9 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Rusland
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Rusland | Rondreis door de Oeral

Bent u een echte liefhebber van cultuur en geschiedenis en op zoek naar een bijzondere reiservaring? Dan is deze reis in Tatarstan iets voor u! Het uitgestrekte Rusland kent een aantal opmerkelijke en nog relatief onbekende plaatsen met een rijke en interessante geschiedenis. Zo bezoeken wij tijdens deze reis o.a. Kazan, de bijzondere hoofdstad van de deelrepubliek Tatarstan en Jekaterinaburg, de historische hoofdstad van de Oeral.

Andere plaatsen die wij bezoeken zijn onder meer de ijsgrotten van Kungur, het Gulagkamp Perm-36, en ook de herdenkingsplaats waar de tsarenfamilie Romanov is vermoord in Jekaterinaburg.
Kortom, dit is een bijzondere bestemming voor mensen die meer uit hun reis willen halen.

De deelrepubliek Tatarstan is één van de rijkste regio’s van Rusland en de hoofdstad Kazan staat dan ook aan de top als het gaat om levenscomfort. We bezoeken in Kazan o.a. het Kremlin van Kazan dat sinds 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Binnen de vesting bevindt zich o.a. de gigantische Qol-Sarif moskee, voor lange tijd de grootste van Rusland.

De reis leidt ons verder naar de stad Kungur in de regio Perm, bekend om zijn unieke ijsgrotten. Hoewel men in de Oeral overal grotten kan vinden, zijn er geen zo mooi en bekend als de ijsgrotten van Kungur. Geologen dateren de grotten op 10.000 -12.000 jaar geleden. De ijsgrotten bestaan uit ongeveer 100 aparte grotten en 60 ondergrondse meren die door 6 kilometer lange gangen verenigd worden. In de grotten vindt men unieke ijsstructuren in de wanden, afgewisseld door ijsstalagmieten en stalactieten van meer dan twee meter.

De laatste dagen van deze reis brengen wij door in de historische hoofdstad van de Oeral, Jekaterinaburg, in het jaar 1723 door Peter de Grote gesticht. De stad ligt op de geografische grens van Azië en Europa en in de 20e eeuw is het tot één van de grootste en belangrijkste financiële, industriële en culturele centra van Rusland uitgegroeid.

Tijdens een stadstour zien we veel belangrijke monumenten van de Russische geschiedenis waaronder de kathedraal van Christus de Verlosser, die gebouwd is ter nagedachtenis aan de moord op de laatste tsaar Nikolaas II op de plaats waar hij met zijn familie door de Bolsjewieken in 1918 is geëxecuteerd. De oud-president van Rusland “Boris Jeltsin” komt ook uit Jekaterinaburg en een bezoek aan het museum dat aan hem is gewijd kan dan ook niet worden overgeslagen.

Accommodaties
Kazan: 
Hotel Ibis Centre ***Het Ibis hotel is perfect gelegen in het centrum van Kazan en op 3 minuten lopen van de winkelstraat Baumanskaya.
Faciliteiten: Hotel Ibis biedt de reiziger internationaal hoogstaand comfort. In het hotel zijn onder andere een lobby bar, waar 24/7 drankjes alsmede snacks geserveerd worden. Het restaurant “La Table” serveert gerechten van de hoogste kwaliteit in een originele atmosfeer. Gratis kunt u gebruik maken van de twee computers in de lobby of het WiFi netwerk.
Kamers: De modern ingerichte kamers beschikken over een flat screen TV (met satelliet ontvangst), draadloos internet bereik, telefoon, airconditioning, douche en toilet. Hotel Ibis biedt ook kamers voor mindervaliden personen. Het hotel biedt consistente kwaliteit accommodatie en service. Daarnaast is het Ibis bekend door de milieuvriendelijkheid en hierdoor erkend door de ISO.

Perm: Hotel Amaks Premier*** Het hotel Amaks Premier ligt nabij de oevers van de Kama en op wandelafstand van de meeste bezienswaardigheden. Het Kunstmuseum ligt bijvoorbeeld tegenover het hotel en het bekende Opera en Balletgebouw is op 10 minuten lopen van het hotel.
Faciliteiten: Het hotel beschikt over een gezellige bar, een buitenbar met terras, een restaurant met zowel een internationale als nationale menukaart, een spa / saunacomplex, bowlingbaan, stomerij en gratis WiFi internet.
Kamers: De kamers zijn ruim en modern ingericht en hebben alle de benodigde voorzieningen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, satelliet televisie, gratis WiFi, minibar en de badkamers zijn voorzien van een douche/bad en toilet.

Jekaterinaburg: Hotel Marins Park  *** Het hotel Marins Park is centraal gelegen in een levendige buurt van Jekaterinaburg en tegenover het treinstation.
Faciliteiten: Het hotel beschikt over een gezellige bar, een buitenbar met terras, een restaurant met zowel een internationale als nationale menukaart, een spa / saunacomplex, stomerij en gratis WiFi internet.
Kamers:De kamers zijn ruim en modern ingericht en hebben alle de benodigde voorzieningen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, satelliet televisie, gratis WiFi, minibar en de badkamers zijn voorzien een bad/douche en toilet.  

Vertrekdata

28/05/2022
beschikbaar
13/06/2022
beschikbaar
29/07/2022
beschikbaar
1

Dag 1

Kazan – Vertrek vanaf Amsterdam via Moskou naar Kazan. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel en check in. In de avond diner.
2

Dag 2

Kazan: Kazan is de hoofdstad van de deelrepubliek Tatarstan. De laatste jaren heeft de federale regering veel geïnvesteerd in de stad ter viering van het 1000-jarig bestaan. Het resultaat is een unieke niet-Russische aanvoelende stad. De deelrepubliek Tatarstan is één van de rijkste regio’s van Rusland en Kazan staat dan ook aan de top als het gaat om levenscomfort. Onze stadstour neemt ons mee naar de Kremlevskaya straat, de meest indrukwekkende straat van Kazan met tal van prachtige herenhuizen. Verder naar het Vrijheidsplein welke omringd wordt door diverse overheidsgebouwen en het theater. Het hart van de stad wordt gevormd door het Kremlin. Het Kremlin van Kazan staat sinds 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Binnen de vesting bevindt zich o.a. de gigantische Qol-Sarif moskee, voor lange tijd de grootste van Rusland. Verder bezoeken we binnen de muren van het Kremlin ook de Wederopstandingkathedraal met de leunende Soyembikatoren. Dankzij de ligging van het Kremlin hebben we een panoramisch zicht op de Wolga en Kazanka rivieren. Kazan is, naast dat het zichzelf de derde hoofdstad van Rusland noemt, ook een sportstad. De talloze imposante sportcomplexen zijn de trots van de bewoners, die in 2018 mede de FIFA-Worldcup hosten. We vervolgen onze stadstour en komen langs de Keizerlijke Kazan Universiteit, gehuisvest in een groot herenhuis uit de 18e eeuw. Tegen het einde van de 19e eeuw vormde Kazan al een groot centrum van kunst. Na de lunch bezoeken we dan ook het Museum van Schone Kunst, waar we een indrukwekkende collectie beeldhouwkunst, kunstnijverheid en schilderkunst zien. Tot de collectie behoren o.a. werken van Repin, de Nederlandse meester Pieter Bruegel de Oude alsook Lucas van Leyden, die wordt gerekend tot een van de grootste graveurs uit de geschiedenis. Na ons bezoek vrije tijd in Kazan. De autovrije Baumanskaya winkelstraat is de uitgekozen plaats om de sfeer van de stad op te snuiven. Overnachting in Kazan.
3

Dag 3

Kazan – Perm: Op zo’n 32 km van Kazan, diep verscholen in de bossen ligt Raifa mannenklooster. Het 16e eeuwse klooster is idyllisch gelegen aan het gelijknamige meer. De klokkentoren met gouden kruisen en een hemelsblauwe koepel stralen spiritualiteit, stilte en schoonheid uit en vormen een prachtig ensemble met de gekantelde kloostermuren van wit steen. Na de lunch volgt de transfer naar het treinstation waar u op de nachttrein richting Perm stapt. Overnachting aan boord van de trein.
4

Dag 4

Perm: Na aankomst transfer naar het hotel waar een ontbijtbuffet voor ons zal klaarstaan.
Perm is de hoofdstad van de regio Permskiy Krai en daarmee een van de meest oostelijke steden op het Europese continent. Perm vormt het culturele hart van de Oeral.
De stad is gunstig gelegen op de kruising van de spoorlijn van Europa naar Azië en de rivier de Kama, die een belangrijke noord-zuidverbinding over water vormt.
De bevolking van Perm bestaat uit vele etnische groepen. Terwijl we een wandeling maken door de enorme centrale bazaar van Perm kan men gemakkelijk de Europese Russen onderscheiden van o.a. de Komi, Georgiërs, Armeniërs en Tataren. De diversiteit uit zich ook in de religieuze bouwwerken die we zullen zien, zoals de Russisch-orthodoxe kerk, een moskee, een synagoge alsmede een aantal katholieke kerken. Ondanks zijn multiculturele karakter is Perm “Russische tot op het bot”. Brede lanen, grote pleinen en parken, vele standbeelden, dominante Sovjet architectuur, talloze kleine kiosken, grote theaters en trolleybussen. Ver weg van de grote invloedrijke steden Moskou en Sint-Petersburg is Perm is een ontspannen plek. We wandelen door de Sibirskaya Straat, voordien het officiële begin van “Sibirsky Trakt”, de weg naar Siberië. In de straat vinden we veel historische opjecten zoals het hotel waar Rusland’s laatste Tsaar Mikhail Romanov de laatste dagen van zijn leven sleet, het geroemde Academische Perm Opera & Ballet Theater “Chaikovsky”, het provinciale KGB hoofdkwartier, de voormalige residentie van wereldberoemde impressario Diaghilev, de pedagogische universiteit alsook het “Theater van jonge toeschouwers”.
Na de lunch bezoeken we het Museum van Houten Sculpturen, ondergebracht in de toren van de voormalige Preobrazhehsky kathedraal. De unieke religieuze houten sculpturen, waarvan sommige dateren uit de 14e eeuw, werden hier verzameld als gevolg van expedities naar de noordelijke gebieden in de jaren 20.
Dankzij de vele theaters en opera’s mag Perm zich op gelijk niveau plaatsen met Moskou of Sint-Petersburg. Het Perm Opera en Ballettheater behoort tot de meest vooraanstaande van Rusland. In de avond nodigt Sovjet Reizen u uit voor een voorstelling. Afhankelijk van het speelschema is dit opera of ballet. Overnachting in Perm.
5

Dag 5

Perm – Kungur – Perm: Vandaag rijden we naar Kungur, de derde stad in de regio Perm. Onderweg een stop bij het Belaya Gora Klooster. Binnen de orthodoxe gemeenschap is het klooster bekend om zijn strikte regels. Zelfs van verre werden monniken die morele waarden hadden overschreden naar Belaya Gora gestuurd om daar te beteren. Vanaf de heuvel waarop het klooster zich bevindt, heeft u een 360-graden uitzicht over uitgestrekt bebost niemandsland.
Verder naar Kungur, bekend om zijn unieke ijsgrotten. Hoewel men in de Oeral overal grotten vinden kan, zijn er geen zo mooi en bekend als die in de ijsgrotten van Kungur. Geologen schatten de leeftijd van de grotten op 10-12 duizend jaar. De ijsgrotten bestaan uit ongeveer 100 aparte grotten en 60 ondergrondse meren die door 6 kilometer lange gangen verenigd worden. In de grotten vindt men unieke ijsstructuren in de wanden, afgewisseld door ijsstalagmieten en stalactieten van meer dan twee meter. Overnachting in Perm.
6

Dag 6

Perm – Kutchino – Perm: Vroeg vertrek naar Kutchino, een gehuchtje ten noorden van Perm. Hier was het wreedst denkbare Sovjet gevangeniskamp, “reformatie” kamp “PERM-36”. Gebouwd onder het bewind van dictator Jozef Stalin in 1946 en diende aanvankelijk als een hout-productiekamp. Echter, in 1972 werd het kamp door de overheid omgezet tot de belangrijkste plaats voor gevangenen die veroordeeld waren voor politieke misdaden. Het kamp, dat in veel opzichten lijkt op een Nazikamp, onderscheidde zich van de meeste andere kampen in de voormalige Sovjet Unie vanwege zijn extreem strenge regime. Alleen de meest ‘gevaarlijke’ andersdenkenden werden in “Perm-36” vastgehouden. De minimale straf voor mensen die veroordeeld werden tot Perm-36 was 10 jaar; daarmee behoorde Perm-36 tot de beruchtste kampen van de GULAG-archipel. Perm-36 was door zijn sluiting in 1987 één van de laatst gesloten kampen in de Sovjet Unie. Vandaag de dag is het het enige kamp van zijn soort dat bewaard is gebleven, andere kampen werden zorgvuldig vernietigd vlak voor de val van het communistische regime. Het gebied en de faciliteiten van het kamp worden nu beheerd door het Museum van Politieke Repressie. Het museum functioneert als een levende herdenking van communistische gruweldaden. Alle unieke gebouwen in het kamp zoals leefhutten, cellen, de strafcel, de gevangenis en de restanten van de omheining zijn allen bewaard gebleven. In Perm-36 zult u een goed en compleet beeld krijgen van de geschiedenis van het kamp en het dagelijkse leven van de gevangenen in het kamp. In het museum vindt u een expositie “strikte regime sector” met veel materiaal waaronder foto’s en brieven. In de middag vertrekken we per trein naar Jekaterinaburg, een rit van zo’n 5,5 uur door de toendra van Rusland. In de loop van de avond aankomst en transfer naar ons hotel. Diner in het hotel. Overnachting in Jekaterinaburg.
7

Dag 7

Jekaterinaburg: De historische hoofdstad Jekaterinaburg is in het jaar 1723 door Peter de Grote gesticht. De stad is de hoofdstad van de Oeral en ligt op de geografische grens van Azië en Europa. In de 20e eeuw is de stad tot één van de grootste en belangrijkste financiële, industriële en culturele centra van Rusland uitgegroeid. Na het ontbijt maken we een stadstour en zien we één van de belangrijkste monumenten voor de Russische geschiedenis waaronder de Christus de Verlosser kathedraal, die gebouwd is ter nagedachtenis aan de moord op de laatste tsaar Nikolaas II op de plaats waar hij met zijn familie door de Bolsjewieken in 1918 is geëxecuteerd. In de middag rijden we door de Oeral bossen naar Ganina Yama, dat vandaag de dag gezien wordt als heilige plaats. Hier werden na de moord de lichamen van de tsarenfamilie verborgen om pas 61 jaar later ontdekt te worden. Het park bestaat uit een ensemble van kleine houten kapelletjes om de laatste tsaar en zijn familie te eren.
Overnachting in Jekaterinaburg.
8

Dag 8

Jekaterinaburg: Het onlangs geopende Boris Jeltsin museum geeft een inkijk in de politieke carrière van ‘s lands eerste president die Rusland van 1991 tot 1999 leidde. Het museum herschept Jeltsin’s kantoor in het Kremlin en we zien de originele meubels en rij van telefoons. In een vitrine ligt het beroemde koffertje, waarin de knop zat voor het gebruik van kernwapens. De expositie die we hier zien heeft tot doel de bezoekers onder te dompelen in de sfeer van de jaren 90 met o.a. een mock-up van een lege supermarkt. De dochter van Jeltsin, nauw betrokken bij het opzetten van het museum, zei dat de expositie een realistisch beeld probeert te scheppen waarbij de constitutionele maar ook economische crisissen alsmede de oorlog in Tsjetsjenië niet onder stoelen of banken geschoven worden.
Vervolgens bezoeken we het Oeral Geologisch Museum. Tegenwoordig is het niet alleen een museum met gesteente, maar ook een cultureel centrum en betrokken bij het uitvoeren van wetenschappelijke en educatieve projecten. Het belangrijkste doel van het museum is accumulatie, onderzoek en systematisering van gesteente uit de Oeral. Er zijn meer dan 40.000 tentoongestelde voorwerpen als gevolg van de minerale rijkdom en geologie van de Oeral. De expositie van het museum wordt onderverdeeld in kristallografie, mineralogie, algemene en historische geologie. Overnachting in Jekaterinaburg.
9

Dag 9

Jekaterinaburg: Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht huiswaarts.
INBEGREPEN Retourvlucht vanaf Amsterdam met Aeroflot of gelijkwaardige IATA-Luchtvaartmaatschappij.
Nederlandssprekende ervaren reisleider en lokale gids
Overnachtingen in 3-sterren middenklasse hotels*** o.b.v.logies/ontbijt
Alle lunches en diners
Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
Alle vervoer ter plaatse met airco
Treinreis per comfortabele nachttrein tussen Kazan en Perm in een 2e klas couchette
Treinreis per comfortabele dagtrein tussen Perm en Jekaterinaburg in een 2e klas couchette
Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
Opera of balletvoorstelling in Perm
Luchthavenbelastingen en toeslagen
NIET INBEGREPEN Visumverzorging Rusland € 140 p.p. (inclusief uitnodigingsbrief)
Upgrade 1e klas couchette nachttrein Kazan – Perm € 145,- p.p.
Korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking)  € 400,-
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt