8 dagen
Aantal dagen
6-8 personen
Aantal personen
Portugal
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
vliegticket
Portugal | Wandelen op de Rota Vicentina

Heerlijk wandelen door kurkeikenbossen en langs een wilde kust. Tijdens deze natuur- en wandelvakantie in de Zuidwest Alentejo verblijven wij op een prachtige plek midden tussen imposante kurkeiken en met een fantastisch uitzicht. De wandelingen leiden ons door traditionele gehuchten, langs oude boerderijen, beekjes en een ruige kust. De vele kurk- en steeneiken die je hier vindt steken prachtig af tegen de rode aarde waardoor het landschap vaak Afrikaans aandoet.

Hier vind je het traditionele en vooral rustige leven van de Alentejo. Drukte en stress zijn hier ver te zoeken! Wij volgen paden die van oudsher werden gebruikt door pelgrims, reizigers, vissers en lokale inwoners. Runderen, geiten, schapen kijken ons nieuwsgierig na. Tijdens de wandelingen maak je ook kennis met de eeuwenoude kurkproductie. Een product dat een opmerkelijke comeback als een multifunctioneel en hip designmateriaal maakt.

Sfeervolle accommodatie
De kleinschalige accommodatie waar wij verblijven is heel rustig en landelijk gelegen en heeft een groot terrein met o.a. fruitbomen en kruiden. Het is een heerlijke plek om tot rust te komen, kennis te maken met het traditionele leven in de Alentejo en de ontzettend vriendelijke bevolking.

De Rota Vicentina
De wandelingen zijn onderdeel van het Rota Vicentina project, een in 2012 geopend lange afstandwandelpad in het Zuidwesten van Portugal. Deze trail leidt door het rustige binnenland en langs de ongerepte, ruige kust van de Costa Vicentina.

De wandelingen
Het terrein is glooiend en begroeid met kurk-, steeneiken, eucalyptus en vele kruiden. De kust is ruig en ongerept met wat korte klimmetjes en afdalingen. Sommige stukken langs de kust zijn zwaarder door het mulle zand, andere stukken gaan over kliffen. De hoogteverschillen zijn gering. Als je een dag niet mee wilt wandelen/iets anders wilt gaan doen is dat natuurlijk mogelijk.

Vertrekdata

14/11/2019
gegarandeerd
1

Dag 1

Aankomst op het vliegveld. Met een taxibusje rijden wij naar onze mooie gelegen accommodatie bij Sao Luis.
2

Dag 2

Inloopwandeling ca. 14 km
Na een rustige start wandelen we via landweggetjes en gehuchten naar het dorp Sao Luis waar we na een kop koffie/thee verder lopen naar de kleine landerijen, olijf- en boomgaarden achter het dorp.
3

Dag 3

Kustwandeling Vila Nova de Milfontes – Almograve – Lapas da Pombas 15,5 km
Na een korte transfer naar het kustplaatsje Vila Nova de Milfontes steken we met een boot de rivier de Mira over en volgen de Fishermen’s trail van de Rota Vicentina. We lopen langs stille stranden en een grillige kust naar Almograve met haar 2 prachtige stranden. Het noordelijke strand heeft glooiende duinen, het zuidelijke strand daarentegen imponeert met haar zwarte rotspartijen en steile kliffen. Na een terrasje te hebben gepakt, lopen we verder naar het natuurlijke haventje van Lapas da Pombas. Ons busje brengt ons terug naar de accommodatie
4

Dag 4

Wandeling Troviscais 12 km
Na een korte transfer maken we een mooie rondwandeling door kurkeikenbossen, kleine landerijen, prachtige uitzichten over de rivier de Mira en langs de oevers van de rivier waar we een oesterkwekerij aantreffen. Op deze route zullen we ook veel kruiden vinden zoals rozemarijn, wilde lavendel, laurier. Na afloop genieten we van een goede (wat latere) lunch in het dorpscafé.
5

Dag 5

Vrije dag waarbij u met de lokale bus een bezoek kunt brengen aan het oude stadje Santiago do Cacem gelegen op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Vroeger een belangrijke plaats voor de orde van Santiago. Liefhebbers kunnen echter ook een mooie kanotocht over de rivier de Mira maken, een extra wandeling in de omgeving, lekker ontspannen aan het strand of bij de accommodatie. Wat u wilt!
6

Dag 6

Kustwandeling Ilha do Pessequiero – Vila Nova de Milfontes 18 km (eventueel in te korten)
Na een korte transfer starten wij met deze mooie wandeling langs de ruige kust. We blijven vlak langs zee lopen en komen over stille stranden. We eindigen bij het strand van Farol in Vila Nova de Milfontes waar we bij één van strandtenten lekker bij kunnen komen. Het mulle zand maakt de wandeling wat zwaarder. De bus of een taxi transfer brengt ons terug naar de accommodatie.
7

Dag 7

Kustwandeling Ribeira da Azenha – Vila Nova de Milfontes 17 km
Deze afwisselende rondwandeling leidt ons door kurkeikenbossen, kleine landerijen, prachtige uitzichten over de rivier de Mira en langs de oevers van de rivier zelf waar we vele vogels kunnen spotten. Op deze route zullen we ook veel kruiden vinden zoals rozemarijn, wilde lavendel en laurier. Op de terugweg rijden we langs een werkplaats/winkel waar prachtige dingen worden gemaakt van olijfhout en kurk. We zullen vroeg in de middag terug zijn in de accommodatie. ‘s Avonds gaan we naar een klein, sfeervol restaurant in het dorp voor onze laatste gezamenlijk avondmaaltijd.
8

Dag 8

Na het ontbijt einde programma en met taxibusje terug naar het vliegveld van Lissabon of Faro.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Vlucht Lissabon of Faro v.v.
Taxibusje Lissabon – Sao Luis v.v.
Alle transfers voor de wandelingen
Nederlandse reisbegeleiding
Accommodatie o.b.v. 2-pers.kamer met badkamer
7 x ontbijt
1 x lunch/ 5 x lunchpakketten
1,5 L water per dag
5 x diner
1 stuk handbagage max. 10 kg
NIET INBEGREPEN Drankjes bij de maaltijden
Niet genoemde maaltijden bij inclusief
Eventuele extra activiteiten
Toeslag éénpersoonskamer € 145,-
Ruimbagage 20 kg € 26,- per vlucht/€ 52 retour
Bijdrage reisgarantiefonds  15,-
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt