7 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Oostenrijk
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
** Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Oostenrijk | Wandelvakantie langs de Donau

Met deze wandelvakantie langs de Donau in Oostenrijk wandelt u door veelzijdige natuur- en cultuurlandschappen met steeds naast u het mooie rivierlandschap van de Donau. De route begint in Passau en volgt de rivier de Donau naar Linz. U wandelt over zacht glooiende heuvels boven de rivier door schaduwrijke bossen en mooie wandelpaden. Tijdens deze reis geniet u van fantastische uitzichten op de rivier. De wandelroute is vrij gevarieerd en omvat rotsachtige paden en rustige landwegen door glooiende heuvels met vele wijngaarden en mooie uitzichten op de Donau.

Het omliggende platteland is bezaaid met kleine dorpjes waar eten en wijn een belangrijke plaats innemen.De vierkante boerderijen langs de Donau versmelten met de idyllische landschappen van dit deel van Oostenrijk. De gemiddelde wandeltijd is circa 4- 6 uur per dag. Er zijn kortere, soms steile hellingen. Sommige dagen zijn er eenvoudigere wandelopties. Wandelervaring is noodzakelijk en een goede lichamelijke conditie. Je hebt een goede wandeluitrusting nodig, zoals wandelschoenen, sportieve kleding, regenkleding.

Hoogtepunten 
Tijdens deze wandelweek neemt u o.a. de gondel naar de Schmittenhöhe en arriveert u op een hoogte van 1.965 meter waar u geniet van een indrukwekkend uitzicht op vele drieduizend meter hoge toppen. Ook gaat u naar de toppen van zowel de Schwalbenwand als de Maishofner Hausberg.

Maishofen
Na aankomst in Maishofen, ook wel bekend als het ‘burchtdorp’, begint u aan uw zevendaagse wandeltocht. De volgende dagen wandelt u door een droomachtig berglandschap met onvergetelijke uitzichten – gemiddeld 10 kilometer per dag. De route voert over alpenpaden en goed ontwikkelde secundaire boswegen. Dag 4 en 5 vereisen wat meer conditie – dan smaakt de Pinzgau Kasnockn beter na een wandeling.

Accommodatie
U overnacht tijdens deze wandelvakantie in 6 zorgvuldig uitgekozen 3 & 4 sterren hotels

Informatie over de wandelroute
U wandelt over goed onderhouden wandelpaden met uitzicht op de indrukwekkende bergen van deze regio, en deels over zijwegen en bospaden. Door de goed beschreven en gemarkeerde wegen kunt u zich goed oriënteren op de Donausteig. Op zich zijn de wandelingen redelijk vlak met her en der kleine stijgingen en dalingen. U dient er wel rekening mee te houden dat de hotels die wij gebruiken over het algemeen in het dal zijn, waardoor u ‘s morgens omhoog moet om uw wandelroute te vervolgen. Daarentegen zijn er dan ‘s middags vaak dalingen om weer in uw volgende hotel te arriveren.

Hoe er te komen
U kunt natuurlijk met uw eigen auto naar Passau rijden of u kunt met de trein gaan. Vanaf het station is het ongeveer 30 minuten lopen naar uw accommodatie of u kunt een taxi nemen. Gaat u met uw eigen auto dan kunt u gratis parkeren bij het hotel. Wij adviseren u om een dag eerder in Passau te arriveren, want er is heel veel te zien en te ontdekken.

Treinreis
Deze reis is  o.b.v. eigen vervoer, mocht u naar Passau willen met de trein dan kunnen wij voor u ook de treinreis regelen, bel ons gerust voor een offerte.

Verlengen
U kunt deze reis natuurlijk altijd verlengen  met een verblijf in Passau of Linz (vooraf of achteraf) De prijzen per nacht (per kamer) variëren per seizoen tussen de € 80,- en de € 100,-

Prijzen
Laagseizoen: € 549,00
16-09-2023 – 23-09-2023
Middenseizoen: € 639,00
29-04-2023 – 19-05-2023
Hoogseizoen: € 679,00
20-05-2023 – 15-09-2023

Wilt u deze reis alleen wandelen?
De prijs die u ziet staan is per persoon o.b.v. twee personen. Het is mogelijk om deze reis te boeken met een éénpersoonskamer, echter moet u rekening houden met een toeslag van € 200,- en is afhankelijk van de bezetting en van de accommodatie die wij in de gewenste periode kunnen gebruiken. Mocht u geïnteresseerd zijn in een éénpersoonskamer of met uw eigen (wandel)groepje deze reis te willen boeken, neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

1

Dag 1

Aankomst in Passau.
In Passau is heel wat te ontdekken en daarom adviseren wij u om een dag eerder aan te komen in Passau.

2

Dag 2

Van Passau naar Engelhartszell
Neem de rivierboot voor een korte transfer naar Obernzell. Daar begint de Donau Trail en uw eerste etappe naar de Donauferry Engelhartszell. Klooster Engelszell is het enige trappistenklooster van Oostenrijk en bekend om de prachtige rococokerk.

Wandeling: ca. 6 uur – 16 km – stijgen 750 m – dalen 750 m

3

Dag 3

Van Engelhartszell naar Wesenufer
Met de veerboot weer terug naar de noordelijke oever van de Donau. Vandaag wandelt u over de steile “Donauleiten” naar Penzenstein waar u een prachtig uitzicht over het dal te wachten staat. U loopt over heuvels en bereikt al snel de ruïne Rannariedl. Na de afdaling volgt u het pad parallel aan de Donau naar Wesenufer. Mocht u het te warm krijgen, dompel dan uw voeten in het water.

Wandeling: ca. 5 uur 10 km – stijgen 650 m – dalen 650 m

4

Dag 4

Van Wesenufer naar Schlögen
Vandaag wandelt u naar slot Marsbach. U wordt begeleid door het prachtige heuvellandschap van het Mühlviertel dat u direct naar de S-bocht “Schlögener Schlinge” leidt. Talrijke kasteelruïnes herinneren u aan het wilde tijdperk van de middeleeuwse roofridders langs de Donau. Vanaf de Heichenbach-ruïne heeft u al een voorproefje van uw dagfinish Schlögen.

Wandeling: ca. 6 uur 13 km – stijgen 700 m – dalen 700 m

5

Dag 5

Van Schlögen naar Aschach
Bij de start van de dag al het hoogtepunt: het uitzicht op de Schlogener Doppelschlinge!!  De beroemde rivierbocht Schlögener Schlinge kunt u het beste van bovenaf bekijken. Neem de tijd voor de steile klim en geniet van het adembenemende uitzicht op dit natuurspektakel. Via steeds fraaier wordende uitzichten komt u uiteindelijk aan in Aschach met haar mooie historisch centrum.

Wandeling: ca. 6,5 uur 19 km – stijgen 600 m – dalen 600 m

6

Dag 6

van Aschach naar Linz
De wandeltocht begint met een busreis van Aschach naar Ottensheim. Daarna wandelt u van Ottensheim, steeds met een prachtig uitzicht op het klooster Wilhering, naar de Pöstlingberg en verder naar Linz.

Wandeling: ca. 6 uur 16 km – stijgen 690 m – dalen 690 m

7

Dag 7

Vertrek
Vandaag is de laatste dag van uw vakantie aangebroken en u vertrekt naar huis of verlengt uw vakantie.


Mocht u deze reis willen verlengen, neem dan vooraf contact met ons op. Wij vertellen u graag over alle mogelijkheden en maken bovenstaande programma graag voor u op maat! U kunt ons telefonisch bereiken via 020-7511340 of per mail

INBEGREPEN 7 overnachingen in Hotel Schloss Kammer 4****
6 Halfpension incl. 1x Pinzgauer Kasnockenpfanne (traditioneel Oostenrijks gerecht)
2x wandelsnacks
Welkomstbriefing incl. welkomstdrankje (Duits, Engels)
Gedetailleerde documenten en goed uitgewerkte routes in het Duits of Engels
Gebruik van alle faciliteiten van het hotel (zwemvijver, sauna, spa,…)
1 Voucher voor solarium
1 voucher voor infrarood sauna
Zorgvuldig uitgewerkte routebeschrijving (Duits, Engels)
GPS-gegevens
Service hotline (Engels of Duits)
Uitgebreid reispakket met o.a. kaart en informatie van de omgeving
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Lunch, dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
4x Busritten volgens programma, ca. EUR 15 per persoon
Eventuele toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen.
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar