8 dagen
Aantal dagen
5-12 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
**Fietservaring gewenst
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, voor singles
Reistype
Spanje | Fietsvakantie Andalusië hoteltrektocht

Ontdek met deze fietsvakantie een stukje bijzonder Andalusië! Hoewel het zomers bijzonder warm kan zijn in Zuid-Spanje, fietsen wij in de maanden waarin de regio Andalusië een een stuk koeler is en daardoor erg aantrekkelijk is voor de fietsliefhebber. De verschillende natuurgebieden herbergen een groot aantal mooie fietspaden.De prachtige regio in het zuiden van Spanje laat een indrukwekkend landschap zien. In combinatie met het heerlijke klimaat zorgt dit voor een fietsreis om nooit te vergeten.

In Andalusië fietst u over schitterende routes en u ontdekt tijdens deze fietsreis de pittoreske “Witte Dorpjes” en u fietst over de beroemde Via Verde de la Sierra. Deze 8-daagse fietsreis in Andalusië start in het historische stadje Ronda. Deze prachtige omgeving met idyllische witte dorpen leent zicht perfect als startpunt voor een mooie fietsvakantie door het relatief vlakke achterland richting Sevilla. Dit strategisch gelegen stadje is om een diepe kloof heen gebouwd. Over deze kloof (El Tajo) zijn 3 bruggen gespannen. De Puente Nuevo is de bekendste van deze 3 bruggen.

De fietsreis gaat verder naar het middeleeuwse Olvera, hoog boven de omliggende vlakten ligt deze stad erbij als een waar adelaarsnest. Na Olvera fietst u over de Via Verde de la Sierra. Deze tot fietspad omgebouwde spoorlijn is een lust voor het oog met onderweg verlichte tunnels en indrukwekkende bruggen. Dit natuurgebied staat tevens bekend om de kolonie lammergieren die vaak boven de rotsen cirkelen. De Via Verde de la Sierra wordt ook wel de mooiste Via Verde van Spanje genoemd!

De fietsroute gaat na het plaatsje Montellano verder over autoluwe wegen en over uitgestrekte vlakten, afgewisseld door witte dorpen. Ook hier is duidelijk te zien dat de regio veel investeert in goede fietspaden. Naargelang u Sevilla nadert wordt het steeds vlakker. Sevilla is een stad die helemaal is ingesteld op fietsers. Er liggen fietspaden door de gehele stad en daardoor is de fiets het ideale vervoermiddel om deze indrukwekkende stad te verkennen.

Tijdens deze 8-daagse fietsrondreis overnacht u in verschillende  twee- en driesterrenhotels op basis van logies en ontbijt. De overige maaltijden nuttigen we onderweg en ’s avonds in een nabijgelegen restaurant. Drie van de hotels waar we overnachten beschikken over een zwembad en zijn zodanig gesitueerd dat er eet- en drinkgelegenheden op loopafstand zijn.

Vertrekdata

16/05/2021
beschikbaar
05/09/2021
beschikbaar
07/11/2021
beschikbaar
1

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Malaga en transfer naar hotel in Ronda
2

Dag 2

Rondrit Ronda (37 km, 700 hm)
3

Dag 3

Ronda-Olvera (34/44 km, 580/900 hm)
4

Dag 4

Olvera-Montellano (43 km, 400 hm)
5

Dag 5

Montellano-Los Palacios (59 km, 430 hm)
6

Dag 6

Los Palacios-Sevilla (40 km, 120 hm)
7

Dag 7

Rondrit Sevilla (12 km)
8

Dag 8

Transfer naar luchthaven van Sevilla

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Heen- en terugreis (Transavia)
7 Overnachtingen (B&B)
Bagagevervoer
Nederlands-/Engelssprekende begeleiding
NIET INBEGREPEN Lunch & Diner
Dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
Eenpersoonstoeslag (€ 135,-)
Gebruik E-bike € 175,00 extra
Bagagetoeslag (€ 26,- per enkele reis)
Reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Afdracht reisgarantiefonds
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt