
Bagagetransfer van hotel naar hotel naar Wenen (1 stuk bagage per persoon, max. 23 kg)
Veerpont Au – Schlögen inclusief fietsen
Treinreis Tulln-Wenen inclusief fiets
Retour van Wenen naar Passau per bus of trein
GPX-gegevens voor uw navigatieapparaat
hoogwaardige stuurtas (1 per boeking)
Oplaadpunten voor e-bikes in alle hotels
Service hotline (Engels of Duits)
Uitgebreid reispakket met o.a. kaart en informatie van de omgeving
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis – Wij adviseren u deze reis per trein te maken
Huurfiets of e-bike
Lunch, dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
Eventuele toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen.
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Indien u de treinreis via ons reserveert, reist u vanaf elk station in Nederland of België naar Passau.
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar