8 dagen
Aantal dagen
6-8 personen
Aantal personen
Portugal
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
vliegticket
Portugal | Wandelen op de Rota Vicentina

Heerlijk wandelen door kurkeikenbossen en langs een wilde kust. Tijdens deze natuur- en wandelvakantie in de Zuidwest Alentejo verblijven wij op een prachtige plek midden tussen imposante kurkeiken en met een fantastisch uitzicht. De wandelingen leiden ons door traditionele gehuchten, langs oude boerderijen, beekjes en een ruige kust. De vele kurk- en steeneiken die je hier vindt steken prachtig af tegen de rode aarde waardoor het landschap vaak Afrikaans aandoet.

Hier vind je het traditionele en vooral rustige leven van de Alentejo. Drukte en stress zijn hier ver te zoeken! Wij volgen paden die van oudsher werden gebruikt door pelgrims, reizigers, vissers en lokale inwoners. Runderen, geiten, schapen kijken ons nieuwsgierig na. Tijdens de wandelingen maak je ook kennis met de eeuwenoude kurkproductie. Een product dat een opmerkelijke comeback als een multifunctioneel en hip designmateriaal maakt.

Sfeervolle accommodatie
De kleinschalige accommodatie waar wij verblijven is heel rustig en landelijk gelegen en heeft een groot terrein met o.a. fruitbomen en kruiden. Het is een heerlijke plek om tot rust te komen, kennis te maken met het traditionele leven in de Alentejo en de ontzettend vriendelijke bevolking.

De Rota Vicentina
De wandelingen zijn onderdeel van het Rota Vicentina project, een in 2012 geopend lange afstandwandelpad in het Zuidwesten van Portugal. Deze trail leidt door het rustige binnenland en langs de ongerepte, ruige kust van de Costa Vicentina.

De wandelingen
Het terrein is glooiend en begroeid met kurk-, steeneiken, eucalyptus en vele kruiden. De kust is ruig en ongerept met wat korte klimmetjes en afdalingen. Sommige stukken langs de kust zijn zwaarder door het mulle zand, andere stukken gaan over kliffen. De hoogteverschillen zijn gering. Als je een dag niet mee wilt wandelen/iets anders wilt gaan doen is dat natuurlijk mogelijk.

Vertrekdata

16/10/2019
beschikbaar
1

Dag 1

Aankomst op het vliegveld. Met de trein naar het plaatsje Funcheira in de Alentejo. Met een taxibusje rijden wij naar onze mooie gelegen accommodatie bij Sao Luis.
2

Dag 2

Inloopwandeling ca. 10 km
Na een rustige start wandelen we via landweggetjes en gehuchten naar het dorp Sao Luis waar we na een kop koffie/thee verder lopen naar de kleine landerijen, olijf- en boomgaarden achter het dorp.
3

Dag 3

Kustwandeling Vila Nova de Milfontes – Almograve ca. 12 km
Na een korte transfer naar het kustplaatsje Vila Nova de Milfontes steken we met een boot de rivier de Mira over en volgen de Fishermen’s trail van de Rota Vicentina. We lopen langs stille stranden en een grillige kust naar Almograve met haar 2 prachtige stranden. Het noordelijke strand heeft glooiende duinen, het zuidelijke strand daarentegen imponeert met haar zwarte rotspartijen en steile kliffen.
Vanuit Almograve brengt een busje ons terug naar de accommodatie.
4

Dag 4

Sao Luis – Odemira 22km
Een lange maar zeer mooie wandeling leidt ons over landweggetjes, door kurkeikenbossen en langs oude boerderijen en beekjes. Onderweg komen we langs de prachtige rotspoelen van Pego das Pias. Een klein riviertje heeft hier een enorme rotspartij in tweeën gedeeld waardoor een mooie waterpartij is ontstaan waar u heerlijk kunt zwemmen. Aan het eind van de wandeling komen we aan in het stadje Odemira gelegen aan de gelijknamige rivier de Mira. Op één van de terrasjes kunnen we bijkomen van de wandeling, liefhebbers kunnen hier genieten van de goede Portugese zoetigheden. We reizen met de bus of met een taxibusje terug naar onze accommodatie.
5

Dag 5

Vrije dag waarbij de liefhebbers bijvoorbeeld een tochtje over de rivier de Mira kunnen maken, een dag aan het strand kunnen doorbrengen of in de omgeving van de accommodatie kunnen blijven. Wat u wilt!
In de avond hebben wij een kleine kaas- en wijnproeverij van lokale producten.
6

Dag 6

Kustwandeling Ilha do Pessequiero – Vila Nova de Milfontes 18 km (eventueel in te korten)
Na een korte transfer starten wij met deze mooie wandeling langs de ruige kust. We blijven vlak langs zee lopen en komen over stille stranden. We eindigen bij het strand van Farol in Vila Nova de Milfontes waar we bij één van strandtenten lekker bij kunnen komen. Het mulle zand maakt de wandeling wat zwaarder. De bus of een taxi transfer brengt ons terug naar de accommodatie.
7

Dag 7

Wandeling Troviscais 11.5 km
Deze afwisselende rondwandeling leidt ons door kurkeikenbossen, kleine landerijen, prachtige uitzichten over de rivier de Mira en langs de oevers van de rivier zelf waar we vele vogels kunnen spotten. Op deze route zullen we ook veel kruiden vinden zoals rozemarijn, wilde lavendel en laurier. Op de terugweg rijden we langs een werkplaats/winkel waar prachtige dingen worden gemaakt van olijfhout en kurk. We zullen vroeg in de middag terug zijn in de accommodatie. ‘s Avonds gaan we naar een klein, sfeervol restaurant in het dorp voor onze laatste gezamenlijk avondmaaltijd.
8

Dag 8

Na het ontbijt einde programma en met taxibusje en trein terug naar het vliegveld van Lissabon of Faro.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN

Vlucht Lissabon of Faro v.v.
Trein naar Funcheira v.v.
Taxi naar Sao Luis v.v.
Nederlandse reisbegeleiding
Accommodatie o.b.v. 2-pers.kamer met badkamer
7 x ontbijt
5 lunchpakketten/picknicks
1,5 L water per dag/fruit
5 x diner
kleine kaas en wijnproeverij
1 stuk handbagage max. 10 kg

NIET INBEGREPEN Drankjes bij de maaltijden
Niet genoemde maaltijden bij inclusief
Eventuele extra activiteiten
Toeslag éénpersoonskamer € 145,-
Ruimbagage 20 kg € 26,- per vlucht/€ 52 retour
bijdrage reisgarantiefonds  15,-
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt
24-03-2019 + 09-05-2019 + 01-10-2019
Volgeboekt