8 dagen
Aantal dagen
6-12 personen
Aantal personen
Spanje
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
*** Bergwandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Spanje | Single wandelreis in Andalusië

Ga met ons mee wandelen in Andalusië! Tegen de zuidhellingen van de Sierra de Tejeda ligt het schilderachtige witte bergdorp Cómpeta. De natuur in dit gebied is ronduit spectaculair en perfect voor wandelingen. De Sierras de Almijara y de Tejeda zijn bergketens met indrukwekkende toppen tot tegen de 2000 meter. Het ligt ten noordoosten van Malaga en in 1998 heeft Andalusië hier een gebied zo groot als de halve provincie Utrecht tot beschermd natuurgebied verklaard.

Vanuit Cómpeta maken we mooie wandelingen in dit beschermd natuurgebied. We wandelen langs riviertjes en irrigatiekanaaltjes en u heeft onderweg onvergetelijke vergezichten. Bij helder weer kunt u het Rif-gebergte in Marokko zien liggen. De wandelingen, over voet- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter. Onze lokale vertegenwoordiging verzorgt al het lokale vervoer van en naar de wandelingen en zal tijdens de wandelingen meelopen.

Deze heuvelachtige streek met een kustlengte van 50 kilometer ligt ten oosten van de stad Malaga en is nog niet door toeristen overlopen. De heuvels net achter de kust bij Malaga zijn begroeid met de karakteristieke lage wijnstokken van de Moscateldruif, avocadobomen en veel mangobomen, waar in september en oktober de heerlijke mango’s als grote kerstballen aan doorbuigende takken hangen. Landinwaarts wandelen we langs eeuwenoude olijfbomen die al in januari bloeien!  In Andalusië bloeit en rijpt de natuur eigenlijk het hele jaar door. Cactussen komen we in alle variëteiten tegen en ze hebben de meest exotische bloemen wanneer ze onverwacht besluiten te gaan bloeien. Tijdens de wandelingen zien we behalve veel vogels, waaronder roofvogels ook wezels, wilde katten, berggeiten en, wie weet, een everzwijn. Af en toe komt u een kameleon tegen, die uniek voor Europa, in deze streek nestelen.

Steile rots hellingen bedekt met dennen, spitse bergkammen, diepe ravijnen, dat is wat u tijdens de wandelingen in Sierra de Tejeda allemaal kunt verwachten. De witte dorpjes in dit gebied waren vroeger een toevluchtsoord voor struikrovers en later, tijdens de Spaanse burgeroorlog, voor anti-Franco rebellen. De dorpen hebben hun Moorse karakter bewaard en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Cómpeta is een levendig dorp met diverse accommodaties (B&B’s, casas rurales, appartementen en gerenommeerd hotel) en meer dan 20 bars, terrassen en restaurants met voor Nederlandse begrippen heel lage prijzen.

De wandelingen gaan vaak over geitenpaden en ezelpaden en we wandelen tot iets boven de 1000 meter. Hier en daar moet u rekening houden met een pittige klim of een steile afdaling maar onze ervaring is dat ieder met een goede wandelconditie deze wandelingen aan kunnen! De Nederlandse organisatoren en gidsen ter plaatse wonen al jaren in dit gebied en zij verzorgen al het lokale vervoer van en naar de wandelingen en één van hen loopt tijdens de wandelingen altijd mee.

Verblijf tijdens deze wandelvakantie
Het verblijf is van april tot en met oktober in mooie dorpshuizen in traditionele Andalusische stijl gebouwd en met hedendaags comfort. Van november tot en met maart wordt in Hotel Balcón de Cómpeta verbleven. De dorpshuizen en het hotel liggen in het midden van Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, winkels en de bakker zijn letterlijk direct om de hoek!

Iedere avond wordt er een 3 gangen diner in een ander restaurantje in het dorp gereserveerd. Zo krijgt u een goed overzicht van de Spaanse keuken. Zowel ontbijt als avondmaaltijden zijn inbegrepen.

Vertrekdata 2023:

14-21 februari Hotel Balcon (gegarandeerd vertrek)
14-21 maart
11-18 april
9-16 mei (gegarandeerd vertrek)
19-26 september
10-17 oktober
7-14 november Hotel Balcon

Vertrekdata

14/03/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1065.00
11/04/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1065.00
09/05/2023
€ 1065.00
19/09/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1065.00
10/10/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1065.00
07/11/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1125
14/02/2023
Niet meer beschikbaar
€ 1125
1

Dag 1

Heenreis
U vliegt van Amsterdam naar Malaga per Transavia. Bij aankomst staan er een of twee taxibusjes klaar om ons naar Cómpeta te brengen, gelegen op ca. 70 km van de luchthaven. Bij een vroege aankomsttijd maken we mogelijk een mooie inloopwandeling door de omgeving van het dorps met een bezoek aan het lokale museum. Diner en overnachting
2

Dag 2

Cómpeta – Canillas – Archez – Cómpeta (ca. 6 km of 12,5 km)
Na het ontbijt maken we een wandeling over mooie paden met avocado, sinaasappel en amandelplantages, Via een oud Romeins pad en een molenroute lopen we langs de dorpen Canillas en Archez (6 km, 2,5 uur, hoogteverschil 180 meter). Na de lunch wandelen we verder via het natuurpark met bijzondere uitzichten en komen weer terug in Cómpeta (6,5 km, 3 uur, hoogteverschil 300 meter).
3

Dag 3

Cómpeta-Salares-Cómpeta (ca. 7,5 km of 16,5 km)
In de ochtend hebben we een transfer naar Salares. Hier genieten we van een rondwandeling door een oude bos met steeneiken en door het natuurpark (7,5 km, 3 uur, hoogteverschil 280 meter). Na deze wandeling keren we terug naar Cómpeta. Hier aangekomen wandelen vanaf de oude Romeinse brug voor een rondwandeling langs de Rio Cajula (9 km, 3 uur, hoogteverschil 320 meter) (ca. 9 km / 3 uur / hoogteverschil 320 meter).
4

Dag 4

Corumbela – Sayalonga (ca. 9,5 km of 16 km)
Na het ontbijt rijden we naar het plaatsje Corumbela waar we starten aan een rondwandeling naar de ruïnes van een Moors fortencomplex op de strategische berg Ben Tomiz (ca. 9,5 km / 3,5 uur / hoogteverschil 260 meter). Na de lunch wandelen we via het dal van de Rio Ruvilla naar Sayalonga (ca. 6,5 km / 2,5 uur / hoogteverschil 250 meter).
5

Dag 5

Vrije dag
U kunt met samen andere reizigers een bezoek aan Malaga brengen (per openbaar vervoer). Wanneer u liever een extra wandeling maakt kunt u vanuit Cómpeta naar de Middellandse Zee wandelen en terug reizen per openbaar vervoer. Ook zijn er voldoende wandelingen in de directe omgeving van Cómpeta. Onze reisleider helpt u graag op weg.
6

Dag 6

Puerto del Collado – Gavilán en Rio Torrox – Acébuchal (ca. 10 km of 21 km)
Na het ontbijt starten we een rondwandeling vanuit Cómpeta naar Puerto del Collado en Gavilán in het achterliggende natuurpark (ca. 10 km / 3,5 uur / hoogteverschil 380 meter). Na terugkomst in Cómpeta worden we naar Rio Torrox gebracht voor de wandeling naar Acebuchal (ca. 11 km / 3,5 uur / hoogteverschil 380 meter).
7

Dag 7

Casa la Mina – El Pullido of Puerto del Collado (ca. 10 km of 17 km) 
Na het ontbijt worden we naar naar Casa la Mina gebracht voor een mooie rondwandeling naar Loma del Daire en Venta Pradillos (ca. 10 km / 4 uur / hoogteverschil 240). Na de lunch starten we een wandeling naar Rio Torrox waarbij we de keuze hebben om naar el Pullido (ca. 6 km / 2 uur / hoogteverschil 250 meter) of naar Puerto del Collado (ca. 8 km / 3,5 uur / hoogteverschil 380 meter) wandelen.
8

Dag 8

Terugreis
Vandaag worden we per taxibusje naar de luchthaven van Malaga gebracht voor de vlucht van Malaga naar Amsterdam per Transavia.

Dagprogramma onder voorbehoud. Elke dag is er een begeleide ochtend- en een middagwandeling. Tijdens de ochtendwandeling zijn we 3 tot 4 uur onderweg (van 10:00 uur ´s tot 13:00 of 14:00 uur). Wanneer u niet mee gaat met de middagwandeling heeft u de rest van de dag vrij te besteden tot het avondeten. Wanneer u mee gaat met de middagwandeling bent u iedere dag 2 tot 2,5 uur langer onderweg (tot ongeveer 17 à 18 uur ’s middags). U kunt elke dag aan het eind van de ochtendwandeling besluiten of u verder wilt wandelen of terug wilt keren naar Cómpeta.Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
Transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
Lokale transfers
7 overnachtingen in een dorpshuis in het centrum van Cómpeta o.b.v. een 1-persoons kamer en een gedeelde badkamer.
op 14-21 februari & 7-14 november in Hotel Balcón de Cómpeta in een 1-persoonskamer met bad en/of douche en toilet
7 x ontbijt (in het hotel)
7 x 3-gangendiner (in plaatselijke restaurantjes)
Plaatselijke meelopende Nederlands en Spaans sprekende reisleider
NIET INBEGREPEN In te checken bagage € 27,- per enkele reis
Versnaperingen onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar