8 dagen
Aantal dagen
5-12 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
**Fietservaring gewenst
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Spanje | Fietsvakantie Andalusië hoteltrektocht

Ontdek met deze fietsvakantie een stukje bijzonder Andalusië! Hoewel het zomers bijzonder warm kan zijn in Zuid-Spanje, fietsen wij in de maanden waarin de regio Andalusië een een stuk koeler is en daardoor erg aantrekkelijk is voor de fietsliefhebber. De verschillende natuurgebieden herbergen een groot aantal mooie fietspaden.De prachtige regio in het zuiden van Spanje laat een indrukwekkend landschap zien. In combinatie met het heerlijke klimaat zorgt dit voor een fietsreis om nooit te vergeten.

In Andalusië fietst u over schitterende routes en u ontdekt tijdens deze fietsreis de pittoreske “Witte Dorpjes” en u fietst over de beroemde Via Verde de la Sierra. Deze 8-daagse fietsreis in Andalusië start in het historische stadje Ronda. Deze prachtige omgeving met idyllische witte dorpen leent zicht perfect als startpunt voor een mooie fietsvakantie door het relatief vlakke achterland richting Sevilla. Dit strategisch gelegen stadje is om een diepe kloof heen gebouwd. Over deze kloof (El Tajo) zijn 3 bruggen gespannen. De Puente Nuevo is de bekendste van deze 3 bruggen.

Dit natuurgebied staat tevens bekend om de kolonie lammergieren die vaak boven de rotsen cirkelen. De Via Verde de la Sierra wordt ook wel de mooiste Via Verde van Spanje genoemd! De fietsroute gaat na het plaatsje Montellano verder over autoluwe wegen en over uitgestrekte vlakten, afgewisseld door witte dorpen. Ook hier is duidelijk te zien dat de regio veel investeert in goede fietspaden. Naargelang u Sevilla nadert wordt het steeds vlakker. Sevilla is een stad die helemaal is ingesteld op fietsers. Er liggen fietspaden door de gehele stad en daardoor is de fiets het ideale vervoermiddel om deze indrukwekkende stad te verkennen.

Accommodatie
Tijdens deze 8-daagse fietsrondreis overnacht u in verschillende twee-en driesterren hotels op basis van logies en ontbijt. 3 van de hotels beschikken over (onder andere) een zwembad. Alle hotels zijn zodanig gesitueerd dat er eet- en drinkgelegenheden op loopafstand zijn. Restaurantjes, barretjes, winkels en de bakker zijn letterlijk direct om de hoek!

Hotellijst 8-daagse rondreis Andalusië (Ronda-Sevilla)

Ronda (Dag 1 en 2)
Hotel San Francisco
Utrera (dag 5)
Hotel Veracruz
Olvera (dag 3)
Hotel Sierra Y Cal
Sevilla (dag 6 en 7)
Hotel Baco
Montellano (dag 4)
Hotel Andalou

GPS
Mocht u deze reis liever in uw eigen tempo willen fietsen dan raden wij u aan om een GPS bij deze reis te huren, zo kunt u los van de groep uw eigen tempo bepalen. Natuurlijk kunt u ook uw eigen GPS systeem menemen en de route ter plaatse downloaden.

Vertrekdata

06/05/2023
€ 1425.00
03/10/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1425.00
1

Dag 1

Heenreis
Aankomst op de luchthaven van Malaga en transfer naar hotel in Ronda. We maken nader kennis met elkaar tijdens een heerlijke tapas op een terras; wat wil een mens nog meer!
2

Dag 2

Rondrit Rondrit Ronda (37 km, 700 hm)
We hebben een prachtige rit door de omgeving van Ronda uitgezet door een bergachtige omgeving met waanzinnig mooie uitzichten. Het is zeker geen vlakke rit en geeft u al een mooi beeld van de omgeving voor de komende dagen.
3

Dag 3

Ronda-Olvera (34/44 km, 580/900 hm)
Vandaag gaat u op weg naar de volgende overnachtingslocatie in Olvera en heeft u keuze uit 2 verschillende fietsroutes. U passeert onderweg diverse ‘witte dorpen’ die zo kenmerkend zijn voor deze omgeving. Een aanrader is het dorpje Sentenil de Las Bodegas, geassimileerd in de rotsen; prachtig! Vervolg uw weg naar Olvera en vergeet onderweg niet te genieten van de prachtige vergezichten.
4

Dag 4

Olvera-Montellano (40 km, 400 hm)
Gaat u er maar voor zitten vandaag! U fietst naar Montellano over de Via Verde de la Sierra; een voormalige spoorlijn die is opgebouwd tot fietspad. Volg het oude spoor door ruim 30 spoortunnels waar automatisch de lichten aan gaan zodra u er in fietst. Het voormalig treinstation van Coripe is een heerlijke plek voor een kop koffie en een broodje. Vergeet onderweg niet omhoog te kijken naar de rondcirkelende Vale gieren!
5

Dag 5

Montellano-Ultrera (47 km, 400 hm)
Vanuit Montellano vertrekt u voor een rit door een glooiend landschap. Al golvend fietst u door een afwisselend Spaanse landschap. El Palmar de Troya biedt na 30 km diverse mogelijkheden voor de lunch. Daarna gaat de reis verder over een prachtig onverhard fietspad naar de eindbestemming van vandaag: Ultrera. Ultrera is een heerlijke plek om u onder te laten dompelen in een typisch Spaanse ambiance.
6

Dag 6

Ultrera-Sevilla (40 km, 100 hm)
Op weg naar de eindbestemming. Het is goed om te zien hoe men in Spanje zich begint in te stellen op de fietser. Je fietst eigenlijk alleen maar rechtdoor over smalle wegen door een agrarische omgeving. Sevilla is prachtig. Niet alleen om er te zijn maar zeker ook om op de fiets aan te komen!
7

Dag 7

Rondrit Sevilla (12 km)
Eindpunt Sevilla. Je zou zeggen: berg je fiets maar op maar niets is minder waar. Sevilla heeft geweldige faciliteiten voor fietsers. Een kikkergroen fietspad leidt u zo’n beetje door de gehele stad. U kunt dus bijvoorbeeld Plaza de Espana, de kathedraal van Sevilla en het Moorse paleis van Sevilla bezoeken. De rondrit leidt u langs de vele bezienswaardigheden. Geniet van deze bruisende Spaanse stad! 
8

Dag 8

Terugreis
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie en worden we per taxibusje naar de luchthaven van Malaga gebracht voor de vlucht van Malaga naar Amsterdam per Transavia. U kunt er ook voor kiezen om een paar dagen Sevilla eraan vast te plakken.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
Transfers Malaga luchthaven-Ronda v.v.
Lokale transfers
7 overnachtingen in 2 & 3 sterrenhotels in een 1-persoonskamer met bad en/of douche en toilet
7 x ontbijt (in het hotel)
Plaatselijke meefietsende Nederlandssprekende reisleider
NIET INBEGREPEN In te checken bagage € 27,- per enkele reis
Korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 95,- p/p
Lunches en avondeten
Versnaperingen onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar