8 dagen
Aantal dagen
8-16 personen
Aantal personen
Slovenië
Bestemming
2-persoonskamer, éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Slovenië | Wandelen door een bijzonder landschap

Tijdens deze reis maakt u op een unieke manier kennis met dit kleine maar o zo mooie land. We starten in de bruisende, oude stad Ljubljana en reizen verder naar de Soča vallei, die naar ons idee tot de allermooiste regio’s van Slovenië behoort. Dwars door een prachtig groen landschap kronkelt de Soča rivier. De magnifieke Julische Alpen tekenen zich af tegen de achtergrond en zorgen voor fotogenieke plaatjes. Wij bezoeken kleine dorpen en mooie oude steden. Wij proeven de voortreffelijke Sloveense wijnen en genieten van de goede Sloveense keuken.

Al wandelend en reizend door het landschap met haar groene heuvels en indrukwekkende bergen ervaren wij de eigenheid die het land tot zo’n bijzondere bestemming maakt. Tijdens deze reis bezoekt u kleine dorpen en mooie oude steden. Daarnaast heeft Slovenië ook nog een mooi stukje Adriatische kust en een aantal zeer interessante wijngebieden. Behalve de prachtige natuur vind je verspreid over het hele land mooie oude steden en authentieke dorpen. Slovenë is een ideaal land voor de natuurliefhebber maar zeker ook voor de levensgenieter!

Sloveense wijnen
Slovenië produceert heerlijke kwaliteitswijnen. Een groot aantal wijnproducenten brengt eerlijke wijnen op de markt die ambachtelijk zijn geproduceerd zonder cosmetische opsmuk. Authenticiteit en jarenlange traditie vormen de basis. Slovenië staat mede door haar wijnen maar ook door de nadruk op ambachtelijk bereide producten zoals onder meer olijfolie en kaas, op een hoge plaats bij de Slow Food beweging.

Accommodatie
U verblijft tijdens deze reis 1 nacht in het mooie Ljubljana. De andere dagen verblijft u in een comfortabel hotel dat is gevestigd in een historisch gebouw in het centrum van het eeuwenoude plaatsje Tolmin dat gelegen is in de prachtige Soča vallei. Een geweldige locatie voor het ontdekken van de vallei met haar prachtige natuur! Het ligt in het zuidelijke deel van de Julische Alpen en historische plaatsen. Het hotel is op loopafstand van de river de Soča waar u verschillende watersporten kunt beoefenen en ook kunt zwemmen, hoewel het water flink koud kan zijn!

Vertrekdata

27/04/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1395.00
14/07/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1475
17/09/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1395.00
1

Dag 1

Aankomst Ljubljana.
Afhankelijk van de aankomsttijd maken we een wandeling door het oude stadsdeel van Ljubljana. De gids zal u de geschiedenis van deze mooie stad vertellen. De middag kunt u vrij besteden en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan één van de vele mooie musea. ’s Avonds gebruiken we gezamenlijk een traditioneel Sloveens diner in een restaurant. Indien we laat aankomen, zullen we de stadswandeling op dag 2 of dag 8 doen
2

Dag 2

Soča Vallei
Na het ontbijt rijden we in een kleine 2 uur naar het pittoreske dorpje Most na Soči en wandelen van daaruit naar het eeuwenoude plaatsje Tolmin, gelegen in de prachtige groene Soča vallei. We verblijven hier in een comfortabel hotel in het oude centrum. Onze wandeling voert ons langs de groene oever van het meer en we genieten van prachtige uitzichten. We eten ’s avonds in een goed, plaatselijk restaurant.
Wandeling ca. 13 km – ca. 4 uur, +/- 460 m.
3

Dag 3

Tolmin kloof 
Vandaag wandelen we vanuit het hotel door een schilderachtige omgeving en komen langs de verborgen Beri waterval. We wandelen verder door de indrukwekkende Tolmin kloof. Een prachtige wandeling langs grotten, watervallen en uitzichtpunten. De prachtige vegetatie geeft het een sprookjesachtige sfeer! Bij de juiste weersomstandigheden is het water dat door de kloof loopt puur turquoise van kleur. Wandeling ca. 11 km, ca. 4 uur, – 300 m. We laten de speciale sfeer van de kloof op ons inwerken voordat een prachtige rit ons bij de herdenkingskerk van Javorca brengt, hoog gelegen in de bergen. De kerk is gebouwd ter herinnering aan de gevallen soldaten van het Oostenrijsks-Hongaarse Monarchie bij de strijd aan het Sočafront (oftewel Isonzofront) tussen 1915 en 1917. Alle namen van de 2564 gevallen soldaten zijn in massieve eikenhouten panelen gebrand. Het is een speciaal monument voor de eerste Wereldoorlog. Na dit bezoek maken we een wandeling naar de bron van het turqoiuse Tolminka rivier. Onderweg kunnen we als we geluk hebben nog een kaasboer bezoeken (afhankelijk van het tijdstip en weersomstandigheden). In de middag kunnen de liefhebbers verschillende watersportactiviteiten op de rivier de Soča ondernemen. In de avond hebben we een diner in een sfeervol restaurant.
4

Dag 4

Triglav Nationaal Park
Na het ontbijt rijden we naar het indrukwekkende Triglav Nationaal Park. Het nationale park is vernoemd naar de hoogste berg in Slovenië, de Mount Triglav met een hoogte van 2.864 meter. Het nationale park ligt in het Sloveense alpengebied, de Julische Alpen en is adembenemend mooi. We wandelen omhoog naar de Vršič-pas, de hoogste bergpas van Slovenië. De pas is gelegen in de oostelijke Julische Alpen. We genieten hier van een prachtig uitzicht op de bergen.
Wandeling ca, 11 km, ca. 4,5 uur, +/- 300 m. Als we willen kunnen we de wandeling verlengen. Later worden we opgehaald en met de bus naar ons hotel gebracht. Onderweg brengen wij een bezoek aan de mooie waterval van Kozjak en genieten we van het diner
5

Dag 5

Water avontuur op Soča & bezoek aan de Brda wijn regio.
De Soča vallei staat bekend als één van de beste watersportgebieden van Slovenië en wordt ook wel het”outdoorparadijs van Europa” genoemd. Je kunt hier raften, kanoën, kayakken, suppen en meer. Een mooie ervaring om deze prachtige vallei vanaf het water te ervaren. In de middag bezoeken we een typisch Sloveense wijnproducent die kwaliteitswijnen produceert in Brda, één van de beste Sloveense wijnregio’s dat ook ”Sloveens Toscane” genoemd wordt. Natuurlijk hebben wij hier een wijnproeverij.
6

Dag 6

Alpe Adria Trail – Kolovrat
Na het ontbijt wandelen we over het laatste deel van de lange afstandwandelroute de Alpe Adria Trail, voor de grens met Italië. Dit is een prachtig gedeelte! Na een gematigde klim worden we beloond met een indrukwekkend uitzicht op de toppen van de Julische Alpen en de stad Tolmin en waar we een openlucht museum van de eerste wereldoorlog bezoeken waar we door de loopgraven lopen. Om een echte Italiaanse ‘cappuccino’ te drinken moeten we de grens over en afdalen naar de eerste berghut. Daarna bezoeken we nog Italiaans middeleeuws stadje Cividale del Friuli. Na een gematigde klim worden we beloond met een indrukwekkend uitzicht op de toppen van de Julische Alpen en de stad Tolmin. Om een echte Italiaanse ‘cappuccino’ te drinken moeten we de grens over en afdalen naar de eerste berghut
Wandeling 8 km, ca. 4 uur, + 670 m.
7

Dag 7

Lake Bled – de Alpine parel
Na het ontbijt beginnen we de dag met een mooie treinrit vanuit typische oude Habsburgse treinstation richting Oostenrijkse grens. Onderweg genieten we van het prachtige natuur, rivieren, tunnels en weiden. Onze wandeling begint in Blejska Dobrava. We volgen de bergrivier Radovna langs steil oprijzende kliffen naar de sprookjesachtige Vintgar kloof met zijn turquoise kleurige water. Aan de rand van het bos gaat het verder naar de stad Bled aan het gelijknamige meer. Daar hebben we de mogelijkheid om het kasteel of het eiland van Bled te bezoeken (optioneel), te zwemmen of te ontspannen aan de oevers van het meer voordat we teruggaan naar Tolmin.
Wandeling 12 km, ca. 4 uur, +/- 190 m
8

Dag 8

Vertrek
Na het ontbijt kunnen liefhebbers samen met een lokale gids nog een wandeling in de omgeving maken. U kunt natuurlijk ook een rustige ochtend hebben en nagenieten van de afgelopen dagen. Vanuit hotel kunt u ook wandeling maken naar ”Sotočje” waar rivier tolminka in de Soča rivier stroomt. Een mooie plek waar een een klein strandje aan de 2 rivieren gelegen is, hier kunt u nog even ontspannen en genieten. In het begin van de middag rijden wij naar Ljubljana en vliegen daarvandaan terug naar Nederland. Afhankelijk van de vertrektijd bestaat de mogelijkheid om nog een wandeling door Ljubljana te maken.
INBEGREPEN Retourvlucht Amsterdam – Ljubljana of Amsterdam – Venetië (Transavia)
Verblijf in kamer met eigen douche/toilet o.b.v. H/P (ontbijt en avondmaaltijd)
Nederlandssprekende chauffeur/Reisleider
Entree Vintgarkloof
Wijnproeverij Brda
Duits/Engelssprekende reisleider/Alpine Gids
Transfers per comfortabele minibus
NIET INBEGREPEN Versnaperingen onderweg
Eventuele niet genoemde entreegelden
Eventuele optionele activiteiten
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar