8 dagen
Aantal dagen
6-12 personen
Aantal personen
Portugal
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
vliegticket
Portugal | Actieve Kerstreis in de Algarve

Gegarandeerd vertrek!
Weg tijdens de komende kerst? Ga dan met ons mee naar Zuid Portugal. Heerlijk wandelen, genieten, yoga, lekker eten en meer, op een prachtige locatie in de zuidwestelijke Algarve. Dit is DE plek om te ontspannen, tot rust te komen, lekker actief in de natuur te zijn en jezelf weer op te laden. De omgeving is mooi met golvende heuvels bedekt met parasol-dennen, olijfbomen, kurkeiken en citrusbomen.

De kust is ruig met steile kliffen, woeste golven en stille strandjes. De gehele zuidwest kust behoort tot het natuurreservaat: “Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina” waardoor dit deel van de Algarve zo mooi en grotendeels ongerept is gebleven. In de avonden en nachten kun je hier genieten van een prachtige heldere sterrenhemel zonder veel “lichtvervuiling”. De melkweg zal vaak ook goed te zien zijn. Een lekker houtvuurtje erbij maakt het compleet.

Hoewel de Algarve bij velen bekend staat als druk, vind je in het Zuidwesten een hele andere Algarve met prachtige natuur, leuke dorpen, rustige strandjes, surfparadijzen en vele alternatieve activiteiten. Het heeft een heerlijk klimaat met een milde winter. Van oudsher heeft het ook altijd veel mensen aangetrokken op zoek naar een andere levensstijl.

Op zo’n 20 minuten rijafstand van het dorp Barao de Sao Joao ligt het oude kuststadje Lagos met haar markten, typisch Portugese restaurantjes, mooie oude panden en kleine maar spectaculaire baaitjes. Als je van muurschilderingen houdt, zit je hier ook goed. Jaren geleden was hier een mooi project waarbij buitenlandse en Portugese kunstenaars samenwerkten om het stadje op te vrolijken. Grote, kleurrijke muurschilderingen zijn het resultaat. Je kunt een hele route door de stad volgen.

Het verblijf tijdens deze actieve Kerstvakantie
We verblijven deze week op een idyllische plek in het zuidwesten van de Algarve, het landelijk gelegen Monte Rosa Dicht bij de kust en tegelijk middenin een nationaal park: het Mata Nacional de Barão de São João. Een fijne accommodatie met een ongedwongen en persoonlijke sfeer. Het terrein beslaat 4 hectaren met veel oude amandel-, olijf- en vijgenbomen. Een aantal boerenwoningen is gerenoveerd waardoor leuke, sfeervolle vakantiehuisjes zijn ontstaan. Er is ook een mooie “roundhouse” voor de yogalessen aanwezig. Op het terrein zijn vele zitjes en een mooie moestuin op basis van permacultuur. In de keuken worden heerlijke maaltijden bereid, ook voor vegetariërs. De accommodatie ligt op loopafstand van Barão de Sao João, een klein, kleurrijk dorp met kruideniers, kleine café’s en een paar restaurantjes.

Verlenging
Het is mogelijk om deze reis met enkele dagen te verlengen zodat u op 3 januari 2020 terug vliegt naar Nederland. In samenwerking met Monte Rosa hebben we een speciaal programma samengesteld zodat u de drukte rond oud & nieuw in Nederland kunt ontlopen.

Dit programma is inclusief 3x overnachting, 3x ontbijt, 1x diner, 1x oud & nieuw-diner met Champagne, 1x yogales. 2x begeleide wandelingen en een transfer naar de luchthaven. Wij kunnen u deze verlenging aanbieden voor slechts € 275,-
(1-persoonstoeslag totaal voor 11 dagen: €255,-)

Wilt u dit? Dan kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier bij de opmerkingen, wij nemen dan na uw inschrijving contact met u op.

Vertrekdata

23/12/2019
beschikbaar
1

Dag 1

 24 december: Vlucht Amsterdam – Faro. Transfer naar de accommodatie. Ontvangst met koffie en Portugees amandelgebak. Heerlijk diner.
2

Dag 2

25 december: Kerstontbijt. Hierna transfer naar Sagres voor een mooie wandeling naar Cabo Sao Vicente, de meest Zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. Je vindt hier een prachtige, ruige kliffenkust. Wandeling van 4 – 5 uur.
In de avond wordt een heerlijk diner voor ons bereid.
3

Dag 3

26 december: Na weer een heerlijk kerstontbijt staat voor de liefhebbers een yogales van 1,5 uur op het programma in de mooie yogaruimte op het terrein. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de verschillende niveau’s van de deelnemers. Hierna maken we een wandeling in de omgeving en verkennen natuurlijk ook het dorp. Wandeling van 3 – 4 uur. aan het eind van middag is er een kookworkshop waarbij wij een typische Portugees diner met tapas en Bacalhao klaarmaken.
4

Dag 4

27 december: Na het ontbijt brengt een korte transfer ons naar Alvor, een stadje gelegen aan een lagune aan de oceaan. een gebied waar veel vogels voorkomen. Wij wandelen over stijgers door het vogelgebied heen. Wandeling ca. 3 – 4 uur. Na de wandeling kun je kiezen voor een goede massage om de spieren los te maken. Kosten € 30 voor een uur. ‘s Avonds lopen we naar het dorp voor een lekker maaltijd in één van de restaurants (voor eigen kosten).
5

Dag 5

28 december: Na het ontbijt van 10.00 – 11.30 uur yogales. De rest van de dag is vrij te besteden. Je kunt bijvoorbeeld een extra wandeling maken,fietsen, paardrijden, je laten masseren of gewoon lekker een rustig dagje er van maken. In de avond wordt weer een goed diner voor ons klaargemaakt.
6

Dag 6

29 december: Vandaag bezoeken wij het stadje Lagos met een bezoek aan de boerenmarkt met vele lekkere producten. We wandelen verder door de oude stad met haar mooie panden, het fort, de oude slavenmarkt en de vele kleurrijke muurschilderingen. In één van de restaurantjes genieten wij van een goede late lunch (voor eigen kosten). In de avond is er op de accommodatie weer een mogelijkheid tot een goede massage en hierna staat een een lichte avondmaaltijd klaar.
7

Dag 7

30 december: Na het ontbijt brengt een korte transfer ons naar het dorpje Carapateira gelegen aan de spectaculaire westkust. Je vindt hier een prachtig landschap met verlaten stranden, duinen en groene heuvels. In dit natuurgebied vind je ook vele vogels. Wandeling van 4 – 5 uur. In de avond genieten we van onze laatste gezamenlijke diner op de accommodatie.
8

Dag 8

31 december: Transfer naar de luchthaven van Farao.

Verlenging
Het is mogelijk om deze reis met enkele dagen te verlengen zodat u op 3 januari 2020 terug vliegt naar Nederland. In samenwerking met Monte Rosa hebben we een speciaal programma samengesteld zodat u de drukte rond oud & nieuw in Nederland kunt ontlopen.

Dit programma is inclusief 3x overnachting, 3x ontbijt, 1x diner, 1x oud & nieuw-diner met Champagne, 1x yogales. 2x begeleide wandelingen en een transfer naar de luchthaven. Wij kunnen u deze verlenging aanbieden voor slechts € 275,- p/p

Wilt u dit? Dan kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier bij de opmerkingen, wij nemen dan na uw inschrijving contact met u op.

(1-persoonstoeslag totaal voor 11 dagen: €255,-)

Verlenging buiten dit programma (vóór 23 december of na 2 januari) gelden reguliere kamerprijzen:
1-persoonskamer = € 50,- per nacht
2-persoonskamer = € 60,- per nacht ( € 30,- p/p)
2-persoonskamer met kitchenette = € 70,- (€ 35,- p/p)
Ontbijt = €10 p.p.
Transfer van Faro Airport naar Monte Rosa = € 85,- per rit (max 4 personen)
Transfer van Monte Rosa naar Faro Airport = € 75,- per rit (max 4 personen)

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Amsterdam – Faro v.v. per Transavia
Transfers Faro luchthaven – accommodatie v.v.
7 overnachtingen
7 x ontbijt
6 x diner
kookworkshop
4 wandelingen
2 x yogales
bezoek aan Lagos
Nederlandse begeleiding
lokale transfers voor de wandelingen
NIET INBEGREPEN in te checken bagage € 25,- per enkele reis
hapjes en drankjes onderweg
toeslag 1-persoonskamer € 185,-
bijdrage reisgarantiefonds  15,-
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt