8 dagen
Aantal dagen
8-16 personen
Aantal personen
Oostenrijk
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief treinticket
Trein ticket
Oostenrijk | Wandelen in Zillertal

Als u wilt wandelen in Oostenrijk en voor de eerste keer met het Zillerbahntreintje vanuit Jenbach het 45 kilometer lange Zillertal inrijdt, ziet u hoe onmetelijk ruim dat is en hoe uiterst klein u zich dan als mens kunt voelen! In de zomer en het vroege najaar ziet u overal op de almen tegen de bergwanden koeien grazen. Naarmate u verder in het dal komt, wordt het berglandschap nóg hoger en ook spectaculairder, met toppen die tot boven 3000 meter reiken.

Zell am Ziller is een goed uitgangspunt voor een actieve wandelweek door de bergen van het Zillertal. De plaats (580 m) ligt vooraan in het dal en is sinds mensenheugenis een klein centrumstadje voor de regio.

Vanuit Zell start de eeuwenoude Bergweg naar de Gerlospass en verder naar de Krimmler Wasserfälle. Opvallend zijn de vele oude boerenhuizen in het dal en tegen de bergwanden.

Het hotel ligt maar een paar honderd meter van het stationnetje, vanwaar de transfers per bus of trein naar de wandelgebieden gaan. De omgeving van Zell, Hintertux en Lanersbach kent een enorme variatie aan flora en fauna. En de frisse gezonde lucht is natuurlijk overal aanwezig!

Tijdens deze reis wordt regelmatig gebruikgemaakt van het openbaar vervoer dat in het Zillertal uitstekend geregeld is. Zo komt u samen met de reisleider snel en gemakkelijk bij het startpunt van de wandelroutes. Soms wandelt u naar een hoogte van ca. 1800 meter, maar meestal gaat u per kabelbaan naar een hoog niveau waarvandaan u dan wandelingen hoog in de bergen maakt. De panoramische uitzichten over de omliggende bergketens zijn indrukwekkend te noemen.

Route
Bergachtig met soms vlakke trajecten op bergkammen en plateaus tot een hoogte van ruim 2000 meter. Per wandeldag wordt ca. 10-16 km afgelegd. Maximale hoogteverschillen per dag ca. 800 meter. Stijgingen en dalingen vanuit het dal en terug worden soms per kabelbaan overbrugd.
kaart: >klik hier<
Gasthof Zellerstuben
Dit prettige hotel ligt centraal in Zell am Ziller de afstand tot het station is slechts 200 meter. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, lounge met tv en heeft 1-of 2-persoonskamers met eigen douche en toilet. De maaltijden die inclusief zijn bestaat uit het ontbijt (in buffetvorm) en 3-gangen diner in het hotel. In het hotel kunt u eventueel uw de lunch voor onderweg kopen.

Let op: afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van bus, trein en kabelbaan kan de reisleider de volgorde van de wandelingen of routes aanpassen.

1

Dag 1

Vertrek vanaf elk Nederlands of Belgisch treinstation naar station Jenbach per dagtrein (vertrek ochtend, aankomst avond). Transfer naar Zell am Ziller (ca. 30 minuten).
2

Dag 2

Wandeling (ca. 12 km/4 uur) Rosenalm-Karspitz (2264 m)-Kreuzwiesenalm-Rosenalm.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 10 km/4 uur) naar de Gerlossteinwand (2166 m) en de Arbiskogerl.
4

Dag 4

Wandeling (ca. 15 km/6 uur, kortere/langere varianten mogelijk) in de omgeving van Hintertux naar de Sommerbergalm, de Pfannköpfl of het Spannagelhaus. Per kabelbaan terug naar Hintertux.
5

Dag 5

Per kabelbaan naar de Penkenjoch. Wandeling (ca. 15 km/5 uur) van de Penkenjoch (2095 m) over de Baumgartenalm naar Vorderlanersbach.
6

Dag 6

Wandeling (ca. 14 km/5,5 uur) naar de Isskogelgipfel (2264 m) via Krumbach en de Arzlaneralm.
7

Dag 7

Wandeling (ca. 16 km/4,5 uur) van Lanersbach naar de Nasse Tuxalm over de Almenweg (Bergwiedeweg) waar in de zomer de koeien grazen.
8

Dag 8

Transfer naar Jenbach. Van station Jenbach naar elk Nederlands of Belgisch station per trein (vertrek ochtend, aankomst avond).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Vertrek vanaf elk Nederlands of Belgisch station-Jenbach v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
transfer Jenbach-Zell am Ziller v.v.
7 overnachtingen halfpension in 2-persoonskamer met douche en toilet
Nederlandstalige reisleider
plaatselijk vervoer per bus en kabelbaan met de Zillertal Activcard (1-week kaart voor vrij gebruik van bussen en kabelbanen).
NIET INBEGREPEN overige maaltijden
toeslag 1-persoonskamer (€ 125,-)
persoonlijke uitgaven & fooien
eventuele reis- en annuleringsverzekering
reserveringskosten (€ 15,-)
afdracht reisgarantiefonds (€ 15,-)