8 dagen
Aantal dagen
12 – 20 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
**Fietservaring gewenst
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Spanje | fietsvakantie Ibiza

Ibiza staat bekend als ‘het feesteiland’, maar dit prachtige eiland heeft zoveel meer te bieden en is daarom zeer geschikt als fietsvakantie. Ibiza heeft namelijk vele afgelegen stranden, prachtige verlaten binnenwegen en een binnenland vol met fruitbomen. Daarnaast zijn er veel authentieke dorpen met witgepleisterde huizen en kerken te bezichtigen tijdens het fietsen op Ibiza. De temperaturen zijn in het vroege voorjaar zeer mild. Het platteland kleurt in het vroege voorjaar wit door de bloeiende amandelbomen en de grote hoeveelheid bloemen.

Tijdens de fietsvakantie op Ibiza fietst u dagelijks gevarieerde fietstochten van 40-60 kilometer. De fietsroutes gaan over geasfalteerde, autoluwe binnenwegen en door authentieke dorpen. Vlakke stukken worden afgewisseld door een heuvelachtig landschap.

De bevolking is zeer vriendelijk en er heerst een relaxte sfeer. Met name in het noorden van het eiland fietsen we langs een waar paradijs. Dit alles maakt Ibiza tot dé plek voor een fietsvakantie in Spanje. Comfort is tijdens een fietsvakantie zeer belangrijk, daarom verblijft u in hotel Tropic Garden in het gezellige stadje Santa Eulària des Riu. Dit hotel is uitgerust met sauna, fitnessruimte en zwembaden én is direct gelegen aan zee. Het 8-daagse arrangement is inclusief ontbijt en diner.

Ibiza fungeert tevens als een magneet voor kunstenaars uit de gehele wereld. De temperaturen zijn in het vroege voorjaar zeer mild. Het platteland kleurt in het vroege voorjaar wit door de bloeiende amandelbomen en de grote hoeveelheid bloemen.

Vluchten
Voor deze reis maken wij gebruik van een directe vlucht van Vueling maar het staat u vrij om met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen. Mocht u dit willen dan krijgt u van ons een korting van € 275,- op de reissom en dient u op eigen gelegenheid naar het pension te komen. U dient tijdens het boekingsproces bij de opmerkingen aan te geven dat u op eigen gelegenheid komt, wij zullen nadat we de aanbetaling hebben ontvangen, de factuur handmatig aanpassen.

Mocht u vragen hebben over deze reis dan kunt u ons altijd bellen voordat u gaat boeken, wij zijn telefonisch bereikbaar op 020-751134.

Vertrekdata

15/10/2022
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1295.00
1

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Ibiza en transfer naar hotel in Santa Eulària des Riu.

Het hotel ligt op loopstand van het centrum van het stadje, voorzien van vele terrassen en restaurants. Het zandstrand bevindt zich aan de boulevard. Wat meteen opvalt is de relaxte sfeer, alles gaat in een rustig tempo. Aan het einde van de middag gaan we de huurfietsen ophalen bij de fietsverhuurder

2

Dag 2

Es Canar-route (40 km, 150 hm)

De eerste route van uw fietsvakantie voert ons landinwaarts over geasfalteerde binnenweggetjes met weinig verkeer. We fietsen door een landelijk omgeving  met de typische witgepleisterde huizen en azuurblauwe lijsten, waar Ibiza om bekend staat. Es Canar is een dorpje,direct gelegen aan de zee. Iedere woensdag vindt hier de hippiemarkt plaats.

3

Dag 3

Sant Joan Labritja-route (45/60 km, 450/700hm)

Tijdens de route van vandaag fietsen we door een heuvelachtige omgeving richting het dorpje Saint Joan Labritja. Dit dorpje bevindt zich ongeveer halverwege de rit . Mensen komen hier naar toe om te genieten van het authentieke ‘oude Ibiza’. Het is nauwelijks te bevatten dat dit in het verleden één van de drukst bevolkte regio’s was op het eiland op gebied van landbouw.

4

Dag 4

Sant Mateu-route (60 km, 400 hm)

We fietsen in westelijke richting naar het charmante dorpje Santa Gertruidis de Fruitera.  Dit dorpje heeft een gezellig plein met een aantal restaurants, ambachtelijke winkeltjes en kustgaleries. Olijfbomen en boomgaarden vormen het decor naar het schilderachtige Sant Mateu en staat bekend om zijn kleinschalige wijnbouw en heeft een leuk restaurant waar de locals graag samenkomen voor de lunch.

5

Dag 5

Rustdag

Een bezoek aan de hoofdstad van Ibiza is zeker aan te bevelen. Lekker luieren aan het zwembad van het hotel is natuurlijk ook een optie.

6

Dag 6

San Cova Marca-route (45 km, 600hm)

Vandaag fietsen we over glooiende landwegen en een enkele korte pittige klim naar de kustplaats San Miquel. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Can Marçà-grot met zijn hangende en staande druipsteenformaties Deze grot behoort tot de oudste grotten van Ibiza. De dorpje Port San Miquel ligt in een baai en een uitgelezen plek voor de lunch.

7

Dag 7

Witte dorpen-route (57 km, 450hm)

Tijdens de laatste fietsroute van deze vakantie fietsen we door diverse authentieke Ibiza-stijl-dorpjes. In deze dorpen zijn nog voorbeelden te vinden van de traditionele architectuur van het eiland. De bezitters van grond bouwden verdedigingstorens aan hun huizen vast om zichzelf te beschermen tegen aanvallen van piraten.

Aan het einde van de middag leveren we de huurfietsen weer in bij de fietsverhuurder

8

Dag 8

Transfer naar luchthaven van Ibiza

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Retourvlucht Amsterdam-Ibiza (Transavia)
7 Overnachtingen op éénpersoonskamer
7x ontbijt en diner (H/P)
5 Fietsroutes
Nederlands-/Engelssprekende begeleiding
Kaart van de omgeving
NIET INBEGREPEN Eenpersoonstoeslag
Lunch, dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
Huur mountainbike, trekkingfiets of e-bike
Huur GPS-navigatie
Overige maaltijden
Bagagetoeslag (Vueling)
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar