8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
**Fietservaring gewenst
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Exclusief vliegticket
Vliegticket
Spanje | Fietsvakantie Sevilla – Cádiz- Andalusië

Ontdek met deze fietsvakantie een stukje bijzonder Andalusië! Hoewel het zomers bijzonder warm kan zijn in Zuid-Spanje, fietsen wij in de maanden waarin de regio Andalusië een stuk koeler is en daardoor erg aantrekkelijk voor de fietsliefhebber. De prachtige regio in het zuiden van Spanje laat een indrukwekkend landschap zien met een groot aantal mooie fietspaden. In combinatie met het heerlijke klimaat zorgt dit voor een fietsreis om niet snel te vergeten.

In Andalusië fietst u over schitterende routes; u begint deze tocht in Sevilla en fietst de gehele week door verschillende landschappen. Zo fietst u door het natuurpark Doñana, het vogelreservaat Brazo del este en over de heuvels rondom Arcos de la Frontera. U eindigt langs de kust met de mooie stranden van Chipiona en Rota. De laatste dag van deze bijzondere fietstocht brengt u door in de oudste stad van Europa, namelijk Cádiz. Deze week is niet alleen genieten van de natuur en lekker fietsen maar u bezoekt ook bijzondere restaurants waar u kennis maakt met de Spaanse gastronomie!

Costa de la Luz betekent letterlijk: Kust van het Licht, en met meer dan 3000 zon-uren per jaar doet deze streek aan de zee zijn naam eer aan! De kust en het achterland kunnen Spanje niet beter typeren: een een zee met stranden en klippen, een fraaie subtropische natuur, een lang en roerig verleden, en bewoners met een optimistische levensstijl. Andalusië herbergt alles van wat u van Spanje kunt verwachten. Dans en muziek, de Flamenco, wijn, sherry, eeuwenoude steden en dorpen, prachtige architectuur. Alles is er. De zon, die de witte plaatsen doet oplichten in het landschap, de stranden met het azuurblauwe water en de lekkere restaurantjes.

Route
U fietst bij de reis gedeeltelijk over rustige wegen en Via Verde. Dit zijn oude spoorlijnen, die zijn omgebouwd tot fietspad. Het zuidwesten van Andalucia, grenzend aan de Atlantische kust, is relatief vlak. Wel is er plaatselijk een kliffenkust en rijzen hier en daar heuvels markant op uit het laagland, om zo, althans vroeger, beschermd te kunnen wonen. In Spanje is het dragen van een helm verplicht tijdens het fietsen. Per fietsdag wordt tussen 15 en 55 km afgelegd (op dag 2, 3 en 6 zijn diverse alternatieven mogelijk). Minimum aantal reizigers: 2

Periode
Deze reis is vrijwel het gehele jaar te boeken van 1 februari t/m 15 december. In de zomer periode  31 juli t/m 31 augustus kunt u deze reis niet boeken!

Accommodaties
Tijdens deze reis verblijft u in kleinschalige hotels die zorgvuldig door ons zijn uitgekozen. Het ontbijt is inbegrepen. Bij het dagprogramma staan de hotels vermeld waar u verblijft tijdens deze reis. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen neem dan voordat u gaat boeken contact met ons op. We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 020-7511340 of een mail sturen naar info@natuurlijkreizen.nl.

1

Dag 1

Aankomst Sevilla, U wordt van het vliegveld opgehaald door Pedrotours en naar uw onderkomen in Sevilla gebracht. Daar bespreken we onder het genot van een welkomstdrankje alle informatie die u nodig heeft voor een onbezorgde week. We stellen de fietsen af op uw persoonlijke wensen (zadelhoogte, stuurhoogte etc) en geven u insider-tips voor uw eerste avond in deze prachtige, elegante stad en dan kan uw Andalusische avontuur beginnen!

Overnachting in Sevilla: hotel Ilunion Alcora

2

Dag 2

Sevilla
Vandaag kunt u op de fiets Sevilla ontdekken. Sevilla heeft een prima fietsroutenetwerk, ontwikkeld sinds 2007. De route van vandaag is rond de 30 km en gaat langs de belangrijkste straten, pleinen en monumenten.
De winkelstraten munten uit in elegantie, let u ook op de prachtige flamencojurken in de etalages. s’Avonds kunt u lekker tapas eten en –voor wie wil- de gepassioneerde flamencodans van nabij beleven.

Deze tocht is 30km – 2,5 uur fietsen
Overnachting in Sevilla

3

Dag 3

Sevilla – El Rocio
Vanaf het hotel fietst u naar het pelgrimsoord ‘El Rocio’; een tocht over de paden die gebruikt worden door duizenden pelgrims die elk jaar met Pinksteren naar dit dorp komen om de maagd Rocio te eren. Zij komen van heinde en verre, met paarden en paardekarren en door de Andalusische flamencokleding is het een kleurig geheel.De tocht ernaartoe wordt als even belangrijk ervaren als de ceremonie bij de maagd Rocio zelf. Ook al fietst u buiten de pelgrimsweek, het is een belevenis deze route te volgen die door het mooie natuurpark Coto Doñana loopt.Het merendeel zijn grind- en zandpaden, goed te rijden met de fietsen die u tot uw beschikking heeft.De aankomst en het verblijf in el Rocio, het ‘cowboydorp’met zandwegen en witte huisjes dat u deelt met een kleine groep permanente inwoners, is een unieke ervaring.Overnachting in Rocio

Overnachting in El Rocio Hotel La Fonda
Deze tocht is 62 km 3 ¾ uur fietsen

4

Dag 4

El Rocio – Los Palacios y Villafranca
Vandaag fietst u van El Rocio via Coria del Rio naar naar Los Palacios y Villafranca.
Coria del rio is een dorp aan de oever van de Guadalquivir, de rivier die 657 km lang is en met name belangrijk is geweest voor de geschiedenis van Sevilla. Deze tocht gaat weer door een deel van natuurpark Coto Doñana, met een bezoek aan Dehesa de Tornero dat bekend staat om zijn vogelpopulaties. Watervogels komen in grote aantallen voor en trekvogels kunnen overal opduiken zodat elk bezoek weer voor verrassingen zorgt.
We nemen onderweg in Coria del Rio de pont over de Guadalquivir.

Overnachting in Los Palacios y Villafranca Hotel Manolo Mayo
Deze tocht is 75 km – 5 uur fietsen

5

Dag 5

Los Palacios y Villafranca – Arcos de La Frontera
Vandaag fietst u van Los Palacios y Villafranca naar Arcos de la Frontera. Wederom is een variatie aan vogels te zien, waarbij vooral grote populaties (zwarte) ooievaars en reigers de aandacht trekken. Een bezoekje aan het stadje las Cabezas de san Juan voor een kopje koffie en dan verder fietsen door het glooiende landschap van puur Andalusië, met olijvenbomen en de wijngaarden van de beroemde Barbadillowijn. In Arcos de la Frontera aangekomen kunt u volop genieten en ontspannen in een prachtige hotel.

Overnachting in Arcos de la Frontera Casa El Sueno
Deze tocht is 57 km 4 uur fietsen

6

Dag 6

Van een moors dorp naar de sherrystad
Vandaag bezoekt u eerst Arcos de la Frontera, spectaculair gelegen op een rots. Arcos stamt uit de Moorse tijd en is één van de beroemde witte Andalusische dorpen, met slingerstraatjes, mooie patio’s en kleurrijke binnenplaatsjes. Ook is er voortdurend een prachtig uitzicht over de omgeving waar u gefietst heeft en nog gaat fietsen. Na bezoek aan het stadje fietst u naar Jerez de la Frontera, beroemd om zijn flamenco, bodegas en paarden. Hier wordt de wereldberoemde sherry geproduceerd. Jerez heeft een levendig uitgaanscentrum en heerlijke tapas, waar u zeker van gaat genieten. Probeert u eens een amontillado of een oloroso in deze sherrystad!

Overnachting in Jerez de la Frontera Hotel Sherry Park
Deze tocht is 41,5 km 2½ uur fietsen.

7

Dag 7

Langs de kust naar Cádiz
De laatste fietsdag is een mix van fietsen door zeer afwisselend landschap en het bezoeken van 3 kleine kustplaatsen: u fietst naar zee. Van Jerez naar Sanlucar de Barrameda, door een prachtig glooiend gebied van wijngaarden en graanvelden. Sanlucar de Barrameda is een bad- en havenplaats, gelegen aan dezelfde Guadalquivir die we al kennen van Sevilla en Coria del Rio. U kunt hier een korte pauze houden om de beste ‘tortillitas de camarones’ te proeven en wat van dit verrassende stadje te zien.Vervolgens rijdt u parallel aan de kust in ongeveer één uur door naar Chipiona. Dit kustplaatsje is zeer geliefd bij Spanjaarden uit Sevilla. Het heeft dan ook prachtige witte zandstranden, er zijn veel eettentjes langs de boulevard; al met al zeer ontspannend. In Rota, het derde kustplaatsje, is er tijd voor een drankje én een duik, alvorens u de ferry neemt naar de oudste stad van West-Europa: Cádiz.
Aangekomen in Cádiz fietst u naar het hotel en krijgt u zo al een goede eerste indruk van deze prachtige koloniale stad. De fietsen worden opgehaald en u kunt een mooie stadswandeling maken aan de hand van onze tips.

Overnachting Cadiz Hotel Argantonio
Deze tocht is 62 km 3 ¾ uur fietsen

8

Dag 8

Gracias y adiós!
Afhankelijk van uw vlucht heeft u nog tijd van Cádiz te genieten. Vergeet het charmante strand van La Caleta niet, en de botanische tuin van Parque Genovez. En dan is het tijd u naar het vliegveld te brengen. Of wilt u uw verblijf verlengen? Dan regelen we dat voor u!

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Transfer luchthaven Valencia -hotel v.v.
Welkomst en afscheid drankje
Kaarten en GPX files
7 Overnachtingen o.b.v. H/P
Bagagevervoer van hotel naar hotel
Huur toerfiets 21 versnellingen plus Helm
Fietsroutes
Nederlandstalige meefietsende begeleiding
NIET INBEGREPEN Vlucht Amsterdam/Eindhoven/Rotterdam* – Valencia v.v.
Lunches en Diners
Dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
Huur E-bike € 170,00
Ruimbagage € 27,- per enkele reis (20 kg)
Toeslag 1-persoonskamer € 195,-
Toeslag alleenreizende (indien u als alleenreizende deze reis wilt uitvoeren, incl. 1-persoonskamertoeslag) € 380,-
Reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Afdracht reisgarantiefonds
Reserveringskosten
** Let op! Eventueel kunnen wij uw gewenste vlucht voor u inboeken bij Transavia. U kunt bij boeking opgeven of u van/naar Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven wilt vliegen.
Dit kunt u aangeven in het veld opmerkingen en u krijgt dan van ons een vrijblijvende prijsopgaaf.
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar