8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Oostenrijk
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Licht niveau
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Oostenrijk | Fietsvakantie Salzkammergut

Het bekende merengebied in Salzkammergut in Oostenrijk is bijzonder populair omdat elk meer zijn eigen verhaal vertelt! Van keizerin Sisi tot de familie Trapp en van het kristalheldere water tot aan het uitzicht over de sprookjesachtige landschappen langs de rivier waar u ook nog eens heerlijk in kunt zwemmen! Dit alles wacht op u tijdens uw fietstocht door Salzburg en Opper-Oostenrijk. Natuurpracht en stilte zijn de grote troeven van het vakantiegebied Salzkammergut. Ook de start en de finish in de cultuurstad Salzburg is een extra reden om deze fietsvakantie te bezoeken.

Op de fiets kun je de kristalheldere meren en de imposante bergtoppen bewonderen en tegelijk in de voetsporen van de keizerlijke familie treden. Deze tocht laat veel van de geschiedenis zien. Het is een ontspannen tocht met indrukwekkende landschappen die kunstenaars als Gustav Klimt ook in vervoering brachten.

Fietsen is de beste manier om Salzkammergut te ontdekken, vooral de tachtig meren waar het op de oevers makkelijk rijden is. Tijdens deze rondreis, met vertrek en aankomst in Eugendorf ofSalzburg, kom je langs de tien mooiste meren en doorkruis je de meest sfeervolle stadjes van Salzkammergut.

Fietsen is de beste manier om Salzkammergut te ontdekken, vooral de tachtig meren waar het op de oevers makkelijk rijden is. Tijdens deze fietsrondreis, komt u langs de tien mooiste meren van Oostenrijk en doorkruist u de meest sfeervolle stadjes van Salzkammergut. De eerste dag fietst u naar Bad Ischl, het wereldvermaarde kuuroord, tevens culturele hart van de regio. Rond de stad zijn er grote zoutmijnen. U kunt hierna lekker ontspannen in de beroemde Konditorei Zauner die sinds 1832 chocolade en Zauner Torten aanbiedt. U fietst daarvandaan verder langs de Traun tot aan de Traunsee, het diepste meer van Oostenrijk. Omgeven door een fascinerende bergwereld was de Traunsee al in de Romeinse tijd geliefd en vandaag is het een favoriete bestemming voor de recreatieve fietser. De Salzkammergut Radweg volgt de oever van het meer, met brede panorama’s op de bergwereld en met schilderachtige dorpen waar je de fiets inruilt voor een korte wandeling. De volgende dag is de Attersee aan de beurt, alweer een hoogtepunt. Het is het grootste meer van Salzkammergut en naast de natuurpracht zijn er ook heel wat culturele bezienswaardigheden zoals het kasteeleiland bij Litzlberg dat regelmatig door de schilder Gustav Klimt werd bezocht. 

Accommodaties
Tijdens deze reis verblijft u in de volgende drie- en viersterren familiehotels/appartementen in een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

dag 1 Amedia Hotel Salzburg**** (Salzburg)
dag 2 Hotel Weißer Bär**** (St. Wolfgang)
dag 3 Symposionhotel Post**** (Traunkirchen)
dag 4 Hotel Spitzerwirt*** (St. Georgen im Attergau)
dag 5 Hotel Krone**** (Mondsee)
dag 6 Hotel Neumayr*** (Obertrum am See)
dag 7 Amedia Hotel Salzburg**** (Salzburg)

Indien u alleen voor logies/ontbijt heeft gekozen is vanzelfsprekend het ontbijt bij deze reis inbegrepen. Verder bepaalt u zelf waar en wanneer u luncht of dineert.  Op loopafstand van het hotel zijn er altijd één of meerdere restaurants aanwezig. Als u er voor kiest om deze reis op basis van half pension (overnachting/ontbijt/diner) te boeken hebben we 5 smaakvolle diners voor u gereserveerd in of nabij het hotel waar u verblijft.

Prijzen
Laagseizoen: € 675,00
07-10-2023 – 21-10-2023
Middenseizoen: € 775,00
23-09-2023 – 06-10-2023
Hoogseizoen: € 925,00
29-04-2023 – 22-09-2023
Aankomst dagelijks van 29-04-2023 t/m 21-10-2023

toeslag huurfiets €   98
toeslag huurfiets e-bike € 245
toeslag halfpenion 5x, geen diner in Salzburg € 179

Zie voor een voorbeeld van de fietsen hier ->

Wilt u deze reis alleen fietsen?
De prijs die u ziet staan is per persoon o.b.v. twee personen. Het is mogelijk om deze reis te boeken met een éénpersoonskamer, echter moet u rekening houden met een toeslag van € 150,- en is afhankelijk van de bezetting en van de accommodatie die wij in de gewenste periode kunnen gebruiken. Mocht u geïnteresseerd zijn in een éénpersoonskamer of met uw eigen (fiets)groepje deze reis te willen boeken, neem dan telefonisch contact met ons op.

1

Dag 1

Heenreis Salzburg
Bij aankomst in uw hotel in Salzburg krijgt u de benodigde reisbescheiden voor uw fietstocht in het Salzkammergut. Als u vroeg aankomt is het aan te raden om heerlijk door salzburg te gaan wandelen, het is immers de stad van Mozart en bezoek aan het geboortehuis van Mozart is zeker aan te raden. Een bezoek aan de Stiegl Brauwelt, gevolgd door een biertje, is ook een belevenis. Eventueel kunt u ‘s avonds nog een concert bijwonen. Het  hotel verteld u graag over alle mogelijkheden.
2

Dag 2

Van Salzburg naar de Wolfgangsee, ca. 50 km
Op de eerste fietsdag worden de fietsen (bij boeking van onze huurfietsen) uitgedeeld bij het Amedia Hotel Salzburg. U verlaat de Mozartstad en fietst over het Salzkammergut-fietspad door de Salzburger Flachgau via Eugendorf naar Thalgau. Uw fietstocht gaat verder door het Salzkammergut langs de adembenemende Drachenwand naar Mondsee. Op de Scharfling kunt u al een eerste glimp van de Wolfgangsee opvangen voordat u naar het Mozartdorp St. Gilgen afdaalt. Afhankelijk van waar u overnacht, heeft u de boot- en veerboottocht op de tweede of derde dag van uw fietstocht.
3

Dag 3

St. Wolfgang (Wolfgangsee) – Traunkirchen (Traunsee) (ca. 40 km)
Na het ontbijt kunt u nog heerlijk wandelen door het pittoreske St. Wolfgang voordat u de boot naar Strobl neemt en van daar richting Bad Ischl fietst. Deze keizerlijke stad staat bekend om haar cultuur en geschiedenis! Hier vindt u de Kaiservilla; de zomerresidentie van keizer Franz Joseph I en keizerin Elisabeth van Oostenrijk, die beter bekend staat als Sissi. Bad Ischl is tevens een bekend kuuroord. Als u verder de rustige rivier de Traun volgt, bereikt u Altmünster.
4

Dag 4

Van de Traunsee naar de Attersee, ca. 35 km
De Traunsee wringt als een fjord tussen Traunstein en Höllengebirge. Het Salzkammergut-fietspad brengt u verder richting de keramiekstad Gmunden. Neem de tijd voor een bezoek aan het Seeschloss Ort met de prachtige wandelpad langs het meer. U fietst verder door het Aurachtal richting Attersee. Voor literatuurliefhebbers is een omweg naar het Thomas-Bernhard-Haus in Ohlsdorf aan te raden voordat u de bestemming van de fietstocht van vandaag in Oostenrijk bereikt.
5

Dag 5

St. Georgen im Attergau (Attersee) – Mondsee (ca. 35 km)
Volg de turquoise Attersee naar Unterach. Na een 2 km lange vallei zie u het legendarische Mondsee voor u schitteren. U fietst langs de noordoever naar het pittoreske stadje aan het meer met dezelfde naam. Als liefhebber van het stenen tijdperk is het zeker aan te raden naar de prehistorische paalwoningen te informeren, terwijl u als fijnproever absoluut de specialiteiten uit de regio moet proberen. Een heerlijke afsluiting van weer een mooie fietsdag!
6

Dag 6

Van Mondsee naar het Salzburger Merenplateau, ca. 45 km
U fietst over een vrijwel vlak fietspad over het Salzkammergut-fietspad door het Mondseeland en passeert de Irrsee tot aan de Salzburger meren. We raden u aan de bierspecialiteiten van brouwerij Trumer te proberen.
7

Dag 7

Obertrum am See – Salzburg (ca. 45 km)
De Salzburger meren nodigen uit om een ​​duik te nemen in het koele water bij een tal van strandjes die u onderweg tegenkomt. Op de laatste fietsetappe terug naar Salzburg ziet u een laatste glimp van de prachtige bergen van de Salzkammergut. Een fantastisch gezicht om deze fietsreis mee af te sluiten. Geniet de rest van de middag en avond van al het moois en lekkers dat Salzburg te bieden heeft.
8

Dag 8

Terugreis
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie door Oostenrijk. U kunt deze reis eventueel verlengen om op uw gemak Salzburg te ontdekken.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Overnachtingen in uitstekende familie hotels
Uitgebreid ontbijt of ontbijtbuffet
Bij aankomst persoonlijk informatiegesprek
Uitgebreide reisbescheiden, kaarten, etappebeschrijving, toeristische informatie, bezienswaardigheden
Reispapieren in Engels of Duits
Verzekering huurfietsen
Bagagetransfers van hotel naar hotel (1 stuk per persoon, max. 23 kg)
8-daagse service hotline
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Huur (elektrische) fiets
Overige persoonlijke uitgaven
Vervoer van en naar begin- en eindpunt
Eventuele parkeerkosten
Eventuele toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen.
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar