8 dagen
Aantal dagen
5-12 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
**Fietservaring gewenst
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, voor singles
Reistype
Spanje | Fietsvakantie Andalusië hoteltrektocht

Ontdek met deze fietsvakantie een stukje bijzonder Andalusië! Hoewel het zomers bijzonder warm kan zijn in Zuid-Spanje, fietsen wij in de maanden waarin de regio Andalusië een een stuk koeler is en daardoor erg aantrekkelijk is voor de fietsliefhebber. De verschillende natuurgebieden herbergen een groot aantal mooie fietspaden.De prachtige regio in het zuiden van Spanje laat een indrukwekkend landschap zien. In combinatie met het heerlijke klimaat zorgt dit voor een fietsreis om nooit te vergeten.

In Andalusië fietst u over schitterende routes en u ontdekt tijdens deze fietsreis de pittoreske “Witte Dorpjes” en u fietst over de beroemde Via Verde de la Sierra. Deze 8-daagse fietsreis in Andalusië start in het historische stadje Ronda. Deze prachtige omgeving met idyllische witte dorpen leent zicht perfect als startpunt voor een mooie fietsvakantie door het relatief vlakke achterland richting Sevilla. Dit strategisch gelegen stadje is om een diepe kloof heen gebouwd. Over deze kloof (El Tajo) zijn 3 bruggen gespannen. De Puente Nuevo is de bekendste van deze 3 bruggen.

De fietsreis gaat verder naar het middeleeuwse Olvera, hoog boven de omliggende vlakten ligt deze stad erbij als een waar adelaarsnest. Na Olvera fietst u over de Via Verde de la Sierra. Deze tot fietspad omgebouwde spoorlijn is een lust voor het oog met onderweg verlichte tunnels en indrukwekkende bruggen. Dit natuurgebied staat tevens bekend om de kolonie lammergieren die vaak boven de rotsen cirkelen. De Via Verde de la Sierra wordt ook wel de mooiste Via Verde van Spanje genoemd!

De fietsroute gaat na het plaatsje Montellano verder over autoluwe wegen en over uitgestrekte vlakten, afgewisseld door witte dorpen. Ook hier is duidelijk te zien dat de regio veel investeert in goede fietspaden. Naargelang u Sevilla nadert wordt het steeds vlakker. Sevilla is een stad die helemaal is ingesteld op fietsers. Er liggen fietspaden door de gehele stad en daardoor is de fiets het ideale vervoermiddel om deze indrukwekkende stad te verkennen.

Tijdens deze 8-daagse fietsrondreis overnacht u in verschillende  twee- en driesterrenhotels op basis van logies en ontbijt. De overige maaltijden nuttigen we onderweg en ‘s avonds in een nabijgelegen restaurant. Drie van de hotels waar we overnachten beschikken over een zwembad en zijn zodanig gesitueerd dat er eet- en drinkgelegenheden op loopafstand zijn.

1

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Malaga en transfer naar hotel in Ronda.

Na aankomst op de luchthaven van Malaga, volgt een transfer naar Ronda waar u de eerste 2 dagen van uw fietsvakantie verblijft. Er is veel te zien in Ronda zoals een mooi park achter de arena met een fenomenaal uitzicht. Lekker genieten van heerlijke tapas op een terras; wat wil een mens nog meer!

2

Dag 2

Rondrit Ronda (37 km, 700 hm)

We hebben voor u een prachtige rit door de omgeving van Ronda uitgezet door een bergachtige omgeving met waanzinnig mooie uitzichten. Het is zeker geen vlakke rit en geeft u al een mooi beeld van de omgeving voor de komende dagen. U kunt natuurlijk ook voor kiezen om rond te slenteren door Ronda met zijn vele terrassen en heerlijke tapas.

3

Dag 3

Ronda-Olvera (34/44 km, 580/900 hm)

Vandaag gaat u op weg naar de volgende overnachtingslocatie in Olvera en heeft u keuze uit 2 verschillende fietsroutes. U passeert onderweg diverse ‘witte dorpen’ die zo kenmerkend zijn voor deze omgeving. Een aanrader is het dorpje Sentenil de Las Bodegas, geassimileerd in de rotsen; prachtig!
Vervolg uw weg naar Olvera en vergeet onderweg niet te genieten van de prachtige vergezichten.

4

Dag 4

Olvera-Montellano (43 km, 400 hm)

Gaat u er maar voor zitten vandaag! U fietst naar Montellano over de Via Verde de la Sierra; een voormalige spoorlijn die is opgebouwd tot fietspad. Volg het oude spoor door ruim 30 spoortunnels waar automatisch de lichten aan gaan zodra u er in fietst. Het voormalig treinstation van Coripe is een heerlijke plek voor een kop koffie en een broodje. Vergeet onderweg niet omhoog te kijken naar de rondcirkelende Vale gieren!

5

Dag 5

Montellano-Los Palacios (59 km, 430 hm)

Vanuit Montellano vertrekt u voor een rit door een glooiend landschap. Al golvend fietst u door een afwisselend Spaanse landschap. El Palmar de Troya biedt na 30 km diverse mogelijkheden voor de lunch. Daarna gaat de reis verder over een prachtig onverhard fietspad naar de eindbestemming van vandaag: Ultrera.
Ultrera is een heerlijke plek om u onder te laten dompelen in een typisch Spaanse ambiance.

6

Dag 6

Los Palacios-Sevilla (40 km, 120 hm)

Op weg naar de eindbestemming. Het is goed om te zien hoe men in Spanje zich begint in te stellen op de fietser. Je fietst eigenlijk alleen maar rechtdoor over smalle wegen door een agrarische omgeving. Sevilla is prachtig. Niet alleen om er te zijn maar zeker ook om op de fiets aan te komen!

7

Dag 7

Rondrit Sevilla (12 km)

Eindpunt Sevilla. Je zou zeggen: berg je fiets maar op maar niets is minder waar. Sevilla heeft geweldige faciliteiten voor fietsers. Een kikkergroen fietspad leidt u zo’n beetje door de gehele stad. U kunt dus bijvoorbeeld Plaza de Espana, de kathedraal van Sevilla en het Moorse paleis van Sevilla bezoeken. De rondrit leidt u langs de vele bezienswaardigheden. Geniet van deze bruisende Spaanse stad!

8

Dag 8

Transfer naar luchthaven van Sevilla

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U kunt er ook voor kiezen om een paar dagen Sevilla eraan vast te plakken.


Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Heen- en terugreis (Transavia)
7 Overnachtingen op eenpersoonskamer (B&B)
Bagagevervoer
Nederlands-/Engelssprekende begeleiding
NIET INBEGREPEN Lunch & Diner
Dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
Gebruik E-bike € 175,00 extra
Bagagetoeslag (€ 26,- per enkele reis)
Reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Afdracht reisgarantiefonds
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt