8 dagen
Aantal dagen
6-14 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
**Fietservaring gewenst
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Spanje | Fietsvakantie Mallorca

Mallorca al jaren hét fietseiland van de Balearen waar u heerlijk kunt fietsen langs steile kliffen, mooie dorpjes en indrukwekkende natuur, over vlakke binnenwegen of een glooiende kustweg met een aangename bries vanuit zee. Mallorca is het grootste eiland van de Spaanse Balearen en heeft vrijwel alles wat je als fietsliefhebber wilt. In het veelzijdige en afwisselende landschap kan het hele jaar door worden gefietst.

En nee, Mallorca bestaat niet alleen maar uit volle stranden en grote hotels! Veertig procent van het eiland bestaat namelijk uit beschermde natuur. In het noordwestelijk deel van het eiland vinden wij de Serra de Tramuntana, een bijzonder natuurgebied dat zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Met deze groepsfietsreis fietsen wij over groene vlaktes, heuvels en zelfs serieuze bergen. Onderweg is het heerlijk ontspannen op de vele rustige stranden, waarna wij door de dennenbossen en oude dorpjes weer terugfietsen naar het eindpunt. Wij fietsen hier letterlijk door de Romeinse, Moorse en Castiliaanse geschiedenis wat deze fietsvakantie een bijzondere betekenis geeft.

Wij verblijven in comfortabele 3 of 4 sterrenhotels en de bagage wordt uiteraard door ons vervoerd van hotel naar hotel. Deze fietsvakantie is voor zowel de geoefende fietser als de recreatieve e-biker. Wij fietsen over de mooiste routes van het eiland, zonder té veel hoogtemeters te maken. De reis gaat naar Can Pastilla, Porto Cristo, Sineu, Port de Pollenca en weer terug naar Can Pastilla. Een heerlijke reis langs de meest authentieke dorpjes en wegen van het eiland.
Tijdens deze fietsrondreis leggen wij 40 – 65 km per dag af en hebben te maken met 200 – 500 hoogtemeters (hm).

1

Dag 1

Vlucht naar Mallorca, transfer naar hotel El Cid. Dit 4-sterren hotel ligt direct aan het strand en heeft ruime kamers, twee buitenzwembaden en een heerlijk uitgebreid buffet. U verblijft in hotel El Cid op basis van half pension.Eventueel kan er, afhankelijk van de aankomst, nog een tocht(je) worden gemaakt om de omgeving alvast te verkennen en de fiets uit te proberen. Na de avondmaaltijd kunt u de gezellige boulevard verkennen en genieten van een lekker drankje
2

Dag 2

De fietstocht begint! Deze dag wordt er gefietst naar Porto Cristo in ca. 65 km en 400 hm. Halverwege de fietsrit stoppen we in Montuïri voor een, vooraf georganiseerde, lunch bovenop Puig de Sant Miguel. Hier genieten wij van een fenomenaal uitzicht. Porto Cristo is een gemoedelijk havenstadje met een authentieke sfeer in het oosten van Mallorca, een leuk plaatsje om rond te dwalen en een terrasje te pakken. Wij verblijven in hotel Felip, direct gelegen aan zee, op basis van half pension.
3

Dag 3

Vandaag fietsen wij naar Port de Pollenca, ca. 65 km/ca. 400 hm. Port de Pollenca is een mooi stadje met een heerlijk strand. Het is gelegen naast de populaire attractie Cap de Formentor aan de voet van het Tramuntana Gebergte. Wij verblijven hier in één van de mooiste hotels van het eiland. Hotel Uyal ademt de typisch Mallorcaanse sfeer uit en ligt direct aan zee. De luxe kamers en uitgebreide faciliteiten voor de fietser zorgen voor de rest. Het verblijf in Uyal is op basis van half pension.
4

Dag 4

Vandaag kan er vanuit Port de Pollenca een dagtocht worden gemaakt naar Cap Formentor. Dit is een pittige tocht van ongeveer 40 km/1100 hm. Het is natuurlijk ook mogelijk een rustdag in te plannen en te genieten van het mooie Port de Pollenca of de naastgelegen, grotere stad Alcudia
5

Dag 5

Vandaag fietsen wij naar Sineu, ca. 45 km/ ca. 400 hm. Wij fietsen door het glooiende binnenland naar het geografische middelpunt van Mallorca, het oude stadje Sineu, vroeger de hoofdstad van het eiland. Sineu is een rustig dorpje waar wij de authentieke Mallorcaanse sfeer proeven. Onderweg geniteen wij van een heerlijke lunch met schitterend uitzicht bovenop Puig de Santa Magdalena.
Wij verblijven in Can Serrete op basis van Bed & Breakfast.
6

Dag 6

Vandaag kunt u een rustdag nemen en de oude monumenten zoals de koninklijke residentie in Sineu verkennen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om met de groep een mooie fietstocht van ca. 40 km/200 hm langs de wijngaarden van Mallorca te maken. Onderweg zal er dan gestopt worden om een rondleiding te krijgen door een mooie wijngaard in Binissalem, welke zal worden afgesloten met een proeverij. Het verblijf in Can Serrete is op basis van Bed & Breakfast.
7

Dag 7

De rit naar het Zuiden begint, ca. 50 km/ ca. 250 hm. Langs typisch Mallorcaanse dorpjes en mooie, rustige binnenwegen fietsen wij terug naar Can Pastilla. Vanuit hotel El Cid kunt u nog een laatste avond genieten van de boulevard van Playa de Palma. Verblijf in hotel El Cid op basis van half pension.
8

Dag 8

Afhankelijk van de vlucht kunt u deze dag nog een mooie, afsluitende rit maken waarna wij terugreizen naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland.
INBEGREPEN Heen- en terugreis (Transavia)
7 Overnachtingen in een 1-persoonskamer met eigen Douche & Toilet o.b.v. H/P
Rondleiding wijngaard Binissalem
Bagagetransport
Fiets plus Helm
2x Lunch op mooie locatie – Puig de Santa Magdalena + Puig de Sant Miquel
Speciaal diner in Sineu
Nederlandstalige meefietsende begeleiding
NIET INBEGREPEN Lunches die niet genoemd zijn
Dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
Gebruik Ebike € 80,00 extra – Ridley Elykx E-bike
Bagagetoeslag (€ 26,- per enkele reis)
Reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Afdracht reisgarantiefonds
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt