8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Slovenië
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen)
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Slovenië | Fietsvakantie van de Alpen naar de Adriatische Zee

Dit is een reis die tot de verbeelding spreekt vanwege van de prachtige bergwereld van de Sloveense Alpen samen met de azuurblauwe Adriatische Zee. Daarbij komt dat u fietst van de bergen naar de zee en dus overwegend in dalende lijn! Dat wordt een weekje met volle teugen genieten en zonder al te grote inspanningen.

We starten in Ljubljana, hoofd­stad van de nog jonge Republiek Slovenië. Het is een aangename stad waar u kunt wandelen tot bij het oude fort of genieten van een terrasje langs de rivier. Tijdens de eerste fietsdag zien we de resten van het hoogste spoorwegviaduct van de wereld en rijden we op het Karsthoogplateau waar de wijn­ranken groeien.

Een topper is het bezoek aan de grotten van Postojna, indrukwek­kend! Dan volgt een afdaling naar Stanjel waar we de streekge­rechten en de lokale wijn leren kennen. Het reisprogramma blijft vol variatie met een wande­ling door de botanische tuin van Sezana en een bezoek aan een paardenfokkerij van de Spaanse Rijschool in Wenen.

We hebben nu de bergen achter ons en fiet­sen over een vlak parcours naar Trieste, een oude Italiaanse han­delsstad waar zoveel geschiedenis werd geschreven. Nu hebben we de stranden langs de Adriatische Zee bereikt waar de mensen en ook wij genieten van het leven.

Vanuit Piran kunt u of met een transfer (zeker bij eigen fiets) of per bus/trein terug naar Ljubljana. Eventueel kunt u ook met een uitdagende rit naar de luchthaven van Venetië fietsen en met een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam vliegen.

  • bus/trein Piran – Ljubljana: ca. € 15
  • transfer Piran – Ljubljana: € 115 p/p (+ € 5 p/p luchthaven)
  • transfer Piran – Triëste € 45 p/p (+ € 30 luchthaven)

Onderstaande prijs is per persoon o.b.v. 2 personen.

Basisprijs Datum Regime
€ 715 25/03/2023 – 06/05/2023 Ontbijt
€ 755 07/05/2023 – 15/09/2023 Ontbijt
€ 715 16/09/2023 – 14/10/2023 Ontbijt

Mocht u deze reis alleen willen boeken neem dan contact met ons op!

Op het moment dat u deze reis heeft geboekt, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om deze reis verder met u te bespreken.

Wij kunnen vanzelfsprekend uw vlucht naar Slovenië met Transavia verzorgen.

Mocht u vragen hebben over deze reis dan kunt u ons bereiken op 020-7511340

1

Dag 1

aankomst Ljubljana
2

Dag 2

Ljubljana – Vrhnika (38/56 km)
Deze route is een rustige om te beginnen en loopt door de palude Ljubljansko Barje, een moeras gebied met een rijke flora en fauna. In de zomermaanden kan u een verfrissende duik in het karstmeer van Podpec maken. Een leuke onderbreking is een bezoek aan het Technisch Museum in Bistra, dat is ondergebracht in een ex-klooster. Het museum heeft een rijke collectie landbouwwerktuigen, textielmachines, verschillende auto’s uit het bezit van Tito en ambachtelijk houten voorwerpen. Er is een mooi park met vijver en een route door het bos. Het einde van de rit is Vrhnika, dat op de linkeroever van de Ljubljanica ligt.

Hoogteverschillen: + 260m. – 268m

3

Dag 3

Vrhnika – Postojna (32/44 km)
Vandaag fietst u over een heuvelachtige route over rustige land- en boswegen met af en toe een pittige klim, maar daarna blijft de route vrijwel op hoogte op de hoogvlakte van Carso, bekend vanwege zijn ondergrondse netwerk van grotten en riviertjes, die eerst bovengronds stromen, ondergronds verdwijnen en kilometers verderop weer tevoorschijn komen. Vandaag ontdekt u de schoonheid van het Sloveense platteland, ver weg van de toeristische routes.  U fietst over de Napoleonroute en die met zijn vele lindebomen de langste bomenlaan van Europa is. De route gaat langs de berg Slivnica en het meer van Planina. Een leuke stop voor een picknicklunch is het natuurreservaat Rakov Škocjan, waar de rivier de Rak een prachtige kloof heeft uitgesleten en één van de meest ongelooflijke natuurgebieden met bijzonders landschapsformaties, waaronder twee natuurlijke bruggen.

Hoogteverschillen: +595m – 350m

4

Dag 4

Postojna – Stanjel (40 km)
In de ochtend kunt u de bekende grotten van Postojna bezoeken, die uit een netwerk van 21 km opeenvolgende grotten en galerijen bestaan. De fietstocht van vandaag is niet te zwaar en bestaat uit een lange afdalingen gevolgd door een paar klimmetjes. De overnachting is in het schilderachtige Štanjel, dat vooral bekend staat om zijn oude centrum met Romaanse en Gotische huizen en kleine straten die op pleinen met monumentale putten eindigen. U kunt eventueel ook even omrijden om het Predjama kasteel te bezoeken, dat ooit in het bezit was van de laatste ridder van Slovenië. Het is gebouwd op een 123 meter hoge klif en voor die tijd een onneembare vesting.

Hoogteverschillen: + 635m -1010m  

5

Dag 5

Stanjel – Divaca (42 km)

Vandaag gaat u vooral fietsen over vlakke stukken. Een leuke stop onderweg is de botanische tuin van Sežana met haar vele boom- en struikgewassen en meer dan 100 exotische potplanten. Er is ook een palmarium, herbarium en de geo- en archeologische collectie te bekijken. Lipizza staat bekend vanwege de paardenfokkerij. Deze licht grijze raspaarden worden geprezen in heel de wereld en hebben vooral bekendheid gekregen door de Spaanse ruiterschool in Wenen.

Hoogteverschillen: +690m- 415m

6

Dag 6

Divaca – Ankaran (42 km)
In het begin fiets u een stukje over een heuvelachtig pad en dan volgt een lange afdaling. U kunt onderweg de Ŝkocjan grotten bezoeken, die minder bezocht maar niet minder interessant zijn dan de grotten van Postojna. Zij staan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Eventueel kunt u ook een langere route nemen om Italiaanse stad Trieste bezoeken. Deze havenstad is vol sfeer en er is het één en ander te bezoeken. Eens maakte de stad deel uit van Slovenië. Drink een lekkere cappuccino op één van de vele terrasjes. Verder langs de kust fietsend eindigt de route in Muggia waar u lekker kunt relaxen op het strand.

Hoogteverschillen: +322m -750m

7

Dag 7

Ankaran – Piran (34 km)
Vandaag fietst u een gemakkelijke route langs de kust over een bijzonder fietspad, u fiets over een oude spoorlijn. U heeft mooi uitzicht op de Sloveense kust en u kunt een koffiepauze inlassen in Portorož. De reis eindigt in de kleine Venetiaanse havenstad Piran. De stad heeft een mooie Venetiaanse architectuur. U kunt eventueel 11 km verder fietsen om de zoutpannen van Seca te bezoeken

Hoogteverschillen: +390m.- 390m

8

Dag 8

Vertrek Piran
Vandaag eindigt deze tocht door Slovenie. Het is mogelijk om nog een extra nacht te boeken om heerlijk bij te komen en van de zee te genieten.
INBEGREPEN 2 persoonskamer met douche/bad en wc
bagagetransport tot Piran
toeristenbelasting
Nederlandstalige wegbeschrijving + kaart
roadbookdrager
NIET INBEGREPEN heen- en terugreis
bus/trein Piran – Ljubljana: ca. € 15
bustransfer Piran – Ljubljana € 65 p/p (+ € 10 luchthaven)
huurfiets / e-bike
extra nacht Piran K&O/HP op aanvraag
extra nacht Ljubljana K&O/HP op aanvraag
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar