8 dagen
Aantal dagen
8-16 personen
Aantal personen
Oostenrijk
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
*** Wandelervaring vereist, soms pittige hoogteverschillen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief treinticket
Trein ticket
Oostenrijk | Wandelen in Zillertal

Voor wandelaars die op zoek zijn naar een bijzondere wandelvakantie is Oostenrijk het wandelparadijs bij uitstek, want er zijn maar weinig landen die wandelaars zo vorstelijk verwennen als Oostenrijk. En verwent wordt u als wandelaar tijdens deze bijzondere wandelvakantie in het Zillertal dat ligt tussen de Kitzbüheler Alpen en de Tuxer Voralpen. Wij verblijven tijdens deze reis in de plaats Zell am Ziller het geografische hart van het Zillertal en daarmee de ideale uitvalsbasis voor onze wandelingen.

Wandelen in Tirol betekent het aanschouwen van indrukwekkende landschappen en mooie uitzichten over bergtoppen en Zell am Ziller is een goed uitgangspunt hiervoor. Deze plaats (580 m) ligt vooraan in het dal en is sinds mensenheugenis een klein centrumstadje voor de regio.

Vanuit Zell start de eeuwenoude Bergweg naar de Gerlospass en verder naar de Krimmler Wasserfälle. Opvallend zijn de vele oude boerenhuizen in het dal en tegen de bergwanden. Het hotel waar we verblijven ligt maar een paar honderd meter van het stationnetje, vanwaar de transfers per bus of trein naar de wandelgebieden gaan. De omgeving van Zell, Hintertux en Lanersbach kent een enorme variatie aan flora en fauna. En de frisse gezonde lucht is natuurlijk overal aanwezig!

Tijdens deze reis wordt regelmatig gebruikgemaakt van het openbaar vervoer dat in het Zillertal uitstekend geregeld is. Zo komt u samen met de reisleider snel en gemakkelijk bij het startpunt van de wandelroutes. Soms wandelt u naar een hoogte van ca. 1800 meter, maar meestal gaat u per kabelbaan naar een hoog niveau waarvandaan u dan wandelingen hoog in de bergen maakt. De panoramische uitzichten over de omliggende bergketens zijn indrukwekkend te noemen.

Route
Bergachtig met soms vlakke trajecten op bergkammen en plateaus tot een hoogte van ruim 2000 meter. Per wandeldag wordt ca. 10-16 km afgelegd. Maximale hoogteverschillen per dag ca. 800 meter. Stijgingen en dalingen vanuit het dal en terug worden soms per kabelbaan overbrugd.
kaart: >klik hier<
Gasthof Zellerstuben
Dit prettige hotel ligt centraal in Zell am Ziller de afstand tot het station is slechts 200 meter. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, lounge met tv en heeft 1-of 2-persoonskamers met eigen douche en toilet. De maaltijden die inclusief zijn bestaat uit het ontbijt (in buffetvorm) en 3-gangen diner in het hotel. In het hotel kunt u eventueel uw de lunch voor onderweg kopen.

Vertrekdata

23/06/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1145.00
07/07/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1145.00
21/07/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1145.00
04/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1145.00
01/09/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1145.00
1

Dag 1

Elk Nederlands of Belgisch station-Jenbach per trein (vertrek Amsterdam ca. 08.00 uur, Utrecht ca. 08.30 uur, Arnhem ca. 09.00 uur, aankomst ca. 18.00 uur). Transfer naar Zell am Ziller (ca. 30 minuten) per Zillertalbahn.
2

Dag 2

Wandeling (ca. 12 km/4 uur) Rosenalm-Karspitz (2264 m)-Kreuzwiesenalm-Rosenalm, met een afdaling naar de Ausserentenalm en de Roß-see, een mooie pauzeplek. Route via de Kreuzjochhütte en de Kreuzwiesenhütte, met de berglift omhoog en omlaag.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 10 km/4 uur) naar de Gerlossteinwand (2166 m, met een prachtig uitzicht) en de Almhütte van de Kotahorn, met de berglift omhoog en omlaag.
4

Dag 4

Wandeling (drie kortere/langere varianten tussen 10-16 km en 3-5 uur mogelijk) in de omgeving van Hintertux naar de Sommerbergalm, rondom de Pfannköpfl via het Tuxerjochhaus of naar de Spannagelhöhle via het Spannagelhaus, met de berglift omhoog en omlaag.
5

Dag 5

Per berglift naar de Penkenjoch met het Penkenjochhaus. Wandeling (ca. 15 km/5 uur) van de Penkenjoch (2095 m) over de Baumgartenalm naar Vorderlanersbach. Met de trein (Zillertalbahn) Zell am Ziller-Mayrhofen v.v.
6

Dag 6

Wandeling (ca. 14 km/5,5 uur) via de Krimmlalm, de Atzlaneralm en Krumbachrast naar de Isskogel (2264 m), daarna via de Nöckenalm en de Prölleralmhütte door naar het bergstation, met de berglift omhoog en omlaag.
7

Dag 7

Wandeling (ca. 16 km/4,5 uur) van Lanersbach naar de Nasse Tuxalm via de Lattenalm en verder over de Pfisterwaldweg naar de Vallruckalm, met de berglift omhoog en omlaag. Alternatief: vanuit Mayrhofen met de Penkenbahn naar het bergstation, wandeling over de Wanglalm en de Schrofenalm naar Penkenjochhaus en terug over de Finkenbergpanoramaweg tot het bergstation, met de berglift omhoog en omlaag.
8

Dag 8

Transfer naar Jenbach per Zillertalbahn. Jenbach-elk Nederlands of Belgisch station per trein (vertrek ochtend, aankomst Arnhem ca. 20.00 uur, Utrecht ca. 20.30 uur, Amsterdam ca. 21.00 uur). 

Let op: afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van bus, trein en kabelbaan kan de reisleider de volgorde van de wandelingen of routes aanpassen.

INBEGREPEN Vertrek vanaf elk Nederlands of Belgisch station-Jenbach v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
transfer Jenbach-Zell am Ziller v.v.
7 overnachtingen halfpension in 1-persoonskamer D/T
Nederlandstalige reisleider
Plaatselijk vervoer per bus en kabelbaan met de Zillertal Activcard (1-week kaart voor vrij gebruik van bussen en kabelbanen).
NIET INBEGREPEN Overige maaltijden
persoonlijke uitgaven & fooien
Korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking)  € 105,-
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar