8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Slovenië
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
** Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen auto
Vervoer
Slovenië | Wandelvakantie door bijzondere landschappen

Slovenië is een hemelse bestemming voor wie zich een paar dagen wil laten verwennen met wijnen, wellness en eerlijke gerechten uit de slow-foodkeuken. De afgelopen jaren is Slovenië onder Nederlanders  steeds populairder geworden als vakantiebestemming. En dat is niet verwonderlijk want het is een gevarieerd land met een mooie mediterrane kust en een prachtig groen en bergachtig binnenland. En in dit mooie binnenland hebben wij een bijzonder arrangement voor u samengesteld.

Tijdens deze wandelvakantie ontdekt u twee verschillende gebergtes in twee delen van het land. U maakt dagtochten van verschillende zwaartes; per locatie krijgt u meerdere routes – u kiest zelf welke routes bij u passen. Tevens hebben we GPS tracks beschikbaar. Doordat u wat langer bij dezelfde accommodatie verblijft, hoeft u niet steeds in- en uit te pakken en is deze wandelvakantie extra comfortabel. In de buurt van de accommodaties kunt u bovendien ook andere bezienswaardigheden van het land bezoeken als u wat meer afwisseling van het wandelen wilt.

Karawankengebergte
Het Karawankengebergte ligt in het noordnoordwesten van Slovenië. Het gebergte heeft een afwisseling van bos en rotsen en er zijn veel toppen van 1.800 meter en hoger. In dit gebied zijn veel wandelingen mogelijk voor elk wandelniveau, maar vaak zit er wel wat meer uitdaging in. U wandelt over bospaden, over bergweides en over rotsachtige paden. De uitzichten zijn fenomenaal. Het is hier rustiger dan in de Julische Alpen, de ‘buurman’ van de Karawanken, maar zeker niet minder mooi. Ook zijn er voldoende berghutten om onderweg bij te tanken. U kunt ook gemakkelijk uitstapjes maken naar het beroemde meer van Bled, de stad Kranj, hoofdstad Ljubljana of andere bezienswaardigheden.

Pohorje
Dit is een minder bekend gebergte in Slovenië en juist daarom leuk om te ontdekken. Het gebergte is wat lager (gemiddeld 1.000 – 1.500 meter) en veelal bebost. U vindt er verborgen schatten zoals de Lovrenc meren. In de omgeving kunt u ook uitstapjes maken naar de stad Maribor, naar Rogla (Tree Top Walk) en andere bezienswaardigheden.

Accommodaties
Begunje na Gorenjskem
is een klein dorpje aan de voet van het Karawankengebergte. Het is de geboorteplaats van de meest bekende en geliefde Sloveense muzikant Avsenik. Begunje ligt op slechts een kwartier afstand van het wereldberoemde Bled en het middeleeuwse stadje Radovljica is zelfs nog dichterbij. De hoofdstad Ljubljana is ook in zo’n veertig minuten te bereiken. U kunt vanuit Begunje ook gemakkelijk dagtrips maken naar verschillende bestemmingein de Julische Alpen, het bergplateau Velika Planina of de grotten van Postojna. De nieuwe Juliana Trail komt door het dorpje en u kunt ook mooie dagwandelingen maken in de omgeving. Of spring op de fiets en maak gebruik van het fietsknooppuntennetwerk in deze omgeving. Het pension ligt in het hart van het dorp en viert de geschiedenis van muzikant Avsenik, die geboren werd in dit gebouw. Het museum ligt naast de accommodatie. Het pension heeft een gezellig restaurant van goede kwaliteit, evenals een bar. Er is ook een groot terras bij het restaurant. De ruimtes van het pension zijn in een alpine stijl ingericht en hebben een warme sfeer. Het pension heeft slechts vijf kamers en die zijn ruim en comfortabel.

Pohorje is een relatief onbekende streek in het noorden van Slovenië. Het is een bergachtig gebied met eveneens veel bos en er zijn meer en meer activiteiten mogelijk. De wandel- en fietsroutes zijn bijvoorbeeld goed bewegwijzerd, en daarnaast kunt u in de omgeving ook paardrijden, canyoning, mountainbiken en in de winter natuurlijk wintersporten bij Maribor-Pohorje en Rogla. Het relatief nieuwe appartementengebouw ligt direct naast de ski-pistes. Bij het gebouw is ook een restaurant en bar, dus u hoeft niet zelf te koken. U kunt direct vanaf de accommodatie diverse wandelingen maken, bijvoorbeeld naar bergmeren of watervallen.

Lunches en avondmaaltijden
U kunt vanuit de accommodatie een lunchpakket bestellen of onderweg in diverse restaurants lunchen. Wij kunnen voor u deze reis ook o.b.v. half pension (Ontbijt en diner) aanbieden. De kosten hiervan zijn € 175,- P/P, mocht u dit willen dan dient u dit bij het boeken aan te geven. U kunt natuurlijk ook in de omgeving van de accommodatie terecht, wij laten u hierin geheel vrij. Mocht u vragen hebben over deze extra optie dan kunt u ons altijd bellen 020-7511340 of mailen.

Verlengen
Vanzelfsprekend kunt u dit verblijf verlengen met enkele dagen of zelfs uitbreiden met een hotel in Ljubljana, neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

1

Dag 1

U komt vandaag aan bij de accommodatie in de omgeving van Begunje / Tržič waar u incheckt bij de accommodatie. Bent u al vroeg aangekomen? Dan kunt u in Begunje een wandeling maken naar het kerkje van St. Peter en genieten van het uitzicht op deze (meestal rustige) plek.
2

Dag 2

Kriška Gora is de grote, groene berg aan de oostkant van Tržič. Het is deel van de Via Alpina, maar ook veel lokale mensen hebben dit pad opgenomen in hun wandelroutine. U loopt meest over bospaden tijdens de route. Onderweg heeft u diverse malen uitzicht op Tržič, maar ook op de omliggende bergen en valleien ten zuiden van de berg. Het hoogste punt is ongeveer 1.480 meter. Na de wandeling heeft u nog tijd om Tržič zelf te verkennen. U kunt ook een verfrissende duik nemen in het openbare zwembad hier.
Wandelafstand/duur: 12 kilometer / 5 uur
3

Dag 3

Na het ontbijt begint u met een langere wandelroute. De route gaat over bospaden, over bergweides en over rotsachtige paden. Het hoogste punt is ongeveer 1.640 meter en u heeft hier uiteraard mooi uitzicht, maar dat is onderweg ook regelmatig het geval. U komt onderweg langs een berghut waar u kunt lunchen met uitzicht. ‘s Middags kunt u nog naar het wereldberoemde Bled rijden om daar op het meer te roeien, het kasteel te bezoeken of een duik te nemen.
Wandelafstand/duur: 13 kilometer / 6 uur
4

Dag 4

Optie 1: Deze dag kunt u een afwisselende wandeltocht doen die best wel pittig is door de lengte en doordat het af en toe behoorlijk steil kan zijn. Je wordt onderweg beloond met prachtige uitzichten op de Karawanken. De tocht gaat over bospaadjes en bergweides naar een maximale hoogte van bijna 1.500 meter. Heeft u echt energie vandaag, dan kunt u de route nog uitbreiden met een klim naar de top van Veliki Vrh (2.088 meter). Wandelafstand/duur: 19.5 kilometer / 7 uur

Optie 2: De dag start met ontbijt en dan met een kortere wandeling. Deze korte wandelroute volgt een oud bospad dat Joegoslavische grenswachten hebben aangelegd om langs de grens met Oostenrijk te patrouilleren. U wandelt dus in het grensgebied. U wandelt naar een berghut en via een andere route weer terug. Bij de start van de route kunt u de overblijfselen van een nevenkamp van concentratiekamp Mauthausen bezoeken. ‘s Middags heeft u alle tijd om te ontspannen.
Wandelafstand/duur: 5 kilometer / 2.5 uur

5

Dag 5

Na het ontbijt rijdt u naar het Pohorje gebergte. Daar begin je met een gemiddelde wandeling. Vandaag gaat u over bospaadjes en weides naar een bijzondere bezienswaardigheid: de grootste dennenboom van Slovenië en Centraal Europa. De boom heeft een diameter van maar liefst 113 cm. Verder is het natuurlijk een goede route om kennis te maken met het Pohorje gebergte en haar schoonheid.
Wandelafstand/duur: 14 kilometer / 4 uur
6

Dag 6

De Lovrenc meren liggen verborgen in de bergen en zijn toch wel de parel van het Pohorje gebergte te noemen. Er zijn verschillende meren en er zijn houten vlonders aangelegd om ze wandelend te verkennen zonder de natuur aan te tasten. Ook heeft u uitzicht op andere bergen en omliggende valleien. Een dagwandeling die zeker de moeite waard is.
Wandelafstand/duur: 25 kilometer / 7 uur
7

Dag 7

Als afsluitende wandeling gaat u naar het hoogste punt van het Pohorje gebergte: Črni vrh (1.543 meter). De top is bekend voor de mooie zonsondergangen en heerlijke bessen. U wandelt door een Natura 2000 gebied en langs de hoogste bron van het gebergte. Na de wandeling kunt ue voldaan bij de accommodatie neerstrijken.
Wandelafstand/duur: 20.5 kilometer / 6 uur
8

Dag 8

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om weer te vertrekken.

U kunt dit programma natuurlijk altijd verder op maat laten maken door ons, zo kunt u vooraf of achteraf in Ljubljana verblijven of uw verblijf verlengen met de hotels in Ljubljana, Bohinj of Brda. Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden.

INBEGREPEN Verblijf o.b.v. 2-persoonskamer met bad/douche en toilet
7 x ontbijt
Routebeschrijvingen dagtochten met GPS bestanden
Toeristische kaart Gorenjska + Pohorje (gemarkeerde routes)
Informatiepakket
NIET INBEGREPEN Lunches (u kunt vanuit de accommodatie een lunchpakket
bestellen of onderweg in diverse restaurants lunchen)
Extra drankjes
Halfpension in Gorenjska (eenmalig of alle avonden)
Halfpension in Pohorje
Eventuele fietshuur in Gorenjska
Eventuele niet genoemde entreegelden
Eventuele gids tijdens de wandelingen
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt