7 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
**Fietservaring gewenst
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Exclusief vliegticket
Vliegticket
Spanje | Fietsvakantie Valencia

Deze fietsvakantie kenmerkt zich door een grote variëteit aan landschappen. Deze fietsroute kent nauwelijks hoogteverschillen en gaat zoveel mogelijk over fietspaden en rustige landbouwwegen. Authentieke dorpjes worden afgewisseld met historische steden. Deze fietstocht is het hele jaar mogelijk, dus ook ‘s winters. De routes liggen dicht bij de Middellandse Zee, en daar schijnt de zon vrijwel het hele jaar door. In de winter is het er nooit echt koud, en hangen de fruitbomen vol sinaasappels.

Met deze fietsvakantie fietst u over het algemeen elke dag bergafwaarts, door valleien richting de kust. Daarom is deze fietstour niet al te zwaar maar. U kunt elke dag er ook voor kiezen om een zwaardere route te fietsen. Een groot deel van deze fietsroute gaat over een oude spoorweg dat nu omgetoverd is tot een schitterend fietspad. Sommige delen zijn geasfalteerd en sommige delen zijn nu nog voorzien van gravel dat het iets lastiger maakt. De andere wegen waarover u fietst zijn rustige wegen met weinig verkeer.

De fietsroutes zijn met zorg samengesteld. De afwisseling is groot, na elke bocht is er vaak weer een ander panorama. De groene vegetatie met gekleurde bloemen contrasteert mooi met de blauwe lucht en de zee. U overnacht in eenvoudige maar uitstekende accommodaties, veelal gerund door hardwerkende families en ver weg van de grootschalige hotelcomplexen. De nadruk ligt op de eilandsfeer: rust, ontspannen en genieten van het landschap en de lokale cultuur. Deze fietsroute kent nauwelijks hoogteverschillen en gaat zoveel mogelijk over fietspaden en rustige landbouwwegen. Op de route liggen veel dorpjes om te stoppen voor een hapje of drankje. Wilt u ondanks dat het een makkelijke route is graag deelnemen met een elektrische fiets? Dat kan!

Accommodaties
Tijdens deze reis verblijft u in de volgende hotels in een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

 

dag 1 Biar: Hotel Villa de Biar
dag 2 Bocairent:
Hotel L’Àgora ***
Hotel L’Estació ***
dag 3 Alcoi: Sercotel Ciutat d’Alcoi ****
dag 4 Villalonga: Casa Babel ****
dag 5 Cullera: Hotel El Chalet ***
Dag 6 València: Hotel Silken Puerta Valencia ****

Hoe komt u in Biar (vertrekpunt)?

Als u naar Alicante vliegt: Met de trein: Met de trein: van Alicante Treinstation naar Villena treinstation (45 minuten, kosten ongeveer € 10,- P/P), waar u opgehaald wordt. U kunt de dienstregeling en de prijzen hier bekijken.

Als u naar València vliegt:
Met de trein: van het treinstation van València (Estació del Nord) naar het treinstation van Villena, waar u opgehaald wordt. (1,5 uur, kosten ongeveer € 15,- per persoon). U kunt de dienstregeling en de prijzen hier bekijken.

Prijzen
Laagseizoen: € 695,00
15.01.23 – 11.03.23 | 19.03.23 – 01.04.23 | 01.10.23 – 28.10.23 | 05.11.23 – 16.12.23

Middenseizoen: € 725,00
02.04.23 – 23.07.23 | 27.08.23 – 30.09.23 | 29.10.23 – 04.11.23

Hoogseizoen: € 775,00
12.03.23 – 18.03.23

U DIENT DEZE REIS OP EEN DONDERDAG TE STARTEN!

Wilt u deze reis alleen fietsen?
De prijs die u ziet staan is per persoon o.b.v. twee personen. Het is mogelijk om deze reis te boeken met een éénpersoonskamer, echter moet u rekening houden met een toeslag van € 195,- en is afhankelijk van de bezetting en van de accommodatie die wij in de gewenste periode kunnen gebruiken. Mocht u geïnteresseerd zijn in een éénpersoonskamer of met uw eigen (fiets)groepje deze reis te willen boeken, neem dan telefonisch contact met ons op.

1

Dag 1

Aankomst in Biar
Vandaag arriveert u in Biar met haar indrukwekkende kasteel uit de 12e eeuw. Als u vroeg arriveert heeft u voldoende tijd om door de oude binnenstad te wandelen waar nog veel Arabische invloeden zichtbaar zijn in de straten en steegjes. U kunt ronddwalen in de oude wijk met zijn doolhof van smalle straatjes en wat dacht u ervan om wat lokale gerechten te proberen in een van de vele bars en restaurants?
2

Dag 2

Biar – Bocairent (62 km)
Tijdens deze eerste dag van uw fietstour ontdekt u al direct een grote variëteit aan landschappen. Dennenbossen worden afgewisseld met wijngaarden en u fietst door een lappendeken van groen. U fietst naar Villena waar u een van de best bewaarde gebleven kastelen van de regio vindt. Hiervandaan gaat de route verder langs de oevers van de rivier Vinalopo. Later in de middag komt u in Banyeres de Mariolo aan waar u de keuze hebt uit 2 routes. De eerste gaat over vlak terrein en langs Paraje Natural de la Sierra de Mariola en in slechts enkele kilometers bereikt u Bocairent. De andere route is iets uitdagender en langer. U fietst door het natuurpark Paraje Natural de la Sierra de Mariola waar u fantastische uitzichten heeft. Eindpunt is de middeleeuwse stad Bocairent met haar sierlijke oude wijk vol pleinen, oude fonteinen en ontspannen sfeer. 
3

Dag 3

Bocairent – Alcoi (50 km)
Door het berglandschap fietst u door de vallei naar het meer van Beniarres. De volgende etappe bevat de kleine dorpjes die gelegen zijn rond de bergketen Sierra de Aitana. U eindigt vandaag in de levendige stad Alcoi. Geniet van de lokale gerechten en de vele wijnen uit de regio.
4

Dag 4

Alcoi – Villalonga (40 km)
Deze dagrit is ongetwijfeld een van de spannendste en spectaculairste van deze week. De ruige contrasten van de binnenlandse bergdalen zijn veel groter dan die in de valleien dichter bij de Middellandse Zee. Als u door het hoger gelegen terrein met uitzicht op het meer van Beniarrés fietst, kunt u genieten van het indrukwekkende uitzicht op bergen Benicadell en Montcabrer. U kunt vandaag weer kiezen uit 2 routes. Via de voormalige spoorlijn fietst u door de kloof. Deze route is licht hellend maar u fietst wel over een gravelpad. U kunt ook de route langs de bovenkant van de kloof nemen, deze route is een stuk zwaarder met meer hoogteverschil maar u fiets wel op een gegeven moment met uitzicht op de Middellandse Zee. U eindigt in Villalonga waar uw overnachtingsadres is.
5

Dag 5

Villalonga – Cullera(ca. 60 km)
Al snel bereikt u vandaag met een rit langs sinaasappelboomgaarden de restanten van een moerasgebied, de Marjals. Een favoriete broedplaats voor vogels en een paradijs voor vogelaars. Door een mooie vallei volgt u een oude pelgrimsroute die diverse kloosters met elkaar verbond en waar de mogelijkheid bestaat om het imposante klooster van Simat de la Valldigna te bezoeken. U fietst verder door de rijstvelden naar Cullera aan de kust. Deze stad heeft veel stranden waarvan u zelfs in de winter kunt genieten als de zon schijnt. Zelfs in de winter kunt u bij mooi weer genieten van de stranden bij Cullera. Als u ‘s avonds geniet van uw diner vergeet dan niet een van de vele rijstspecialiteiten van deze stad te proeven.
6

Dag 6

Cullera – Valencia (ca. 50 km)
Vandaag heeft u weer de optie voor 2  routes. U kunt direct naar Valencia fietsen of u kunt een langere route nemen. De langere route leidt u langs de oevers van de rivier Xuquer en door het Parque Natural de la Albufera, een van de meest waardevolle ecosystemen van de Mediterraanse kust. U fietst door een schitterend landschap met meren, moerassen, zandduinen en pijnbomen en natuurlijk de Middelandse Zee. U kunt een wandeling maken langs een van de havens die u passeert en de vissers aan het werk zien voordat ze terugkeren naar het pittoreske El Palmar. Wanneer u Valencia bereikt moet u zeker de oude wijk bezoeken met zijn kathedraal en centrale markt. Niet te
niet te missen zijn de smalle straatjes en pleinen met vele soorten cafés, bars en restaurants. De liefhebbers van lekker eten kunnen hun hart ophalen. Ook het nachtleven van de stad is beroemd.
7

Dag 7

Terugreis
Na het ontbijt is uw fietsvakantie helaas al ten einde.  U kunt uw verblijf in Valencia ook verlengen. Wij bespreken graag met u alle mogelijkheden.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Accommodatie
Ontbijt
Introductie ter plaatse met uitleg en tips voor deze wandelweek (Engelstalig)
Wandelkaart en uitleg (in het Engels)
Lokale assistentie op afroep.
Bagagevervoer tussen uw accommodaties.
GPS met de tracks
NIET INBEGREPEN Overige maaltijden
Huur fiets
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar