8 dagen
Aantal dagen
6-12 personen
Aantal personen
Portugal
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Portugal | Wandelen in Portugal langs de zilverkust

De Costa de Prata of zoals wij het kennen in het Nederlands “de Zilverkust” is een overwegend groene streek en kenmerkt zich door een mild klimaat. Deze mooie streek nodigt uit tot wandelen en het landschap is erg gevarieerd. Zo wandelt u hier langs de oceaan, door het bos, lagunes, wijngaarden en rivieren. Met deze reis ontdekt u ook de karakteristieke witte dorpjes, oude windmolens en dat alles met hoogteverschillen tot 100 meter vanwaar men adembenemende uitzichten heeft.

Het prachtige sikkelvormige strand is de hoofdattractie van Nazaré. Hier vindt u ook de vissers met hun vrouwen in traditionele kledij. Zij boeten de netten, drogen en verkopen de vis. Op het strand kunt u ook de authentieke vissersboten bewonderen. Als u naar de zee kijkt, ziet u aan de rechterkant een indrukwekkende kaap. Dit is Sítio, een 318 meter hoge rots die steil oprijst uit de zee. Hier heeft u een van de mooiste uitzichten van de Portugese kust. Sitio is te bereiken met een “kabeltram” en bestaat uit een wirwar van straatjes die bijna allemaal uitkomen op het grote plein met de kathedraal.

Tijdens deze ontspannen wandelreis brengt u ook een bezoek aan het beroemdste bedevaartsoord van Portugal: Fátima. Vanuit Pia do Ourso gaat de route via een oude pelgrimsroute naar de indrukwekkende basiliek.

De wandelroutes brengen u langs goudgele stranden, langs schitterende baaien en lagunes en door gezellige vissersdorpjes. Maar ook door de ruige natuur in de heuvels en over plateaus. Opvallend zijn de eeuwenoude muurtjes, die het terrein van olijfbomen en eucalyptussen scheiden.

Deze reis is een combinatie van natuur en geschiedenis, ondermeer door het bezoek aan vestingstadjes en bedevaartsoorden met fraaie kerken en kloosters. U bezoekt miljoenen jaren oude grotten met bizar gevormde stalactieten. En u geniet natuurlijk verder van wat Portugal te bieden heeft: zon, smakelijk eten en drinken en het relaxte dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking.

Route: vlak tot glooiend/heuvelachtig over (deels) onverharde paden. Per wandeldag wordt tussen 10 en 15 km afgelegd.

Accommodatie: Hotel Concha in Sao Martinho do Porto is een klein/modern 3-sterren hotel (geopend in 2017), prachtig gelegen op loopafstand (1 minuut) van de baai/het strand. Het hotel beschikt over een gezellige lounge, bar en ontbijtruimte. Het diner vindt plaats in een restaurant in de directe omgeving.

De verzorging is op basis van halfpension (vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8). Op dag 2,6 en 7 kunt u zich opgeven voor een lunch onderweg (ter plaatse te boeken en te betalen).

1

Dag 1

Amsterdam-Lissabon per Transavia. Transfer naar São Martinho do Porto (ca. 85 km).
2

Dag 2

Wandeling over de Praia da Gralha Trail (ca. 10 km/3 uur, 300 m hoogteverschil). Eerst via het oude centrum van São Martinho do Porto richting de oceaan. U volgt de oude lokale visserspaden naar het strand van Gralha met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Aan de andere kant van het strand gaat u omhoog naar het uitzichtspunt van São Martinho do Porto. Vanaf hier is er een schitterend uitzicht op de baai. Op de terugtocht naar São Martinho bezoekt u de vuurtoren.
3

Dag 3

Stadswandeling door Óbidos (ca. 16 km/3 uur, 300 m hoogteverschil). Transfer vanf São Martinho do Porto naar het vestingsstadje Óbidos. U krijgt tijdens de wandeling uitleg van een Nederlandssprekende gids. Na de middag wordt er vanaf Óbidos een route over een 2000 jaar oud Romeins pad gelopen. Via een Romeinse opgraving loopt u langs een meer over de Trilho Romano.
4

Dag 4

Wandeling in de omgeving van Nazaré (ca. 18 km/4 uur, 325 m hoogteverschil). Vanuit Hotel Concha naar Salgado/Nazaré. Via smalle paden daalt u langzaam af tot aan Salgado, waar een meegebrachte lunch genoten wordt. Vanuit Salgado verder door een duingebied naar één van de oudste visigotische kerken van Europa. De kerk is een monument maar helaas in een erg slechte staat. Op de heuvelkam boven Nazaré heeft u een prachtig uitzicht over het strand van Nazaré. U daalt af en via de haven komt u op de boulevard waar de vissersvrouwen hun zongedroogde vis aan de man brengen. Met een kabeltram komt u in Sitio met schitterende panoramische vergezichten, en kunt u de oude kerk bezichtigen. Aan het eind van Sitio is ook de mogelijkheid om de vuurtoren te bezoeken, waarin een klein museum gevestigd is. Daar wordt u uitgelegd waarom hier de hoogste surfgolven ter wereld worden gemeten. Transfer terug naar São Martinho do Porto.
5

Dag 5

Vrije dag. U kunt een wandeling maken langs de baai over houten vlonderpaden. In Salir do Porto kunt u bij de ingang van de baai een kasteelruïne bezoeken. Ook is er de mogelijkheid om een (elektrische) fiets te huren en onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids een fietstocht te maken.
6

Dag 6

Wandeling (ca. 10 km/4 uur, 300 m hoogteverschil). over de pelgrimsroute Caminho de Fatima. U begint de dag met een bezoek aan de Grutas da Moeda, de grotten vlakbij Fátima. Daarna is er een transfer naar Pia do Ourso, een Romeins dorpje. Verder over oude pelgrimspaden naar het bedevaartsoort Fátima, waar Maria drie maal verschenen is aan herderskinderen. Het plein voor de basiliek is enorm en ook als u niet gelovig bent is het een indrukwekkende bezichtiging. Transfer terug naar Sao Martinho do Porto.
7

Dag 7

Wandeling over de Lagune-trail (ca. 15 km/5 uur, 250 m hoogteverschil). Transfer naar de zeilschool aan de lagune van Óbidos. Vanaf hier loopt u om de lagune heen naar de andere kant. De lagune is een natuurgebied dat gevoed wordt door twee kleine riviertjes en de oceaan. Het gebied herbergt veel vogels waaronder de flamingo, die natuurlijk hopelijk gespot wordt! Na de lunch is het nog een paar kilometer naar de plek waar u weer opgepikt wordt om met de boot overgezet te worden naar de zeilschool. Transfer terug naar het hotel.
8

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Lissabon. Lissabon-Amsterdam per Transavia.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Amsterdam-Lissabon per Transavia
Transfers luchthaven-Hotel Concha v.v.
Dagelijkse lokale transfers naar de wandelingen v.v.
7 nachten verblijf in een 1-persoonskamer met b/d/t o.b.v. H/P
Bootovertocht door de Lagune van Obidos
Meelopende Nederlandse wandelgids
NIET INBEGREPEN In te checken bagage € 26,- per enkele reis
Korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 150,-
Hapjes en drankjes onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar