7 dagen
Aantal dagen
6-8 personen
Aantal personen
Portugal
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Inclusief vliegticket
vliegticket
Portugal | Wandelen in de noordelijke Alentejo

Ontdek samen met ons de noordelijke Alentejo! Een landelijk, groen, cultuur- en waterrijk gebied. We wandelen langs de rivier de Taag, langs beekjes, oude watermolens, zwerfkeien, kastelen en de typische Alentejo huizen. Deze onbekende streek wordt wel “de andere Alentejo” genoemd en is veel groener en waterrijker dan de zuidelijke helft.

Een vergeten gebied
Dit deel van de Alentejo wordt door velen over het hoofd gezien. Onbegrijpelijk vinden wij! Maar het zal aan de locatie liggen. Ver weg gestopt tegen de Spaanse grens aan en in het noorden tegen Centraal Portugal aanschurkend. Als je het eenmaal weet te vinden blijkt het toch goed bereikbaar te zijn. Een mooie reis brengt je hier in ca. 2 uur tijd vanuit Lissabon.

De wandelingen
In het vruchtbare landschap met haar vele rivieren en beekjes vind je oude olijfgaarden, terrassenbouw en groentetuinen. Kastelen en kerken domineren de kleine verstilde dorpen en getuigen van een rijk en roemrucht verleden. In de drogere gedeelten van de regio vind je de indrukwekkende Alentejo runderen.? De wandeltochten brengen ons op verrassende plekken met enorme zwerfkeien, ondergrondse rivieren en oude watermolens. Langs de rivieren en beekjes is het goed uitrusten.

Accommodaties
We verblijven de eerste drie nachten in een leuke kleinschalige accommodatie gelegen aan de rivier. Het wordt gerund door een jong en actief Portugees stel. Na de wandelingen kun je hier lekker ontspannen aan het rivierstrandje, zwemmen of kanoën.
De volgende drie nachten verblijven wij op een bijzondere, oude herenboerderij met mooi ingerichte kamers en fijne gemeenschappelijke zitjes en ruimtes. Op de boerderij wordt vee gehouden, gewassen verbouwd en tevens biologische kruiden gekweekt.

Voor wie
Voor maximaal 7 flexibele mensen die graag meegaan een nieuw gebied verder te verkennen. We vliegen op Lissabon, vandaar reizen we met de trein of privbus naar Belver – Gaviao, het startpunt van deze reis.

De route
In april is Nederlandse reisbegeleiding aanwezig. In mei en oktober wordt de reis helemaal verzorgd en begeleid door de enthousiaste gastheer en gastvrouw: Henriques en Catherina. Zij kennen de omgeving op hun duimpje en één van hen wandelt mee met de tochten. Beiden spreken goed Engels en zijn zeer gastvrij.

Zwaarte trektocht
Niveau 2 met wat steilere klimmetjes en afdalingen. Afstanden tussen de 12 – 22 km per dag.

Accommodaties
Verblijf in twee fijne, comfortabele en kleinschalige accommodaties.

Heb je zin hierin, meld je dan snel aan. Vol = Vol

1

Dag 1

Vlucht naar Lissabon. Trein naar het plaatsje Belver – Gaviao.Verblijf in gastvrije accommodatie aan de rivier gelegen. Avondmaaltijd in de accommodatie.
2

Dag 2

Mooie afwisselende rondwandeling vanuit de accommodatie. We lopen deels langs de rivier, langs sculpturen, oude watermolens, olijfgaarden, dorpjes en rivierstrandjes. 16 km, ca. 5 uur. Enkele korte steilere klimmetjes en afdalingen.
3

Dag 3

Korte transfer naar het beginpunt van de wandeling. Een mooie wandeling deels langs de rivier met indrukwekkende rotswanden, langs olijf- en wijngaarden, mooie uitzichtpunten en het kasteel van Amieira do tejo. Lengte: 12,6 km, duur ca. 4 uur. Hoogste punt 280 m. Het is mogelijk om nog een korte wandeling van 4km hier aan vast te plakken.
4

Dag 4

Transfer naar de volgende accommodatie waar we een mooie gevarieerde rondwandeling maken in de omgeving. We wandelen door dorpjes, langs groentetuinen, grote zwerfkeien, oude watermolens, beekjes en rivieren. Lengte: 17 km, duur ca. 5,5 – 6 uur. Hoogste punt 262 m, laagste punt 152 m.
5

Dag 5

Een korte transfer brengt ons bij het beginpunt van onze wandelroute. We wandelen langs fonteinen, beekjes, kurkeiken en landerijen met de bekende Alentejo runderen. Lengte: 17 km, duur ca. 6 – 6,5 uur. Hoogste punt 272 m, laagste punt 218 m.
6

Dag 6

Na een korte transfer starten we met een mooie tocht langs stroomversnellingen, watervallen, open grasland en kleine dorpen. We beginnen en eindigen onze wandeling in het mooie oude dorp Atalaia. Lengte: 19 km, duur ca. 7 uur. Hoogste punt: 270 m, laagste punt: 50 m.
7

Dag 7

We nemen de trein terug naar Lissabon, waar je als je wilt één of meerdere nachten kunt verblijven of je kunt direct naar Nederland terugvliegen.
INBEGREPEN Vlucht
Vervoer Lissabon – Accommodatie v.v.
Handbagage 10 kgVerblijf in fijne en bijzondere accommodaties met privé badkamerBagagevervoer
Transfers volgens programma
6 x ontbijt
6 x diner
5 x lunchpakket
Wandelkaartjes
Nederlandse reisbegeleiding (april)Engelstalige Portugese gastvrouw en gastheer
Engelstalige Portugese wandelgids
NIET INBEGREPEN Ruimbagage Transavia € 22,- per vlucht
toeslag 1-persoonskamer € 110,-
Eventuele verzekeringen
drankjes tijdens de maaltijden
boekingskosten € 15 per factuur
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt