8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Portugal
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Exclusief vliegticket
vliegticket
Portugal | E-Bike vakantie in de Algarve

Deze individuele fietsvakantie in de Algarve brengt u naar een prachtig gebied in het zuidwesten van Portugal. In de omgeving van uw verblijf zijn er zowel over de verharde wegen als over de paden in het binnenland mooie fietsroutes te vinden. De heuvels zijn gemiddeld zo’n 300 tot 400 meter hoog en over het algemeen kort, dus goed te ‘beklimmen’. Op de verharde wegen, die vrij goed zijn onderhouden zijn uitstekend geschikt voor de e-bike. U fietst langs ruige kliffen, woeste golven en stille strandjes.

U vindt hier nog slaperige dorpjes met kleine vissershaventjes maar ook surfers, op zoek naar de beste ‘spots’ om de golven van de Atlantische oceaan te bedwingen. De gehele zuidwest kust behoort tot het natuurreservaat: “Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina”. Weg van het massatoerisme, op 9 km van de Atlantische kust, ligt Monte Rosa in het boerenland, in de nabijheid van het authentieke dorpje Barão de São João. In dit bijzondere plekje verblijft u gedurende deze fietsweek. Monte Rosa is een kleinschalig vakantieoord, gelegen op een glooiend terrein (4 ha.) met vele oude amandel-, olijf- en vijgenbomen en een grote kleurrijke tuin. U vindt er een oase van rust!

We bieden fietsliefhebbers met deze reis een gevarieerd fietsprogramma met tochten langs de zuidkust, de westkust en door het binnenland van de Algarve. De tochten variëren van 50 tot 75 km. U begint en eindigt bij Monte Rosa en fietst onder andere door de dorpen Barão de São João, Praia da Luz, Burgau, Espice, Odiàxiere, Torre, Pincho en het historische stadje Lagos. Een uitstapje maken naar het stuwmeer ‘Barragem da Bravure’ is ook zeker de moeite waard!

Naast prachtige natuur vindt u hier ook authentieke dorpjes en de oude stad Lagos met haar gezellige markten, typisch Portugese restaurantjes en vele historische bezienswaardigheden. In de 15de eeuw was Lagos de plaats waar veel schepen uitvoeren om op ontdekkingstocht te gaan.

Verblijf

Monte Rosa is een kleinschalig, landelijk gelegen buitenverblijf. Het complex beslaat 4 hectare glooiend terrein met veel oude amandel-, olijf- en vijgenbomen. In rustieke stijl is een aantal oude boerenwoningen gerenoveerd, waarin sfeervolle, verzorgde accommodatie wordt geboden. Er heerst een ongedwongen en persoonlijke sfeer. Het complex wordt omringd door een prachtig begroeide tuin met vele zitjes. Na het wandelen kunt u heerlijk uitrusten op de houten ligbanken bij het zwembad, met een fraai uitzicht over de heuvelachtige omgeving. Op loopafstand (1,8 km), ligt het dorpje Barão de São João met een paar kleine winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes en op ca. 9 km van Lagos en diverse strandjes.

Voorzieningen

Er is een gezellige ruimte voor algemeen gebruik met een selfservicebar, spelletjes, tijdschriften en een bibliotheek. De meeste kamers (met verwarming) hebben een zithoekje en een eigen badkamer met douche en toilet. Daarnaast zijn er kamers in huisjes die een badkamer delen. Het geheel is een oase van rust en er heerst een gemoedelijke sfeer.

Verzorging is op basis van halfpension (ontbijt en 3-gangen diner).
Prijzen per persoon op basis van verblijf van 7 nachten
minimum aantal reizigers: 2

Prijsvoorbeeld
Hoogseizoen:      € 695,- verlenging per dag € 78,-
Middenseizoen:  € 625,- verlenging per dag € 67,-
LaagseizoenL      € 570,-  verlenging per dag € 74,-

Seizoenen
Hoogseizoen: 6 juli t/m 30 september & 27 april t/m 5 mei
Middenseizoen: 1 maart t/m 26 april & 6 mei t/m 5 juli & 1 oktober t/m 31 oktober & 21 december t/m 5 januari 2020
Laagseizoen: 6 januari t/m 28 februari & 1 november t/m 20 december

maaltijden: een uitgebreide ontbijt is inbegrepen in de reissom.

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 020-7511340 of per mail info@natuurlijkreizen.nl

1

Dag 1

Vlucht Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven/Groningen (apr-okt) – Faro,  transfer naar Monte Rosa (90 km)
Ontvangst met koffie en amandelgebak. Na aankomst doorspreken van het programma en afstellen van de fietsen. Omgeving rond Monte Rosa verkennen.
2

Dag 2

Monte Rosa – Boca de Rio – Monte Rosa (ca. 55 km)
Fietstocht die van het heuvelachtige binnenland rond Monte Rosa naar de Zuidkust loopt. Via de boulevard van Praia de Luz met zijn vele restaurantjes gaat de route verder langs het vissersdorpje Burgau en Budens. Via Barão de São Miguel, Barão de São João, Bensafrim en Colégio komt u weer op Monte Rosa terug. Bezienswaardigheden: wijnproeverij, strand, mooie kerkjes, ruïne van een fort en botenmuseum.
3

Dag 3

Monte Rosa – Barragem de Bravura – Odiáxere – Monte Rosa (ca. 50 km)
Fietstocht naar het stuwmeer en via de authentieke Portugese dorpen Odiáxere en Portelas terug naar Monte Rosa. De route loopt door het ongerepte binnenland naar de Baragem de Bravura, een prachtig gelegen stuwmeer. U treft spectaculaire uitzichten over het land en het meer. Vanaf het stuwmeer rijdt u door het boerenland met de vele olijf- amandel- en vijgenbomen, via Portelas terug terug naar Monte Rosa. Bezienswaardigheden: stuwmeer, Portugese molen, fruitgaarden.
4

Dag 4

Monte Rosa – Carrapateira – Pincho – Monte Rosa (ca. 70 km)
Fietstocht die door het ongerepte binnenland van de Algarve naar Carrapateira aan de westkust leidt. Door het duinachtige achterland rijdt u via Monte Ruivo, Pincho en Bensafrim terug naar Monte Rosa. Bezienswaardigheden: restaurant Pizza Pazza in Pedralva, surfers op het strand van Amado, de kliffen van de westkust, Museu do Mar in Carrapateira, Windmolenpark
5

Dag 5

Rustdag
U geeft de benen een dagje rust en ontspant heerlijk aan het zwembad van Monte Rosa of op het strand. U kunt ook deelnemen aan een yogales, een ontspannende massage boeken of de dag gebruiken voor het maken van een excursie, zoals een boottocht of een bezoek aan het historische stadje Lagos.
6

Dag 6

Monte Rosa – Alcalar – Monte Rosa (ca. 50 km)Fietstocht door het binnenland naar archeologische opgravingen bij Alcalar. U passeert onderweg de dorpjes Arão, Pereira, Monte Ruivo en Cotifo. Een mooie route door het boerenland van Zuid-Portugal. Bezienswaardigheden: Megalithic Monuments of Alcalar; opgravingen van 3000-1600 voor Christus. Restaurantjes Fonte de Pedra, Café Andre (gebouwd op een 5000 jaar oud dorpje onder de grond) en Solar do Farelo.
7

Dag 7

Monte Rosa – Cotifo – Pincho – Marmelete – Pereira – Arão – Monte Rosa (ca. 65 km)
Tocht door het achterland van Monte Rosa langs de Barragem da Bravura naar Marmelete. Langs de andere kant van de Barragem gaat u via Pereira, Arão en Monte Ruivo weer terug naar Monte Rosa. In de verschillende dorpjes zijn kleine restaurantjes waar u iets kunt drinken of van een lekkere lunch kunt genieten.Bezienswaardigheden: uitzichten over het stuwmeer, het ‘Autódromo internacional circuit do Algarve’.
8

Dag 8

Ontbijt, Transfer naar Faro en vertrek naar Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven/Groningen

Dagprogramma kan wijzigen en is afhankelijk van de weersomstandigheden

INBEGREPEN Alle genoemde transfers
7 overnachtingen (logies) in 2-persoonskamer met bad of douche en toilet incl. ontbijt & diner
Gebruik e-bike (met fietstassen)
Nederlandse routebeschrijving
Nederlandse vertegenwoordiging
NIET INBEGREPEN Vlucht (Deze kunnen wij ook verzorgen)
Overige niet genoemde maaltijden
Bijdrage reisgarantiefonds  15,-
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt