8 dagen
Aantal dagen
6-12 personen
Aantal personen
Portugal
Bestemming
eenpersoonskamer
Kamerindeling
n.v.t.
Moeilijkheidsgraad
Singlereis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Portugal | Beeldhouwworkshop in de Alentejo

In samenwerking met de gerenommeerd beeldend kunstenaar Will Schropp bieden wij een creatieve en actieve 8-daagse reis aan in de prachtige streek van de Alentejo in Portugal. Tijdens deze week staat het werken met hout centraal zowel voor de beginnende als de geoefende houtbewerker. Tijdens de workshop kan er gewerkt worden met een thema of naar vrije keuze, al naar gelang de wensen van de deelnemers. We snijden en raspen daarbij met eenvoudige handgereedschappen. Wij werken op deze locatie met olijfhout, kurkeik en eucalyptus.

Het scheppen van houten beelden in dit mooie gebied is een ervaring op zich! Will leert ons niet alleen de kunst van het houtsnijden eigen te maken maar laat ons ook delen in zijn bijzondere passie voor bomen. Zijn kennis, inzicht en gevoel zullen je zeker inspireren om het hout op eigen wijze te bewerken. De resultaten zijn vaak verrassend en origineel. De workshops worden afgewisseld met inspirerende wandelingen en andere activiteiten in de omgeving.

Om inspiratie op te doen dwalen we ter voorbereiding van de workshop door de mooie omgeving rond de accommodatie waar we verblijven, we bezoeken onder meer het dorpje Belver met haar kasteel en kunstroute. Tevens maken we een korte boottocht op de rivier.

Wij verblijven deze week in het Noordelijke deel van de Alentejo, vlakbij de grens met Spanje. Een landelijk en cultuurrijk gebied met oude watermolens, granieten rotspartijen, kastelen en de typische Alentejo huizen. Deze onbekende streek wordt wel “de andere Alentejo” genoemd.

De kleinschalige accommodatie is gelegen aan de rivier de Taag en heeft een strandje voor de deur. Tevens heeft het een klein zwembad. Het ligt op ca. 2 km van het dorp Belver en op ca. 5 km van het grotere plaatsje Gaviao. Onze Portugese gastheer en gastvrouw zijn erg enthousiast en verwelkomend. Zij laten ons graag de omgeving zien en verzorgen overvloedige maaltijden.

1

Dag 1

Vlucht naar Lissabon. Met de trein of bus naar het plaatsje Belver – Gaviao. Verblijf in gastvrije accommodatie aan de rivier gelegen. Avondmaaltijd in de accommodatie.
2

Dag 2

In de ochtend maken we een rondrit door de omgeving en zien we de verschillende soorten bomen die hier groeien. In de middag zoeken we een mooi stuk hout uit om mee te werken en beginnen we met onze workshop
3

Dag 3

Na het ontbijt beginnen we de dag met een rondwandeling vanuit de accommodatie naar het mooie dorpje Belver. We lopen deels langs de rivier en bezoeken o.a. het kasteel. Na de lunch beginnen we met de workshop.
4

Dag 4

Vandaag kunt u de hele dag aan uw beeld werken of een deel van de dag lekker aan de rivier ontspannen.
5

Dag 5

 In de ochtend worden we afgezet in het dorp en wandelen we o.a. via een oude watermolen en een mooi dorp naar het rivierstrandje bij de stuwdam. Hier worden we opgehaald en teruggebracht naar de accommodatie. Na de lunch vervolgen we de workshop. 
6

Dag 6

Vanaf het water ziet de omgeving er weer heel anders uit. Deze dag beginnen we met een mooie boottocht over de rivier, met een beetje geluk spotten we gieren! Na de lunch vervolgen we de workshop.
7

Dag 7

Vandaag vindt de laatste sessie van de workshop plaats. ‘s Middags worden de werkstukken gepresenteerd. Daarna maken we ons op voor een gezamenlijk diner waar we deze bijzondere week uitvoerig zullen bespreken.
8

Dag 8

We nemen de trein of de bus terug naar Lissabon, waar u als u wilt één of meerdere nachten kunt verblijven of u kunt direct naar Nederland terugvliegen.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.
INBEGREPEN Vlucht Amsterdam – Lissabon
Vervoer Lissabon – Accommodatie v.v.
Handbagage 10 kg
Verblijf in fijne en bijzondere accommodatie met privé badkamer
Workshop beeldhouwen
Hout
uitstapjes en wandelingen
7 x ontbijt
7x diner
7 x lunch
Engelstalige/Portugese gastvrouw en gastheer
Engelstalige Portugese wandelgids
NIET INBEGREPEN Ruimbagage € 52,- v.v.
korting 2- persoonskamer (indien met 2-personen geboekt binnen 1 boeking) € 75,-
Drankjes tijdens de maaltijden
Bijdrage Calamiteitenfonds
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar